Πέμπτη 19 Μάρτη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Την Κυριακή με τον «Ριζοσπάστη» στο χέρι!

Σε κάθε σπίτι, σε κάθε χέρι που μοχθεί, σε κάθε εργαζόμενο και νέο στα αστικά κέντρα και την επαρχία, είναι υποχρέωση των κομμουνιστών να φτάσει αυτή την Κυριακή η Απόφαση του 18ου Συνεδρίου του ΚΚΕ για το δεύτερο θέμα: «Εκτιμήσεις και συμπεράσματα από τη σοσιαλιστική οικοδόμηση στον 20ό αιώνα με επίκεντρο την ΕΣΣΔ και η αντίληψη του ΚΚΕ για το σοσιαλισμό». Γι' αυτό, την Κυριακή όλοι μας με κέφι και πείσμα θα διακινήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις την Απόφαση, τη δική μας διέξοδο στη βαρβαρότητα του καπιταλισμού, τη σοσιαλιστική - κομμουνιστική προοπτική, τη μόνη από την οποία έχουν αντικειμενικό συμφέρον η εργατική τάξη και τα σύμμαχα λαϊκά στρώματα.

Η επεξεργασία αυτή του Κόμματός μας, που συζητήθηκε πλατιά και διαμορφώθηκε συλλογικά μέσα σε όλο το Κόμμα, αλλά και με το δημόσιο προσυνεδριακό διάλογο, για να εγκριθεί από το Συνέδριο, είναι μια επεξεργασία τα συμπεράσματα της οποίας οπλίζουν το Κόμμα, την εργατική τάξη στον αγώνα για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση. Είναι προϋπόθεση για την Αντεπίθεση της εργατικής τάξης με μπροστάρηδες τους κομμουνιστές. Η πολύχρονη προσπάθεια που έκανε το Κόμμα προς αυτή την κατεύθυνση - και μάλιστα βαριά λαβωμένο από τη διάσπαση στα 1991 - φανερώνει ότι το ζήτημα του σοσιαλισμού που γνωρίσαμε είναι καίριο για το μέλλον. Γι' αυτό και οι Θέσεις του ΚΚΕ για το Σοσιαλισμό χτυπήθηκαν από την αστική τάξη με λύσσα. Γι' αυτό κι εμείς από την πλευρά μας θα αξιοποιήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο - ξεκινώντας απ' αυτή την Κυριακή - το όπλο που έχουμε στα χέρια μας.

Σήμερα που ο αντικομμουνισμός οργιάζει και η σοσιαλιστική - κομμουνιστική προοπτική πολεμιέται με όλα τα μέσα, η «έγνοια» κάθε μέλους και φίλου του ΚΚΕ και της ΚΝΕ αντικειμενικά είναι πώς θα φέρουμε τους εργαζόμενους και τους νέους πιο κοντά σε αυτή την προοπτική. Πώς θα δείξουμε πλατιά στους εργαζόμενους και στα άλλα λαϊκά στρώματα τον άλλο δρόμο ανάπτυξης, που έχει στο επίκεντρο τον παραγωγό όλου του πλούτου και το σχεδιασμό με γνώμονα την ικανοποίηση των αναγκών του. Πώς θα αναδείξουμε την επικαιρότητα και αναγκαιότητα του σοσιαλισμού, με την ευκαιρία που μας δίνει και η καπιταλιστική οικονομική κρίση. Με επιχειρήματα, στοιχεία, με επιστημονική και ταξική προσέγγιση του σοσιαλισμού που οικοδομήθηκε τον 20ό αιώνα. Η Απόφαση του Συνεδρίου προσφέρει τα παραπάνω.

Αυτό που έχει μεγάλη σημασία είναι ότι οι εργαζόμενοι κι οι νέοι «διψούν» να μάθουν για τις αιτίες επικράτησης της αντεπανάστασης στις πρώην σοσιαλιστικές χώρες, αλλά και για την αντίληψη του ΚΚΕ για το σοσιαλισμό. Αυτό έδειξε και η μεγάλη απήχηση που γνώρισαν οι Θέσεις του ΚΚΕ για το Σοσιαλισμό, όπως και οι πολλές εκδηλώσεις - συγκεντρώσεις που έγιναν με αυτό το θέμα και συνεχίζονται. Πολλοί είναι εκείνοι που αγανακτούν ή δυσπιστούν στο αντικομμουνιστικό παραλήρημα, που «διδάσκεται» επιμελώς από το σχολείο μέχρι το Πανεπιστήμιο, από τον αστικό Τύπο και την «πρωτοπόρα» στην υπεράσπιση του καπιταλισμού καλλιτεχνική δημιουργία. Και σε αυτούς και στους υπόλοιπους πρέπει από αυτή την Κυριακή και στο εξής να φτάσουμε πιο αποφασιστικά, περισσότερο εξοπλισμένοι στην ιδεολογική διαπάλη με τους εκπροσώπους των καπιταλιστών, τους απολογητές του συστήματος, την ίδια την εκμεταλλεύτρια τάξη. Είναι βήμα στην πάλη για την κατάργησή της.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ