Πέμπτη 12 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΑΜΜΑΝ.-- Πέντε αξιωματικοί της αστυνομίας παραπέμπονται σε δίκη κατηγορούμενοι για τη δολοφονία ενός συλληφθέντα για «καβγά» σε εμπορικό κέντρο. Η είδηση δεν είναι ο θάνατος του άτυχου πολίτη, γιατί συμβαίνουν «ενίοτε» και ορισμένα «μυστηριώδη» ατυχήματα. Η είδηση είναι η δίωξη των αξιωματικών, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά.

ΒΗΡΥΤΟΣ.-- Χειρότερο από τον προκάτοχό του Μπους χαρακτήρισε τον Αμερικανό Πρόεδρο Ομπάμα, ο ηγέτης της σιιτικής οργάνωσης «Χεζμπολάχ», σε ομιλία του, υποστηρίζοντας ότι «πίσω από την νέα του τακτική και το ύφος, κρύβει ακόμη περισσότερη υποστήριξη για το Ισραήλ».

ΣΑΝ ΣΑΛΒΑΔΟΡ.-- Στους 152 έφτασαν οι νεκροί στο Ελ Σαλβαδόρ από τις σφοδρές πλημμύρες των τελευταίων ημερών, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό που έδωσε στην δημοσιότητα ο διευθυντής της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας Χόρχε Μελέντες. Ο αριθμός αναμένεται να αυξηθεί καθώς υπάρχουν ακόμη 500 αγνοούμενοι. Η Βουλή έκανε λόγο επίσημα «εθνική καταστροφή» και κήρυξε τριήμερο πένθος για τα θύματα.

ΜΠΡΑΖΙΛΙΑ.-- Αποκαταστάθηκε η ηλεκτροδότηση στο μεγαλύτερο μέρος της νότιας Βραζιλίας, έπειτα από το χτεσινό μπλάκ αουτ που έπληξε τις δυο μεγαλύτερες πόλεις της Βραζιλίας, το Σάο Πάολο και το Ρίο ντε Ζανέιρο, αφήνοντας δεκάδες εκατομμύρια ανθρώπους χωρίς ρεύμα. Σύμφωνα με τον Βραζιλιάνο υπουργό Ενέργειας, Εντσουν Λουμπάου, η διακοπή προκλήθηκε λόγω προβλήματος στο υδροηλεκτρικό εργοστάσιο Ιταΐπου, στη μεθόριο Βραζιλίας-Παραγουάης, ωστόσο η ακριβής φύση του προβλήματος δεν έχει γίνει ακόμα σαφής.

XAΓΗ.-- Ο πρώην πολιτικός ηγέτης των Σέρβων της Βοσνίας Ράντοβαν Κάρατζιτς ζήτησε χτες από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για την πρώην Γιουγκοσλαβία την άδεια να ασκήσει έφεση κατά της απόφασης για την επιβολή δικηγόρου από το δικαστήριο.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ