Πέμπτη 8 Δεκέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
Δεν πρέπει να υλοποιηθεί αυτός ο προϋπολογισμός

«Ενα πράγμα είναι βέβαιο: Και δεκακομματική κυβέρνηση να είχαμε και 300 ψήφους να έπαιρνε ο προϋπολογισμός, αυτός ο κρατικός προϋπολογισμός δεν πρόκειται να υλοποιηθεί (...) Η κρίση στην Ελλάδα θα βαθύνει, η ανεξέλεγκτη χρεοκοπία δεν είναι έξω από την προοπτική και βεβαίως και η κρίση στην Ευρωζώνη και στην ΕΕ επίσης. Το PSI απ' ό,τι φαίνεται, δε θα έχει την επιτυχία που θέλουν αυτοί που το έφτιαξαν και το ΑΕΠ θα πέσει ακόμα περισσότερο από ό,τι υπολογίζεται στον κρατικό προϋπολογισμό (...) Εμείς δεν πρόκειται να μείνουμε ικανοποιημένοι, αν δεν υλοποιηθεί αυτός ο προϋπολογισμός από τις ίδιες τις αντιφάσεις, τις αντιθέσεις του και τα πλάνα στοιχεία που χρησιμοποιεί. Εμείς θα παλέψουμε για να μην πετύχει αυτός ο κρατικός προϋπολογισμός, να μην υλοποιηθεί. Και, βεβαίως, αυτό μπορεί να γίνει μόνο με όρους ενός ισχυρού λαϊκού κινήματος, που βεβαίως δεν περιορίζεται στα θέματα του κρατικού προϋπολογισμού, αλλά αφορά εφ' όλης της ύλης τη στρατηγική που ακολουθείται, τη συνολική πολιτική, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην ΕΕ.

Πάλη ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα

Γιατί, αν υλοποιηθεί αυτός ο προϋπολογισμός, σημαίνει ότι θα παρθούν νέα μέτρα, ορισμένα ίσως θα είναι και ασύλληπτα, μπορεί να είναι και ασύλληπτα και από μας, θα αυξηθούν οι άμεσοι και οι έμμεσοι φόροι και θα γίνουν ακόμα πιο δραματικές περικοπές στην Παιδεία, στην Υγεία, από τον ΟΑΕΔ, στις συντάξεις, στους μισθούς, στην πρόληψη, παντού, σε ό,τι αφορά και σε ό,τι έχει απομείνει σε αυτό που λέγεται κοινωνικός τομέας. Και από αυτήν την άποψη, εμείς θα παλέψουμε να παρεμποδιστεί η υλοποίηση αυτού του προϋπολογισμού. Δε γίνεται διαφορετικά. Δε θέλουμε καθόλου να πετύχει. Και το "όχι" το δικό μας τέτοιο θα είναι.

Ο λαός να πάρει τα μέτρα του

(...) Ο λαός πρέπει να έχει όχι απλώς επαγρύπνηση, πρέπει να πάρει τα μέτρα του γιατί μπορεί να βρεθούμε πιο σύντομα απ' ό,τι πιστεύουμε μπροστά σε στάση πληρωμών απέναντι στο λαό, μισθοί, συντάξεις. Και δε θα είναι μόνο στο δημόσιο. Ο ιδιωτικός τομέας ξεσαλώνει (...) θεωρούμε ότι ο λαός πρέπει να ετοιμαστεί και για μια σχετικά μακρόχρονη πάλη χωρίς άμεσα αποτελέσματα και να μην κουραστεί, να έχει αντοχή και για απότομες εξελίξεις. Δεν είμαστε μαντείο των Δελφών. Και πρέπει να ετοιμαστεί για τη μέγιστη καταστολή και την κρατική βία. Δεν υπάρχει περίπτωση αυτή να μην αναπτυχθεί. Αλλωστε, η συμμετοχή του ΛΑ.Ο.Σ. στη σημερινή κυβέρνηση, είναι δείκτης της ετοιμότητας και της διάθεσης για μέγιστη κρατική καταστολή. Θέλει και η αστική δημοκρατία το Γερμανό της, όπως ξέρετε. Τον θέλει, τον έχει ανάγκη» (από την ομιλία της Αλ. Παπαρήγα στη Βουλή / ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ