Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 30 Νοέμβρη 2007 - αριθ. φύλλου: 9943

ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΤΟ ΠΑΓΚΡΑΤΙ
Κυβερνητικό προβοκατόρικο σχέδιο συκοφάντησης των αγώνων

ΚΚΕ και ΚΝΕ καταγγέλλουν πως ό,τι συνέβη στο Παγκράτι εντάσσεται σε συγκεκριμένο κυβερνητικό σχέδιο με στόχο τον αποπροσανατολισμό και τη συκοφάντηση των αγώνων. Η προβοκάτσια έρχεται σε μια περίοδο που το πολιτικό σύστημα και τα κόμματά του έχουν δυσκολίες να συσπειρώνουν και να κερδίζουν με την πολιτική τους.


ΣΕΛ.  3

Να πάρει ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΙΣΗ πολιτικά χαρακτηριστικά με επιθετικούς στόχους

ΚΚΕ: Για να αποκτήσει δύναμη η πάλη των εργαζομένων, των λαϊκών στρωμάτων, κατά των αντιασφαλιστικών μέτρων, του «Καποδίστρια 2», της εμπορευματοποίησης - ιδιωτικοποίησης της Παιδείας, της Υγείας, είναι επιτακτική ανάγκη να διαμορφώσουν κοινό μέτωπο πάλης, να απορρίψουν τη στρατηγική της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, τον «ευρωμονόδρομο»

  • Κλιμάκωση της αντιασφαλιστικής επίθεσης εξήγγειλε χτες ο Κ. Καραμανλής, στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση σε όσους αντιστέκονται στις δρομολογημένες ανατροπές ασφαλιστικών δικαιωμάτων. Στη ρότα της κυβερνητικής πολιτικής κινήθηκαν οι εκπρόσωποι της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ. Τοποθετούμενοι στην ίδια συνεδρίαση, επιβεβαίωσαν ότι είναι άξιοι «κοινωνικοί εταίροι». Το ΠΑΣΟΚ υποκριτικά μίλησε χτες ξανά για «κρυφή ατζέντα» της ΝΔ, όταν πρώτο έσπευσε στο «διάλογο» για να στηρίξει την αντιασφαλιστική επίθεση με το νόμο Ρέππα που υλοποιεί η κυβέρνηση.
  • Αντιδραστική είναι η πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ, που επιχειρεί να αφαιρέσει στοιχειώδη δικαιώματα των εργαζομένων και ειδικότερα των γυναικών και των νέων στο Ασφαλιστικό, στις εργασιακές σχέσεις, στο εισόδημα, στα κοινωνικά δικαιώματά τους, υπογραμμίζει το ΚΚΕ. Οι μεταρρυθμίσεις που επιδιώκει αποτελούν αναπροσαρμογές που έχει ανάγκη το κεφάλαιο και συνέχεια των αντεργατικών εκσυγχρονισμών των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και εντάσσονται στην ίδια στρατηγική.
  • Την ανάγκη να πάρει πολιτικά χαρακτηριστικά ο αγώνας για το Ασφαλιστικό, με επιθετικούς στόχους και αιτήματα, έτσι που να συνεχιστεί και μετά τις 12 Δεκέμβρη, υπογράμμισε από τη Λάρισα η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, καλώντας και σε απόρριψη των κυβερνητικών εξαγγελιών για δήθεν προστασία της μητρότητας.

ΣΕΛ.  6  -  7,   11  -  13

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΤΗΣ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ
Σύστημα Υγείας αποκλειστικά δημόσιο με φιλολαϊκό σχεδιασμό

Τις θέσεις του ΚΚΕ για ένα σύστημα Υγείας αποκλειστικά δημόσιο, που θα στηρίζεται σ' έναν κεντρικό, φιλολαϊκό σχεδιασμό, συζήτησε η Αλέκα Παπαρήγα με τους εργαζόμενους των δυο νοσοκομείων της Λάρισας - το Νομαρχιακό και το Πανεπιστημιακό - στη διάρκεια της χτεσινής περιοδείας της στην περιοχή. Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ επισήμανε ότι σήμερα ένας μεγάλος τομέας της Υγείας βρίσκεται στα χέρια μεγαλοεπιχειρηματιών, ενώ η υποβάθμιση και η φθορά που παρατηρείται και συνεχώς αυξάνεται στο «δημόσιο» σύστημα Υγείας δεν είναι τυχαία, ούτε συγκυριακή, αλλά προγραμματισμένη, για να προχωρήσει, πιο γρήγορα, η πολιτική της πλήρους εμπορευματοποίησης και της ιδιωτικοποίησης στο χώρο της Υγείας.


ΣΕΛ.  6   -   7

«O Μανωλιός»

Ποιος είδε το θεό και δε φοβήθηκε χτες. Αστραψε και βρόντηξε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ: «Το ΠΑΣΟΚ ξέρει και από αγώνες και από πεζοδρόμια. Θα είμαστε στα πεζοδρόμια όλη η κοινωνία σε μια πορεία ανατροπής...» και άλλα τέτοιου τύπου μπλα - μπλα - μπλα είπε. Για ποιο θέμα; Με ποιο αίτημα; Να εφαρμοστεί ο νόμος Ρέππα! Δηλαδή, να μειωθεί το ποσοστό αναπλήρωσης των συντάξεων και να δουλεύουν όλοι ως τα 67! Ανακάλυψε, επίσης, ότι «κάποιοι δε θέλουν την ενότητα». Δεν εννοούσε τον ΣΥΝ, ούτε τη ΓΣΕΕ. Αυτοί έχουν ήδη δηλώσει «παρών» στο προσκλητήριό του. Με τους εργάτες που διαδηλώνουν ενάντια στην κοινή πολιτική της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ έχει πρόβλημα. Και δικαίως...



ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΚΕΡΔΗ
Απογειώνονται σε νέα επίπεδα - ρεκόρ

Τα κέρδη 9μηνου 2007 για τις εισηγμένες στη Σοφοκλέους επιχειρήσεις ξεπέρασαν ήδη τα 9 δισ. ευρώ με μέσο ποσοστό αύξησης στο 30%.


ΣΕΛ.  19
ΔΙΜΗΝΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ
Αύριο η αφετηρία

ΣΕΛ.  6

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ