Σάββατο 21 Μάη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
Δεν έχει χρώμα;

«...Εάν ο πρωθυπουργός ακολουθήσει την πεπατημένη και επιδείξει ανοχή, είναι μαθηματικώς βέβαιον ότι θα χάσει το παιχνίδι. Θα έχει διαπράξει ένα διά παραλείψεως πολιτικό έγκλημα εναντίον της δικής του επαγγελίας. Αντιθέτως, εάν επιδείξει αυστηρότητα, θα στείλει ένα σαφές αποτρεπτικό μήνυμα στους ουκ ολίγους "γαλάζιους" αξιωματούχους, οι οποίοι, θεωρώντας ότι έχει έλθει η δική τους σειρά, έχουν αρχίσει να "βάζουν το δάχτυλο στο μέλι". Γιατί, βεβαίως, η διαφθορά δεν έχει χρώμα. Η ελαστική συνείδηση και η νοοτροπία της "αρπαχτής" είναι κοινωνικό φαινόμενο, που διαπερνά οριζόντια το πολιτικό σύστημα» (Του Σταύρου Λυγερού από την «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»).

Η μια πλευρά και...

«...Ακόμα σοβαρότερες όμως είναι οι ευθύνες συνολικά της κυβέρνησης, καθώς είναι πλέον φανερό σε όλους ότι στο δημόσιο τομέα έχει ξεκινήσει η μεγάλη επέλαση του γαλάζιου ρουσφετιού με την καταστρατήγηση κάθε έννοιας αξιοκρατίας...

...Τόσο παταγώδες γκρέμισμα της σεμνότητας και της ταπεινότητας λίγοι θα το περίμεναν. Κι ακόμα λιγότεροι θα περίμεναν να γίνει τόσο γρήγορα» (Οι «Ριπές» των «ΝΕΩΝ»).

...η άλλη

«Η αποκάλυψη των συμβάσεων της περασμένης δεκαετίας θα αποκαλύψει πολλά. Θα αποκαλύψει, την οριζόντια αποκέντρωση της διαφθοράς που είχε επιτύχει το ΠΑΣΟΚ για να νέμεται την εξουσία επί μακρόν. Θα αποκαλύψει πιθανώς, "πράσινα λαμόγια" που τώρα έχουν ενδυθεί γαλάζια προβιά.

Η διαφάνεια, που υποσχέθηκε η κυβέρνηση, είναι στρατηγικός στόχος. Πρέπει να προχωρήσει χωρίς να φεισθούμε κόπων και εξόδων. Δώστε τα πάντα στο φως. Αποκαλύψτε τους "Χούπηδες" του ΠΑΣΟΚ, αφήστε εμάς τους πολίτες να ελέγξουμε και να κρίνουμε.

Η κάθαρση είναι αναγκαίος όρος για την προκοπή της χώρας. Κάντε τη σε όλα τα επίπεδα και με όλα τα μέσα» (Η πρωτοσέλιδη άποψη της «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗΣ»).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ