Τρίτη 30 Μάη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΜΟΣΧΑ - ΤΕΧΕΡΑΝΗ.- «Οι μεγάλες δυνάμεις μπορούν να εγγυηθούν στο Ιράν κάθε στήριξη στο δικαίωμά του στην ανάπτυξη πυρηνικής ενέργειας», υποστήριξε ο Ρώσος ΥΠΕΞ, αν και οι ρωσο-ιρανικές συνομιλίες για εξεύρεση κάποιας μέσης διπλωματικής λύσης στην κρίση δεν κατέληξαν σε συμφωνία. Από την άλλη, η Ουάσιγκτον διαρρέει ότι θα πιέσει για οικονομικές κυρώσεις, ενώ ο Ιρανός Πρόεδρος προειδοποιούσε διά του «Σπίγκελ» τις ευρωπαϊκές χώρες ότι «το συμφέρον τους είναι να σταθούν στο πλευρό του Ιράν, καθώς γνωρίζουν ότι λέει αλήθεια για τις προθέσεις του. Αν δεν το πράξουν, θα υποστούν τις συνέπειες».

OTABA.- Μεγάλη διαδήλωση από μετανάστες και πρόσφυγες οργανώθηκε στην Οτάβα, προκειμένου να δοθεί το καθεστώς της μονιμότητας στους παράνομους εργάτες του Καναδά. Η διαδήλωση υπήρξε απόρροια της συνεχούς δίωξης των παράνομων μεταναστών από την Υπηρεσία Καναδικών Συνόρων, που κάνει διαρκώς επιδρομές στα εμπορικά κέντρα, μαζεύοντας στα αστυνομικά τμήματα τους κατοίκους χωρίς νόμιμη βίζα παραμονής.

ΝΤΑΚΑ.- Εκατοντάδες δάσκαλοι πραγματοποίησαν χθες καθιστική διαμαρτυρία στην πρωτεύουσα του Μπανγκλαντές, σε μια μονοήμερη απεργιακή κινητοποίηση με μισθολογικά και κλαδικά αιτήματα.

ΝΤΙΑΡΜΠΑΚΙΡ.- Ενας Τούρκος στρατιώτης σκοτώθηκε και άλλα τέσσερα μέλη των δυνάμεων ασφαλείας τραυματίστηκαν σε μάχη με Κούρδους αντάρτες στο νοτιοανατολικό τμήμα της Τουρκίας, δήλωσαν χθες αξιωματούχοι. Σύμφωνα με εκπρόσωπο του στρατού, ο οποίος μίλησε στο Ρόιτερς, αντάρτες του ΡΚΚ άνοιξαν πυρ αρνούμενοι να πετάξουν τα όπλα τους, όπως τους είχαν διατάξει οι στρατιωτικοί, με αποτέλεσμα να ξεσπάσει μάχη.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ