Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 11 Μάρτη 2011 - αριθ. φύλλου: 10912

ΕΥΡΩΖΩΝΗ ΓΙΑ ΣΥΜΦΩΝΟ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ
Αντιλαϊκή ομοφωνία και ισχυροί ανταγωνισμοί

ΚΚΕ: Για να σωθεί ο λαός από την καπιταλιστική βαρβαρότητα, την κρίση και το χρέος, πρέπει να στηριχτεί στις δικές του δυνάμεις, στη δική του συμμαχία.


ΣΕΛ.  7
ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ
Ψήφισμα σε ρότα επέμβασης στη Λιβύη

Αντιδραστικό ψήφισμα ενέκρινε χτες το Ευρωκοινοβούλιο, ενώ το ΝΑΤΟ είναι σε πολεμική ετοιμότητα.Πυκνώνει η στρατιωτική παρουσία στην Κρήτη.


ΣΕΛ.  16  -  17

Καταργούν το μοναδικό δημόσιο Παιδοκαρδιοχειρουργικό Κέντρο

Η κυβέρνηση καταργεί το μοναδικό δημόσιο Παιδοκαρδιοχειρουργικό Κέντρο της Ελλάδας, που αντιμετωπίζει παιδιά με σοβαρές καρδιοπάθειες από όλη τη χώρα. Το Εθνικό Κέντρο Αντιμετώπισης Συγγενών Καρδιοπαθειών Παίδων (ΕΚΑΣΚΑΠ), που λειτουργεί στο παιδιατρικό νοσοκομείο «Αγία Σοφία» και αντιμετωπίζει, πρωτίστως, παιδιά που γεννιούνται με σοβαρές καρδιοπάθειες και πρέπει να κάνουν σοβαρές επεμβάσεις, θα συγχωνευτεί με τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του «Αγία Σοφία», που έχει γενική αποστολή και όχι εξειδίκευση στα χειρουργημένα με συγγενείς καρδιοπάθειες περιστατικά. Το ΕΚΑΣΚΑΠ είχε φτάσει κάτω και από το όριο λειτουργίας του λόγω έλλειψης ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, σαν αποτέλεσμα της πολιτικής δραστικών περικοπών σε ό,τι απέμεινε ως δημόσιος τομέας Υγείας και γενίκευσης της επικίνδυνης για το λαό πολιτικής της εμπορευματοποίησης. Ηδη, στέλνουν παιδιά που έχουν τέτοια ανάγκη σε ιδιωτικά νοσοκομεία με δυσβάσταχτο το κόστος για τις λαϊκές οικογένειες.


ΣΕΛ.  32

ΠΑΜΕ - ΟΓΕ - ΠΑΣΕΒΕ - ΠΑΣΥ - ΜΑΣ
Η 8η Μάρτη μάς οδηγεί και στους σημερινούς αγώνες

Δυναμικά συλλαλητήρια που αναδείκνυαν το σύγχρονο περιεχόμενο της πάλης του εργατικού κινήματος για τη γυναικεία χειραφέτηση, διοργανώθηκαν χτες σε πολλές πόλεις της χώρας.

Αλέκα Παπαρήγα: Η μαζική συμμετοχή των γυναικών των λαϊκών στρωμάτων στον αγώνα θα προσδώσει δυναμική, αποτελεσματικότητα, ευαισθησία και διεισδυτικότητα.


ΣΕΛ.  8  -  10

Με τον «Ριζοσπάστη» στο χέρι

Οι χτεσινές κινητοποιήσεις των ΠΑΜΕ - ΠΑΣΥ - ΠΑΣΕΒΕ - ΜΑΣ - ΟΓΕ, με αφορμή την επέτειο για την Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας, σε όλη τη χώρα - ακόμη και η κεντρική συγκέντρωση της Αθήνας στο Σύνταγμα - κόντρα στη βάρβαρη πολιτική που στέλνει στην κόλαση τη ζωή της εργατικής, της λαϊκής οικογένειας, εξαφανίστηκαν από τα κεντρικά δελτία των αστικών καναλιών, όπως και η αναγγελία τους τις προηγούμενες μέρες. Μοναδική τους αγωνία είναι η σωτηρία του κεφαλαίου από την κρίση σε βάρος του λαού και ακόμη μεγαλύτερη αγωνία και φόβος τους η ανάπτυξη οργανωμένης, μαζικής, διεκδικητικής δράσης για την ικανοποίηση των αναγκών των εργατικών, λαϊκών οικογενειών. Που μπορεί να φέρει στο προσκήνιο τη δυναμική σύγκρουσης και ρήξης με την εξουσία των μονοπωλίων. Τα αστικά κανάλια πασχίζουν για την εξασφάλιση λαϊκής ανοχής, συναίνεσης, στην αντιδραστική πολιτική. Τις λαϊκές κινητοποιήσεις των ταξικών δυνάμεων και του μετωπικού τους σχήματος θα προβάλλουν; Τις θάβουν. Γι' αυτό μεγαλώνει η αξία της ενημέρωσης από τον «Ριζοσπάστη», της διάδοσής του, της ενημέρωσης από τον «902».



ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΤΗΣ ΚΝΕ ΓΙΑ ΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ
Την Κυριακή 13 Μάρτη η μεγάλη εκδήλωση

ΣΕΛ.  11
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΟΤΕ
Αγώνας ενάντια στις απολύσεις

ΣΕΛ.  14
ΕΕ - ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Εμπόρευμα η επιστημονική έρευνα

ΣΕΛ.  23
ΜΑΣ - ΣΑΣΑ
Στις 17 Μάρτη φοιτητές - μαθητές στο δρόμο

ΣΕΛ.  23
ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ
Φροντιστήριο του ΣΕΠΕ στον ΣΕΒ

ΣΕΛ.  15
ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ
Απειλούν με κλείσιμο

ΣΕΛ.  20
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Αναφαίρετο δικαίωμα τα 12 μίλια

«Δεν μας κάνουν εντύπωση αυτά που είπε ο κ. Νταβούτογλου, δεν πέφτουμε απ' τα σύννεφα. Εμείς θεωρούμε ότι τα 12 ναυτικά μίλια είναι αναφαίρετο ελληνικό δικαίωμα. Είναι άλλο πράγμα η άσκηση αυτού του δικαιώματος, που για να γίνει πρέπει φυσικά να υπαγορεύεται από λόγους σοβαρής ανάγκης, όταν λόγου χάρη απειλείται η εδαφική ακεραιότητα της χώρας. Δεν δεχόμαστε κανένα casus belli».


ΣΕΛ.  13

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ