Σάββατο 3 Γενάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ

Στέρεες προβλέψεις...«Το 1972 ήταν μια χρονιά χωρίς γεγονότα και δεν επιφύλαξε καμία απειλή για το καθεστώς. Η Ελλάδα εξωτερικά έδειξε ένα καλό πρόσωπο και οικονομικά η χώρα συνεχίζει να ανθεί... Αυτό που είναι σαφές είναι ότι ο Παπαδόπουλος έχει ενισχύσει τον έλεγχό του σε όλους τους μηχανισμούς της κυβέρνησης, με μόνο τίμημα το γεγονός ότι ορισμένοι από τους συνεργάτες του τον έχουν απομονώσει. Δεν υπάρχουν εμφανείς απειλές για το καθεστώς, ούτε από την πολιτική αντιπολίτευση, ούτε από το φοιτητικό κίνημα, ούτε από ανησυχίες του στρατού... Δεν υπάρχει κανένας λόγος που να εμποδίσει τον Παπαδόπουλο να έχει τη διάρκεια του Σαλαζάρ ή, χρησιμοποιώντας μια κοντινότερη αναλογία, τη διάρκεια του στρατηγού Φράνκο» (Ρόμπιν Χούπερ - Βρετανός πρεσβευτής στην Αθήνα - Αρχεία Φόρεϊν Οφις - «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ»)

Ετοιμη Ελλάδα...«Η Ελλάδα μοιάζει έτοιμη, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, να αντιμετωπίσει αυτές τις προκλήσεις - (σ.σ. Ολυμπιακοί Αγώνες, Κυπριακό, αντιμετώπιση κοινωνικών προβλημάτων) - και να ξεπεράσει τις δυσκολίες που υπάρχουν. Συνηγορούν σ' αυτό τα θεαματικά βήματα που έκανε η χώρα τα τελευταία χρόνια τόσο στο εσωτερικό - με τη συμμετοχή της Ελλάδας στο ευρώ, όσο και στο εξωτερικό, με την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση» (Από το άρθρο των «ΝΕΩΝ»).

Και πολιτικές συγκινήσεις...«Δεν έχουν συμπληρωθεί ούτε δύο εικοσιτετράωρα από την άφιξη του νέου έτους και όλα δείχνουν ότι μπήκαμε σε μια χρονιά που, αν μη τι άλλο, επιφυλάσσει άφθονες πολιτικές συγκινήσεις. Σε λίγες μέρες θα ξέρουμε τις τελικές αποφάσεις του πρωθυπουργού, που σε κάθε περίπτωση σηματοδοτούν μια ιστορική πρωτοβουλία χωρίς προηγούμενο στη μεταπολιτευτική περίοδο. Ηδη, όμως, στην ατμόσφαιρα πλανάται ένα... άρωμα ριζικής ανατροπής του πολιτικού τοπίου» (Από το άρθρο του «ΕΘΝΟΥΣ»).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ