Πέμπτη 10 Μάρτη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΒΑΓΔΑΤΗ.-- Μερικές χιλιάδες Ιρακινοί εργαζόμενοι διαδήλωσαν, και χθες, παρά τα ασφυκτικά μέτρα ασφαλείας στο κέντρο της πρωτεύουσας ζητώντας καλύτερες εργασιακές και μισθολογικές συνθήκες. Στα ανατολικά της πόλης, από βόμβα στην άκρη του δρόμου, σκοτώθηκε στρατηγός, επικεφαλής της εκπαίδευσης της ιρακινής αεροπορίας.

ΤΕΛ ΑΒΙΒ.-- Εναν πρώην στρατηγό, πρώην επικεφαλής της υπηρεσίας μυστικών ερευνών του στρατού, και γνωστό για τις ακροδεξιές του απόψεις, τον Γιαακόμπ Αμιντρόρ, όρισε ως σύμβουλό του επί θεμάτων Εθνικής Ασφάλειας, ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου, προκαλώντας τις έντονες αντιδράσεις του Τύπου και της αντιπολίτευσης.

ΑΛΓΕΡΙ.-- Πέντε νεκροί πολίτες είναι ο απολογισμός βομβιστικής επίθεσης κοντά στην πόλη Ντζέλφα, περίπου 270 χιλιόμετρα νοτίως της πρωτεύουσας. Οι αρχές αποδίδουν την επίθεση σε ισλαμιστές και τη συνδέουν με το θάνατο σε ανταλλαγή πυρών, λίγο νωρίτερα, σημαίνοντος στελέχους της οργάνωσης «αλ Κάιντα του Μάγρεμπ».

ΤΟΚΙΟ.-- Σεισμός 7,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε χθες το πρωί ανοικτά των βορειοανατολικών ακτών της Ιαπωνίας, χωρίς, ωστόσο, να αναφερθούν θύματα ή ζημιές. Λόγω της ισχύος του σεισμού, η δόνηση έγινε αισθητή σε απόσταση μεγαλύτερη των 400 χιλιομέτρων.

ΑΓΚΥΡΑ.-- Κύμα κακοκαιρίας πλήττει την Τουρκία από χθες όπου σημειώθηκαν χιονοπτώσεις και χαμηλές θερμοκρασίες προκαλώντας προβλήματα στις οδικές και τις αεροπορικές μεταφορές σε ένα μέρος της χώρας. Σε ορισμένες περιοχές το χιόνι ξεπερνά το μισό μέτρο, με αποτέλεσμα να έχουν διακοπεί οδικές και σιδηροδρομικές συνδέσεις.

ΔΟΥΒΛΙΝΟ.-- Το νέο Κοινοβούλιο της Ιρλανδίας εξέλεξε χτες τον νικητή των πρόσφατων βουλευτικών εκλογών του κόμματος «Fine Gael», Εντα Κένι, πρωθυπουργό της χώρας με 117 ψήφους υπέρ σε σύνολο των 166, ενώ 20 βουλευτές του πρώην κυβερνητικού κόμματος «Fianna Fail» απείχαν της ψηφοφορίας, και 27 τον καταψήφισαν.



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ευρωεκλογές Ιούνη 20243
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ