Τετάρτη 23 Μάρτη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Αθλιο έργο αθλιότερη προπαγάνδα

Με το νέο σχέδιο νόμου που δόθηκε στη δημοσιότητα από το υπουργείο Εργασίας, η κυβέρνηση βαθαίνει το αντεργατικό της οπλοστάσιο. Δίνει συνέχεια στην κατάργηση κοινωνικών επιδομάτων και σ' αυτό το πλαίσιο περιορίζει τον αριθμό των δικαιούχων χαμηλοσυνταξιούχων του ΕΚΑΣ, όπως πριν λίγες μέρες έκανε με τους δικαιούχους της επιδότησης ενοικίου από την Εργατική Κατοικία. Στον αντίποδα αυτών των περικοπών σε βάρος των πιο αδύνατων στρωμάτων για τους οποίους δεν «έχει σάλιο», βρίσκει και διαθέτει νέες επιχορηγήσεις για το κεφάλαιο. Μέχρι και 100% θα φτάνει η επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών από τον ΟΑΕΔ, ενώ με πρόσχημα την εφαρμογή της ηλεκτρονικής κάρτας στις επιχειρήσεις από τον Ιούλη, αρχίζει η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 10% η οποία μείωση το 2013 θα φτάσει στο 25%. Δηλαδή μετά το 2013 οι θεσμοθετημένες εισφορές των επιχειρήσεων την επόμενη διετία θα μειωθούν κατά 1/4, που σημαίνει ότι το ΙΚΑ θα χάνει ετησίως και σε μόνιμη βάση εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ.

Και σαν μην έφταναν τα παραπάνω η κυβέρνηση εξαπολύει ταυτόχρονα μια νέα επιχείρηση παραπλάνησης και κοροϊδίας. Με ορισμένες διατάξεις δίνει λέει την «ευκαιρία» στους εργαζόμενους να εξαγοράσουν χρόνο εργασίας και να βγούνε νωρίτερα στη σύνταξη! Να εξαγοράσουν ποιο χρόνο; Αυτόν που τους φόρτωσε στην πλάτη με τον τελευταίο νόμο και αύξησε την 35ετία στα 40 χρόνια για το δικαίωμα στην πλήρη σύνταξη. Να πληρώσουν δηλαδή προκαταβολικά απο το πενιχρό εργατικό εισόδημα που όλο μειώνεται και περισσότερο, χιλιάδες ευρώ για να προσθέσουν ένα και δύο χρόνια ασφάλισης.

Και αυτό η κυβέρνηση το ονομάζει «διευκόλυνση»! Η κυβερνητική εξαπάτηση δεν έχει όρια. Γιατί σε συνθήκες αύξησης της ανεργίας και της υποαπασχόλησης, σε συνθήκες μιας και δύο ημερών εργασίας την βδομάδα, 40 χρόνια εργασίας, δηλαδή 12.000 ένσημα, σημαίνει παραμονή στην εργασία 50 και 60 χρόνια (καθώς ο μέσος ετήσιος χρόνος ασφάλισης δεν ξεπερνά τις 200 μέρες ασφάλισης!). Δηλαδή αυτόματα το όριο ηλικίας συνταξιοδότησης «πετάει» στο 70ό και στο 80ό έτος. Αυτά ψήφισε η κυβέρνηση με τους τελευταίους αντιασφαλιστικούς νόμους και μάλιστα μετά από τόσο χρόνο εργασίας η σύνταξη που θα αποδίδεται θα είναι ακόμα μικρότερη. Είναι λοιπόν προκλητικό σήμερα η κυβέρνηση να εμφανίζεται ότι διευκολύνει τους εργαζόμενους. Πουλάει φρούδες ελπίδες και μάλιστα τις πουλάει ακριβά.

Τα τερτίπια αυτά δεν μπορούν να κρύψουν την αλήθεια. Δεν μπορούν να ρετουσάρουν το σκληρό, αντεργατικό και αντιασφαλιστικό έργο της κυβέρνησης με το οποίο θάφτηκε κάθε κοινωνικό και ασφαλιστικό δικαίωμα για τους σημερινούς εργαζόμενους και τις επερχόμενες γενιές. Αυτό το άθλιο έργο, δεν παίρνει από μερεμέτια. Μπορεί μόνο να ανατραπεί με τους αγώνες των εργαζομένων. Μόνο η πάλη της εργατικής τάξης και των άλλων λαϊκών στρωμάτων μπορεί σήμερα να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για μια καθολική δημόσια κοινωνική ασφάλιση, η οποία θα εξασφαλίζει υψηλές και δωρεάν υπηρεσίες υγείας, συντάξεις που θα καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες των απόμαχων της δουλειάς, ασφάλιση που θα έχει στο κέντρο της προσοχής και της φροντίδας της τον άνθρωπο του μόχθου ως μοναδικό παραγωγό του κοινωνικού πλούτου.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ