Σάββατο 22 Νοέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ

ΜΑΣ ΡΩΤΑΤΕ... ΑΠΑΝΤΑΜΕ

Ο Κ. Καραμανλής απαντώντας στη διακήρυξη του ΠΑΣΟΚ για τη νέα τετραετία κατηγόρησε τον Κ. Σημίτη ότι «διχάζει τους Ελληνες». Πού αποσκοπεί αυτή η τοποθέτηση;

Η ΝΔ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΖΕΙ ότι η πολιτική της δεν είναι διχαστική, θα λύσει τα προβλήματα όλων των Ελλήνων, ότι γι' αυτήν δεν υπάρχουν διαχωριστικές γραμμές, μέσα στους «πολίτες» με βάση την πολιτική τους τοποθέτηση, κατηγορώντας το ΠΑΣΟΚ ότι διχάζει με το δίλημμα «Δεξιά - προοδευτικές δυνάμεις», άρα δεν ενδιαφέρεται για όλους. Η ΝΔ και ο Κ. Καραμανλής δε διστάζουν μάλιστα να προπαγανδίζουν ότι την «Αριστερά» και τους αριστερούς δεν τους αντιμετωπίζουν ως αντιπάλους!

Βεβαίως μπροστά στις εκλογές και τα δυο κόμματα της πλουτοκρατίας μιλούν για την «Αριστερά» προσπαθώντας να υφαρπάξουν ψήφους από τα λαϊκά στρώματα. Και τα δύο, οξύνουν τη μεταξύ τους αντιπαράθεση, άρα θέτουν στο λαό το κάλπικο δίλημμα «ΠΑΣΟΚ ή ΝΔ», εκβιάζοντας τις λαϊκές συνειδήσεις, για να εξασφαλίσουν την κυβερνητική εξουσία. Οταν και τα δύο έχουν την ίδια αντιλαϊκή πολιτική, που υπηρετεί την πλουτoκρατία και οι όποιες ελάχιστες διαφορές μεταξύ τους στον τρόπο διαχείρισης έχουν σχεδόν εξαφανιστεί.

ΟΜΩΣ Η ΕΠΙΔΙΩΞΗ της ΝΔ να εμφανιστεί ως κόμμα που η πολιτική του αντιμετωπίζει με τον ίδιο τρόπο όλους τους Ελληνες, έχει και έναν ακόμη σκοπό. Να συγκαλύψει το γεγονός ότι οι διαχωριστικές γραμμές μέσα στην κοινωνία είναι υπαρκτές, άρα και τα διαφορετικά συμφέροντα, άρα και οι διαφορετικές πολιτικές. Δεν είναι το ίδιο ο εργάτης με τ' αφεντικό. Ούτε ο μεγαλοεπιχειρηματίας με τον ΕΒΕ ή το φτωχό αγρότη. Και η πολιτική και της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ υπηρετεί τ' αφεντικά, τους μεγαλοεπιχειρηματίες.

Επομένως η προπαγάνδα της ΝΔ ότι δε διχάζει αλλά ενώνει τους Ελληνες, επιδιώκει να εγκλωβίσει το λαό στην πολιτική που υπηρετεί τ' αφεντικά, ψηφίζοντας βεβαίως ΝΔ.

ΤΟ ΠΡΟΣΦΑΤΟ παράδειγμα που έφερε στην Πολύχνη για τη μεταφορά ελληνικών επιχειρήσεων στη Βουλγαρία που απασχολούν 30.000 εργαζόμενους είναι χαρακτηριστικό για το πώς θα αντιμετωπίσει, το πρόβλημα της ανεργίας. Με το να δημιουργήσει συνθήκες εργασιακές και μισθολογικές ακόμη χειρότερες και από τις σημερινές, προκειμένου οι επιχειρηματίες να βγάζουν ακόμη μεγαλύτερα κέρδη, ξεζουμίζοντας ως το μεδούλι τους εργάτες. Τέτοιες είναι οι συνθήκες στη Βουλγαρία. Απέκρυψε όμως ότι και με δικούς της νόμους την περίοδο 1991-'93,που ήταν στην κυβέρνηση,έφευγαν με κρατική επιδότηση επιχειρήσεις για τα Βαλκάνια. Ποιο υπηρετεί μια τέτοια πολιτική, όλους τους Εληνες ή τ' αφεντικά;

Αλλά και η πολιτική της ΝΔ για τις ιδιωτικοποιήσεις επιχειρήσεων, το λιγότερο κράτος, που σημαίνει ιδιωτικοποίηση - εμπορευματοποίηση της Παιδείας, της Υγείας, της Πρόνοιας, αφού -όπως λένε- οι νόμοι της αγοράς και ο ανταγωνισμός θα λύσουν τέτοια ζητήματα, η πολιτική υπέρ της ΕΕ, του ΝΑΤΟ κλπ, ποιον υπηρετεί; Τα λαϊκά στρώματα ή τους επιχειρηματίες;

Η ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ της ΝΔ, ότι είναι κόμμα όλων των Ελλήνων, προσπαθεί να φράξει από το λαό το δικό του δρόμο της εναντίωσης στην πολιτική και την εξουσία της πλουτοκρατίας και των κομμάτων της ως μονόδρομο για τη λύση των προβλημάτων του. Δε στρέφεται τόσο ενάντια στο ΠΑΣΟΚ, αλλά ενάντια στα λαϊκά συμφέροντα. Γι' αυτό ο λαός πρέπει να αποδυναμώσει πολιτικά και τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ και να ενισχύσει αποφασιστικά το ΚΚΕ.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ