«Τα Ζωνιανά (...) βρίσκονται στο Σχολείο που καταστράφηκε κατά την κατάληψή του με ανοχή και εκείνων που δεν το κατέστρεψαν (...) τα Ζωνιανά δεν είναι μια γεωγραφική περιοχή και η έκπληξη των ενημερωμένων πολιτών είναι γιατί υπάρχουν ακόμα τέτοια διαδεδομένα φαινόμενα» (από το κύριο άρθρο στην ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ).
«Τα αποκαΐδια στο σχολικό συγκρότημα του Παγκρατίου υπενθυμίζουν τη βαθιά και ανίατη ασθένεια της ελληνικής κοινωνίας: τη διάχυτη ανομία που τρέφεται από τη σιγουριά ότι οι παράνομες πράξεις δεν τιμωρούνται στην Ελλάδα. Οι καταστροφές είναι απλώς το αποκορύφωμα της δράσης έκνομων, που λειτουργούν υπό πολιτική λεοντή. Εκείνων που δήθεν αγωνίζονται για ένα καλύτερο μέλλον, ενώ στην πραγματικότητα απλώς χειροτερεύουν το παρόν. Κάποτε πρέπει να κοιταχτούμε στον καθρέπτη. Να δούμε στο κατεστραμμένο λύκειο τις διάχυτες στην Ελλάδα αντιλήψεις ότι ένας "επαναστατικός σκοπός" αγιάζει τα μέσα. Να καταλάβουμε ότι η μικρή παρανομία, όπως είναι η κατάληψη ενός δημόσιου χώρου, οδηγεί στη μεγάλη παρανομία, που είναι η καταστροφή του» (από το κύριο άρθρο στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).
«Ερωτηθείς εάν η Ρωσία θα γίνει κατά τη γνώμη του δικτατορία απάντησε: "Οχι. Διεξάγονται εκλογές. Είναι αλήθεια βέβαια ότι τα κόμματα της αντιπολίτευσης δεν έχουν τη σωστή αντιμετώπιση, αλλά ας μην ξεχνάμε από πού προέρχεται η Ρωσία. Η Ρωσία πριν από 20 χρόνια είχε μια πραγματική δικτατορία» (ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Μπερνάρ Κουσνέρ / Η ΑΥΓΗ).