Τρίτη 27 Σεπτέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
Εργατοπατέρες με πτυχίο

«Πτυχίο αποκτούν οι... συνδικαλιστές. Για πρώτη φορά στη χώρα μας αρχίζει αύριο η λειτουργία της Ακαδημίας της Εργασίας από τη ΓΣΕΕ. Στην πρώτη φάση θα εκπαιδευτούν 40 σπουδαστές (...) η Ακαδημία θα μετεξελιχθεί σε ιδιωτικό μη κερδοσκοπικό πανεπιστήμιο μόλις δημιουργηθεί το ανάλογο νομοθετικό πλαίσιο» (η είδηση στα «ΝΕΑ»).

και τρωκτικά στα αζήτητα

«Ισως στην ανάγκη επιμόρφωσης των συνδικαλιστικών στελεχών να μην υπήρχε αντίρρηση εάν οι διαδικασίες επιλογής σπουδαστών και καθηγητών ήταν διαφανείς, εάν ο τρόπος που στήθηκε δεν υπονόμευε τόσο εξόφθαλμα την αυτονομία των συνδικάτων (...) αυτό το εγχείρημα (καθώς παραμένει ξεκομμένο από την ερευνητική εργασία του ΙΝΕ, το οποίο κρίνεται δύσκολα χειραγωγήσιμο από τα κόμματα) εκφράζει όλες τις στρεβλώσεις των κλειστών συστημάτων» (το ρεπορτάζ στην «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»).

Ποιος θυμάται τις «πράξεις νομοθετικού περιεχομένου»;

«Το δυσδιάκριτο της ρητορικής του μεσαίου χώρου και ο νεοσυντηρητικός ηθικιστικός λόγος αδυνατούν να αιτιολογήσουν τις οικονομικές επιλογές που μέσω των δήθεν μεταρρυθμίσεων υιοθετεί έστω αργά έστω και αναγκαστικά η κυβέρνηση (...) πρόκειται για επιλογές που μέσα από γιγαντιαία ανακατανομή του πλούτου μετατρέπουν την Ελλάδα σε χώρα φτηνής εργασίας και ανεξέλεγκτης αγοράς» (ο Κ. Σκανδαλίδης στο «ΕΘΝΟΣ»).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ