Πέμπτη 20 Αυγούστου 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΜΕΞΙΚΟΥ.-- Απεργιακή κινητοποίηση των 9.400 εργατών της βιομηχανικής μονάδας της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας «Φολκσβάγκεν» στην Πουέμπλα του Μεξικού μετά την αποτυχία των διαπραγματεύσεων για την υπογραφή νέας συλλογικής σύμβασης εργασίας.

ΜΟΣΧΑ.-- Αλλα δύο πτώματα ανέσυραν χτες τα ρωσικά σωστικά συνεργεία απ' τον υδροηλεκτρικό σταθμό Σαγιάνο Σουσένσκαγια όπου σημειώθηκε προχτές έκρηξη. Ως τώρα έχουν ανασυρθεί 14 νεκροί και αγνοούνται άλλοι 60.

ΡΙΑΝΤ.-- Τη σύλληψη 44 υπόπτων για συμμετοχή σε εξτρεμιστικές ισλαμιστικές οργανώσεις ανακοίνωσαν ότι συνέλαβαν οι σαουδαραβικές αρχές.

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ.-- Τον εντοπισμό μεγάλου φορτίου όπλων και πυρομαχικών σε αποθήκη πετρελαίου στο χωριό Konculi της Νότιας Σερβίας (όπου υπάρχει αλβανική μειονότητα) ανακοίνωσε χτες το σερβικό υπουργείο Εσωτερικών.

ΣΕΟΥΛ.-- Στο παρά δύο ακυρώθηκε χτες η εκτόξευση του πρώτου νοτιοκορεατικού πυραύλου στο διάστημα εξαιτίας τεχνικού προβλήματος. Εκπρόσωποι του αεροδιαστημικού κέντρου Νάρο της Νότιας Κορέας ανακοίνωσαν ότι ο πύραυλος θα εκτοξευτεί τις επόμενες μέρες.

ΚΟΥΑΛΑ ΛΟΥΜΠΟΥΡ.-- Προσπάθειες για τον εντοπισμό επιζώντων καταβάλλουν, υπό δυσμενείς καιρικές συνθήκες, μαλαισιανά σωστικά συνεργεία μετά τη σύγκρουση δεξαμενόπλοιου συμφερόντων Ταϊβάν, υπό σημαία Λιβερίας, με φορτηγό υπό σημαία Βρετανίας στα Στενά της Μάλακα. Αγνοούνται συνολικά 25 ναυτικοί.

ΜΑΔΡΙΤΗ.-- Κοινή επιχείρηση των γαλλικών και των ισπανικών αρχών ασφαλείας, στο Λε Κορμπιέ Βιλαραμπέρ των γαλλικών Αλπεων, είχε σαν αποτέλεσμα τη σύλληψη των Αλμπέρτο Μασάιν Μπεράσα, Αϊτζόλ Ετξαμπούρου και Αντονι Σαρασόλα, που φέρονται ως τα ηγετικά στελέχη της οργάνωσης των Βάσκων ΕΤΑ και ενεχόμενα στις πρόσφατες επιθέσεις στη Μαγιόρκα και το Μπούργκος.

ΟΤΑΒΑ.-- Τη σημαντικότερη στρατιωτική άσκηση του Καναδά στην αρκτική ζώνη θα παρακολουθήσει ο πρωθυπουργός Στίβεν Χάρπερ, στέλνοντας το μήνυμα πως ο Καναδάς θα προστατεύσει με κάθε τρόπο τα συμφέροντά του στο Βορρά.

ΒΕΡΟΛΙΝΟ.-- Σχέδιο δράσης στο πλαίσιο του Εθνικού Αναπτυξιακού Σχεδίου που στοχεύει στην εμφάνιση ενός εκατομμυρίου ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων στους γερμανικούς αυτοκινητοδρόμους και ανάπτυξης δικτύου σταθμών επαναφόρτισης σε πανεθνικό επίπεδο ανακοίνωσε χτες η κυβέρνηση της καγκελαρίου Αγκελα Μέρκελ.

ΜΠΡΑΖΙΛΙΑ.-- Περισσότεροι από 10,3 εκατομμύρια Βραζιλιάνοι έχουν προσβληθεί από μία τουλάχιστον σεξουαλικά μεταδιδόμενη νόσο σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας, γεγονός που αυξάνει κατά 18 φορές τις πιθανότητες προσβολής από τον ιό HIV. Σύμφωνα με τη διευθύντρια του Εθνικού Προγράμματος για τα ΣΜΝ και το AIDS, 600.000 είναι φορείς του HIV εκ των οποίων οι 250.000 δεν έχουν κάνει ποτέ τις αναγκαίες εξετάσεις.

ΠΝΟΜ ΠΕΝΧ.-- Τουλάχιστον 113 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στην Καμπότζη, από τις αρχές του 2009, από πτώση κεραυνού, σύμφωνα με την Εθνική Επιτροπή για τη Διαχείριση των Καταστροφών (NCDM).

ΜΑΪΑΜΙ.-- Σε τυφώνα της κλίμακας 4 αναβαθμίστηκε ο κυκλώνας «Μπιλ» που ήδη κινείται με ταχύτητα ανέμων 215 χιλιομέτρων την ώρα και κατευθύνεται προς τις Βερμούδες και τις ακτές της πολιτείας Φλόριντα.

ΒΕΡΟΛΙΝΟ.-- Επίσημη επίσκεψη στις 26 και 27 Αυγούστου στη Γερμανία θα πραγματοποιήσει ο πρωθυπουργός του Ισράηλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου και θα συναντηθεί με την καγκελάριο Μέρκελ, σύμφωνα με ανακοίνωση της γερμανικής καγκελαρίας.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ