Σάββατο 22 Νοέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΝΕΟ ΔΕΛΧΙ.- Ενταση μετά τη χτεσινή έκρηξη σε τέμενος της πόλης Παρμπχάνι στη Δυτική Ινδία με 21 τραυματίες. Σύμφωνα με την εκδοχή της αστυνομίας, άνδρες που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα πέταξαν δύο βόμβες σε τέμενος στη Δυτική Ινδία με αποτέλεσμα τον τραυματισμό 21 ανθρώπων και την πρόκληση σποραδικών βίαιων επεισοδίων καθώς εξοργισμένα πλήθη πυρπόλησαν καταστήματα και οχήματα.

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ.- Υπηρεσία αντιμετώπισης του εγκλήματος στο ΙΝΤΕΡΝΕΤ συγκροτεί η Ευρωπαϊκή Ενωση. Θα ονομάζεται Ευρωπαϊκό Δίκτυο-Υπηρεσία Πληροφορικής Ασφάλειας, θα ξεκινήσει έργο από το 2004 με έδρα τις Βρυξέλλες και ετήσιο προϋπολογισμό 24,3 εκατ. ευρώ.

ΣΑΡΑΓΕΒΟ.- Ενας Ιταλός αστυνομικός αξιωματικός που υπηρετούσε στη δύναμη της ΕΕ στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη σκοτώθηκε και άλλοι δύο ομοεθνείς του τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια τροχαίου δυστυχήματος προχτές το βράδυ κοντά στη νοτιοανατολική παραθαλάσσια πόλη Φότσα.

ΛΑΓΟΣ.- Επέμβαση του νιγηριανού στρατού τερμάτισε χτες την κατάληψη πετρελαϊκών εγκαταστάσεων της ΣΕΒΡΟΝΤΕΞΑΚΟ από ομάδα ενόπλων που κρατούσε ομήρους 12 εργαζόμενους. Οι 26 ένοπλοι συνελήφθησαν, αρκετοί φέροντας σοβαρά τραύματα απ' τα πυρά που χρησιμοποιήθηκαν κατά την επιχείρηση.

ΜΠΑΝΓΚΟΥΙ.- Σε ηλικία 76 ετών εξέπνευσε χτες στο Καμερούν ο πρώην Πρόεδρος της Κεντροαφρικανικής Δημοκρατίας και ηγέτης του κινήματος ανεξαρτησίας της χώρας, Ντέβιντ Ντάσκο.

ΣΑΝΤΑ ΜΠΑΡΜΠΑΡΑ.- Παραδόθηκε χτες στις αρχές φορώντας χειροπέδες ο τραγουδιστής της ποπ Μάικλ Τζάκσον μετά τη σε βάρος του απαγγελία κατηγοριών για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκου αγοριού. Μετά την παράδοσή του αφέθηκε ελεύθερος πληρώνοντας εγγύηση ύψους τριών εκατομμυρίων δολαρίων. Η συνέχεια αναμένεται μακρά και θα δοθεί στα δικαστήρια.

ΚΑΪΡΟ.- «Εξαιρετική» χαρακτήριζαν χτες οι θεράποντες γιατροί την κατάσταση υγείας του Αιγύπτιου Προέδρου, Χόσνι Μουμπάρακ, μετά την προ ημερών έντονη αδιαθεσία που αισθάνθηκε (ένεκα γρίπης, όπως ανακοινώθηκε) κατά τη διάρκεια δημόσιας εμφάνισής του.

ΣΟΦΙΑ.- `Η θα κλείσουν οι πυρηνικές αντιδραστήρες 3 και 4 του Κοζλοντούι (όπως ζητά η Ευρωπαϊκή Επιτροπή) ή η Βουλγαρία θα ενταχθεί στην ΕΕ το 2020, δήλωσε εν πολλοίς χτες ο Βούλγαρος πρωθυπουργός, Συμεών Σαξκομπουργκότσκι.

ΤΙΡΑΝΑ.- Η αλβανική Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή επιβεβαίωσε χτες τη νίκη του υποψηφίου δημάρχου του Κόμματος Ενωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Βασίλη Μπολάνου, στο Δήμο της Χειμάρας. Η Επιτροπή άνοιξε τις κάλπες των τεσσάρων εκλογικών τμημάτων, όπου επαναλήφθηκαν οι εκλογές την Κυριακή 16 του Νοέμβρη και διαπίστωσε ότι ο αριθμός των ψηφοδελτίων δεν ήταν ταυτόσημος με τα αποτελέσματα των πρακτικών. Γεγονός που δείχνει ότι νοθεία επιχειρήθηκε στα πρακτικά και όχι στις κάλπες.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ