Σάββατο 22 Μάη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Την παραίτησή του από τη θέση του επικεφαλής των Υπηρεσιών Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ υπέβαλε ο Ντένις Μπλερ, υπό το βάρος της έντονης κριτικής που του ασκείτο το τελευταίο διάστημα για λανθασμένους χειρισμούς όσον αφορά τις τελευταίες αποτυχημένες βομβιστικές επιθέσεις.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ.-- Διεθνής διάσκεψη για την «αποκατάσταση της έννομης τάξης» στη Σομαλία πραγματοποιείται από χτες στην Κωσταντινούπολη με τη συμμετοχή του ΓΓ του ΟΗΕ Μπαν Γκι Μουν και του Σομαλού Προέδρου σεΐχη Σαρίφ Αχμέντ.

ΤΖΟΥΜΠΑ.-- Ορκίστηκε χτες ο επανεκλεγείς Πρόεδρος του νοτίου Σουδάν Σάλβα Κιίρ Μαγιαρντίντ, παρουσία πλήθους εκατοντάδων ατόμων κάτω από τον καυτό ήλιο στην πρωτεύουσα του ημιαυτόνομου νότου, Τζούμπα. Ο Κιίρ υποσχέθηκε ότι η κυβέρνησή του θα προωθήσει την ενότητα και τη δημοκρατία στην περιοχή, με στόχο την ανάπτυξη της περιοχής, την καταπολέμηση της παιδικής θνησιμότητας, αλλά και του αναλφαβητισμού.

ΜΟΓΚΑΝΤΙΣΟΥ.-- Δώδεκα άτομα σκοτώθηκαν χτες το απόγευμα σε συγκρούσεις μεταξύ πολιτών και Αιθιόπων στρατιωτών στην περιοχή Μπουχούντλε, της ημιαυτόνομης βόρειας Σομαλίας.

ΠΡΙΣΤΙΝΑ.-- Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Αντερς Φογκ Ράσμουσεν, επισκέφθηκε χτες το Κοσσυφοπέδιο, δηλώνοντας μετά τη συνάντηση με τον διοικητή της KFOR, στρατηγό Μάρκους Μπέντλερ, ότι θα μειωθεί σταδιακά ο αριθμός των στρατιωτών του ΝΑΤΟ ώσπου να παραμείνουν περίπου 2.000 στρατιώτες στην περιοχή.

ΜΑΔΡΙΤΗ.-- Σε ποινές κάθειρξης 1.040 ετών ο καθένας, καταδικάστηκαν χτες τρία μέλη της βασκικής αυτονομιστικής οργάνωσης ΕΤΑ για τη συμμετοχή τους στη βομβιστική επίθεση στα τέλη του Δεκέμβρη του 2006 στο αεροδρόμιο της Μαδρίτης, επίθεση που είχε σαν αποτέλεσμα να σκοτωθούν δύο άνθρωποι. Το δικαστήριο αποφάσισε, επίσης, οι καταδικασθέντες να αποζημιώσουν τους οικείους των δύο θυμάτων με 500.000 και 700.000 ευρώ, αντίστοιχα.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ