Παρασκευή 7 Σεπτέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
Eπάγγελμα

«H Ουάσιγκτον κατέληξε στον διορισμό του μυημένου στις βαλκανικές και ΝΑΤΟικές υποθέσεις κ. Ντανιέλ Σπέκχαρντ ως πρέσβη στην αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα (...) στην Αθήνα θα έρθει μετά από δύο χρόνια θητείας στη Βαγδάτη (...) δεινός ρήτορας και εξαιρετικά ανοιχτός στα μέσα ενημέρωσης (...) έχει τον τρόπο του να βρίσκει τον παλμό των λαών στις χώρες όπου υπηρετεί (...) η "άλωση" των χωρών του πρώην ανατολικού μπλοκ ήταν το στοιχείο του (...) υπηρέτησε ως πρέσβης στη Λευκορωσία με βασικό αντικείμενο την εμπέδωση των δημοκρατικών θεσμών κατά την αντίληψη των ΗΠΑ» (η παρουσίαση στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ).

«Παραγωγικότητα»

«Μόνο τα κέρδη της Εθνικής Τράπεζας διαμορφώθηκαν στα 878 εκατ. ευρώ και αντιστοιχούν στη συνολική αθροιστική κερδοφορία του ΟΤΕ, της Coca Cola, των Ελληνικών Πετρελαίων, της Τιτάν και της ΔΕΗ (...) το τραπεζικό σύστημα δεν τα κλέβει τα κέρδη του από κανέναν άλλο κλάδο της οικονομίας, και αν είναι σήμερα ο πιο κερδοφόρος τομέας, αυτό το οφείλει αποκλειστικά σχεδόν στην υψηλή παραγωγικότητα που έχει και στις ογκώδεις επενδύσεις που πραγματοποίησε στο εσωτερικό αλλά και στο εξωτερικό (ευρύτερη περιοχή της ΝΑ Ευρώπης)» (ο Ν. Νικολάου στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

Ανάπτυξη

«Στην αγορά εργασίας οι νέες θέσεις που δημιουργήθηκαν στον ιδιωτικό τομέα τον ίδιο μήνα ήταν οι λιγότερες των τελευταίων έξι ετών, ενώ οι απολύσεις σημείωσαν τον Αύγουστο τη μεγαλύτερή τους άνοδο (85%) από τον περασμένο Φεβρουάριο, ενδείξεις ότι όλο και περισσότεροι τομείς οικονομίας επηρεάζονται αρνητικά από την πιστωτική κρίση» (στοιχεία για την αμερικανική οικονομία / ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ