Τετάρτη 22 Δεκέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΤΥΝΙΔΑ.-- Ταραχές σημειώθηκαν, σύμφωνα με ανεξάρτητες πληροφορίες, στην πόλη Σίντι Μπουζίντ, 120 χλμ νοτιοδυτικά της πρωτεύουσας, όταν οργισμένοι νεαροί συγκρούστηκαν με αστυνομικές δυνάμεις μετά την αυτοπυρπόληση ενός συνομηλίκου τους, αποφοίτου της Ανώτερης Σχολής Πληροφορικής, ο οποίος κατέληξε σε αυτήν την πράξη απελπισίας για να διαμαρτυρηθεί για την κατάσχεση των φρούτων που πουλούσε σε ανοιχτή αγορά για να ζήσει. Δεν έχει γίνει γνωστό τίποτε για την τύχη του αυτόχειρα, καθώς η οικογένειά του υποστηρίζει ότι δεν της επιτράπηκε να τον δει, νεκρό ή ζωντανό.

ΤΕΧΕΡΑΝΗ.-- Σε έξι χρόνια κάθειρξη και 20ετή απαγόρευση άσκησης του επαγγέλματός του παντοιοτρόπως, αλλά και εξόδου από τη χώρα καταδικάστηκε ο γνωστός σκηνοθέτης, και βραβευμένος με Χρυσό Φοίνικα, Τζαφάρ Παναχί, που κρίθηκε ένοχος «για προπαγάνδα κατά του καθεστώτος». Μαζί με τον Παναχί, που τόνισε ότι θ' ασκήσει έφεση, καταδικάστηκε και ένας ακόμη συνεργάτης του, σκηνοθέτης, ο Μουχάμαντ Ρασούλοφ. Είχαν συλληφθεί μέσα στο σπίτι του Παναχί, κατά τη διάρκεια γιορτής, το Μάρτη. Την αντίθεσή του στην απόφαση εξέφρασε το Παρίσι.

ΛΟΝΔΙΝΟ.-- Την απέλαση ενός Ρώσου διπλωμάτη ανακοίνωσε χτες η Βρετανία μετά από την ύπαρξη σαφών ενδείξεων για δραστηριότητες των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών κατά βρετανικών συμφερόντων, μία σαφής αναφορά στην υπόθεση της 25χρονης Κάτια Ζατουλιβέτερ που ήταν βοηθός ενός Φιλελεύθερου Δημοκράτη στη βρετανική Βουλή, μέλους της Επιτροπής Αμυνας. Ως απάντηση η Ρωσία ανακοίνωσε ότι ζήτησε την απομάκρυνση ενός Βρετανού διπλωμάτη, κατηγορώντας τη Βρετανία για «παρανοϊκή κατασκοπομανία».

ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ.-- Ενα ιδιαίτερα δριμύ κύμα κακοκαιρίας που προξενεί πλημμύρες και κατολισθήσεις πλήττει την Καλιφόρνια αλλά και τις δυτικές πολιτείες των ΗΠΑ, Ορεγκον και Κολοράντο, που προχώρησαν στην απομάκρυνση από τα σπίτια τους περίπου 2.000 ανθρώπων.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ