Πέμπτη 27 Μάρτη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΛΟΝΔΙΝΟ.-- Διήμερη επίσκεψη πραγματοποιεί από χτες ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί στη Μεγάλη Βρετανία. Στην ατζέντα των επαφών του Γκ. Μπράουν θα είναι η συνεργασία των δύο χωρών στον τομέα της πυρηνικής ενέργειας, υποτίθεται της «πράσινης οικονομίας» και αμυντικά ζητήματα με την πιθανή προώθηση κοινής θέσης εντός της ΕΕ.

ΜΟΣΧΑ.-- Ο Αιγύπτιος πρόεδρος και ο Ρώσος ομόλογός του υπέγραψαν συμφωνία που ανοίγει το δρόμο για την κατασκευή από τη Ρωσία του πρώτου σταθμού παραγωγής πυρηνικής ενέργειας στην Αίγυπτο.

ΒΗΡΥΤΟΣ.-- Για 17η φορά αναβλήθηκε η συνεδρίαση του κοινοβουλίου για την εκλογή νέου προέδρου και προγραμματίστηκε για τις 22 Απριλίου. Παράλληλα, ανακοινώθηκε ότι, εξαιτίας της έλλειψης προέδρου, ο Λίβανος δε θα εκπροσωπηθεί στη σύνοδο του Αραβικού Συνδέσμου στη Δαμασκό, το Σαββατοκύριακο. Υποβαθμισμένη αντιπροσωπεία θα αποστείλουν επίσης η Αίγυπτος και η Σ. Αραβία ως διαμαρτυρία για τη «συριακή εμπλοκή στο προεδρικό αδιέξοδο στο Λίβανο».

ΙΝΔΙΑ.-- Ο κολοσσός της αυτοκινητοβιομηχανίας της χώρας, «Τάτα», ανακοίνωσε ότι εξαγοράζει για 2,3 δισεκατομμύρια δολάρια τις βρετανικές θυγατρικές «Τζάγκουαρ» και «Λαντ Ρόβερ».

ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ.-- Ο Γιουσούφ Ραζά Γκιλάνι, στέλεχος του Κόμματος του Λαού του Πακιστάν, είναι ο νέος πρωθυπουργός της χώρας, σύμφωνα με την απόφαση του Κοινοβουλίου. Επίσης είναι σύμμαχος των ΗΠΑ. Χτες συναντήθηκε με τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Νεγκροπόντε και τον υφυπουργό Εξωτερικών αρμόδιο για θέματα Νότιας Ασίας Ρίτσαρντ Μπάουτσερ, η επίσκεψη των οποίων προκάλεσε και αντιαμερικανικές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ