Παρασκευή 27 Σεπτέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ

Λιτότητα νυν και αεί. «Και το 2003 η λιτότητα είναι εδώ, για μισθούς και συντάξεις, που αυξάνονται με το σταγονόμετρο σύμφωνα με το σχέδιο προϋπολογισμού, το οποίο στις κοινωνικές δαπάνες κινείται επί ξυρού ακμής, λόγω της απειλής του πολέμου και της διεθνούς ύφεσης» («ΝΕΑ»).

Προϋπολογισμός υπό ανατροπή: «Ο προϋπολογισμός του 2003, τον οποίο εισηγήθηκε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Ν. Χριστοδουλάκης και ενέκρινε κατ' αρχήν το Υπουργικό Συμβούλιο, έχει τη σφραγίδα των αβεβαιοτήτων και των κινδύνων που απειλούν την οικονομία μας από τον επερχόμενο πόλεμο στο Ιράκ. Πράγματι οι βάσεις πάνω στις οποίες οικοδομήθηκε ο προϋπολογισμός, δηλαδή η πρόβλεψη για ρυθμό ανάπτυξης 4,1%, πληθωρισμό 2,5%, πετρέλαιο 25 δολάρια το βαρέλι, έσοδα 5,3%, μπορούν να ανατραπούν αν ο πόλεμος διαρκέσει» («ΒΗΜΑ»).

Σιγουριά του αέρα: «Αστήρικτα, υπερβολικά αισιόδοξα και εκτός στόχων σύγκλισης κινούνται τα προβλεπόμενα μεγέθη στο προσχέδιο του προϋπολογισμού του 2003 που ενέκρινε χθες το Υπουργικό Συμβούλιο. Παρ' ότι δημοσιοποιώντας τα ο υπουργός Οικονομικών Ν. Χριστοδουλάκης τα χαρακτήρισε στοιχεία "σιγουριάς και ανάπτυξης" εν μέσω τριών αρνητικών εξελίξεων στις διεθνείς οικονομίες (γεωπολιτική αβεβαιότητα, έλλειψη εμπιστοσύνης και αύξηση παραγωγικών και καταναλωτικών αγαθών) κρίνονται εν πολλοίς μετέωρα» («ΕΞΠΡΕΣ»).

«Αδιάφορη» κοινωνική πολιτική: «Ο ένας στους πέντε Ελληνες είναι φτωχός (δηλαδή το εισόδημά του είναι μικρότερο του 60% του μέσου κατά κεφαλή εθνικού εισοδήματος), ενώ η κοινωνική πολιτική του ελληνικού κράτους είναι όχι μόνο εξαιρετικά περιορισμένη, αλλά ιδιαίτερα αναποτελεσματική, αφού και χωρίς αυτή το ποσοστό φτώχειας δε θα άλλαζε σημαντικά!» (Μ. Σπινθουράκης - «ΒΗΜΑ»).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ