Πέμπτη 4 Ιούνη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Τους τρομάζει το ΚΚΕ

Προσπαθούν οι δυνάμεις του ευρωμονόδρομου να πείσουν τους εργαζόμενους ότι το ΚΚΕ, που έχει στρατηγική αντίθετη με αυτήν της ΕΕ των μονοπωλίων, δε δικαιούται να ζητά την ψήφο τους στις ευρωεκλογές. Αυτό το δικαιούνται μόνο τα κόμματα που η πολιτική τους δεν αμφισβητεί την ΕΕ και το χαρακτήρα της... Βασικό τους πρόβλημα είναι ότι δε θέλουν τους κομμουνιστές ευρωβουλευτές στα πόδια τους. Εχουν δοκιμάσει από πρώτο χέρι τον αποκαλυπτικό ρόλο, για τη στάση του κάθε κόμματος, που παίζουν οι κομμουνιστές στην Ευρωβουλή. Θέλουν άλλα να ψηφίζουν στην ΕΕ και άλλα να λένε στους εργαζόμενους στην Ελλάδα. Και ξέρουν καλά πως αυτό δεν μπορούν να το πετύχουν, όσο το ΚΚΕ εκπροσωπείται στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και τους καταγγέλλει, τους αποκαλύπτει. Είτε πρόκειται για τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, είτε πρόκειται για τον ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ και τον ΛΑ.Ο.Σ.

Το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που τους στριμώχνει στο Ευρωκοινοβούλιο, τους κάνει να φοβούνται το λαό. Σε πολλά κρίσιμα ζητήματα, τους υποχρεώνει ακόμα και σε ελιγμούς, μπροστά στον κίνδυνο να ξεσκεπαστούν. Το ΚΚΕ είναι δύναμη αποκάλυψης. Να σκεφτούν οι εργαζόμενοι: Tι εικόνα θα είχαν για την οδηγία Μπολκεστάιν, αν δεν υπήρχε το ΚΚΕ στην Ευρωβουλή; Θα πίστευαν ότι στην τελική της έκδοση η οδηγία είναι από «φιλεργατική» - όπως έσπευσαν να την παρουσιάσουν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, μετά την έγκρισή της από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο το Νοέμβρη του 2006 - έως «Μπολκεστάιν λάιτ», όπως την παρουσίαζε ο ΣΥΝ. Μόνο το ΚΚΕ είπε ότι οι φραστικές διατυπώσεις στις επιμέρους τροπολογίες δεν άλλαξαν τον πυρήνα της οδηγίας. Και πως αυτή πρέπει με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα να μπει στο στόχαστρο των εργαζομένων.

Τι θα γνώριζαν οι εργαζόμενοι για την έκθεση Σέρκας και την οδηγία σχετικά με το 65ωρο, αν δεν υπήρχε το ΚΚΕ στην Ευρωβουλή; Θα ήξεραν πως στην αρμόδια επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου, όπου το Νοέμβρη του 2008 ψηφίστηκε η έκθεση - λαιμητόμος, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, δήθεν, υπερασπίστηκαν με την ψήφο τους τα εργασιακα δικαιώματα! Γεγονός που είναι ψέμα και κοροϊδία, αφού μόνον η αρνητική ψήφος του ΚΚΕ στην αντεργατική Εκθεση ήταν αυτή που αντιστοιχούσε στα πραγματικά συμφέροντα των εργαζομένων. Αλλο παράδειγμα: Ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ θα είχε όλη την ευκαιρία να παραπλανά τους εργαζόμενους ότι είναι ενάντια στο ξεπούλημα των λιμανιών, αν το ΚΚΕ και οι ευρωβουλευτές του δεν αποκάλυπταν ότι ο ευρωβουλευτής του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε στο Ευρωκοινοβούλιο, το Σεπτέμβρη του 2008, τη σχετική έκθεση που προβλέπει την παράδοση των λιμανιών στους ιδιώτες!

Να γιατί δε θέλουν το ΚΚΕ στην Ευρωβουλή. Γιατί ακριβώς ξέρουν πως είναι ο μεγαλύτερος αντίπαλος της ΕΕ και της πολιτικής που αυτοί υπηρετούν και γι' αυτό είναι και ο πιο αποτελεσματικός πολέμιός της. Ικανός να αφυπνίζει τους εργαζόμενους, να ριζοσπαστικοποιεί λαϊκές συνειδήσεις, να αποκαλύπτει την αλήθεια και να πυροδοτεί ισχυρές αντιστάσεις. Αλλά, πολύ περισσότερο, δεν το θέλουν, επειδή το ΚΚΕ δείχνει το διαφορετικό δρόμο. Αυτόν που μπορεί να κατοχυρώσει τα εργατικά δικαιώματα μόνο σε αντίθεση με την ΕΕ των μονοπωλίων. Γι' αυτό όσο περισσότεροι κομμουνιστές στο Ευρωκοινοβούλιο, τόσο το καλύτερο για τους εργαζόμενους και το λαό. Αυτός πρέπει να είναι ο στόχος την Κυριακή που μας έρχεται.



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ