Πέμπτη 15 Ιούλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
Μοιρασμένοι ρόλοι

«Ο πρόεδρος του ΣΕΒ απέκλεισε το ενδεχόμενο να συμφωνήσει στην παραμικρή αύξηση μισθών και ημερομισθίων (...) οι πρόεδροι των άλλων δύο εργοδοτικών οργανώσεων (...) επιμένουν πως ο θεσμός πρέπει να διατηρηθεί έστω και με την ελάχιστη δυνατή αύξηση που μπορεί να κυμανθεί στο όριο του μέσου ευρωπαϊκού πληθωρισμού» (το θέμα στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

όταν χρειάζεται ταξικό προπύργιο

«Στις απαιτήσεις του ΣΕΒ, της κυβέρνησης και της τρόικας για τριετές πάγωμα των μισθών, η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ "απαντάει" διεκδικώντας αυξήσεις στο ύψος του ευρωπαϊκού πληθωρισμού, 1-1,5%, προσπαθώντας να δείξει αντίσταση!!!

Καλά, ποιον νομίζουν ότι κοροϊδεύουν; Ο πληθωρισμός έφτασε ήδη το 6%, οι συνέπειες της νέας φοροεπιδρομής από 1η Ιούλη αδειάζει τις τσέπες των εργαζομένων. Επίσης, στην προσπάθεια να καταργηθεί ο 13ος και 14ος μισθός από ΣΕΒ και κυβέρνηση η ΓΣΕΕ επιχειρεί και στηρίζει την ενσωμάτωσή τους, δηλαδή με άλλο τρόπο την κατάργησή τους, τότε γίνεται επικίνδυνη για τα συμφέροντα των εργαζομένων (...) Το ΠΑΜΕ καλεί όλους τους εργαζόμενους να απαλλαγούν από τον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό τώρα. Το αύριο του συνδικαλιστικού κινήματος προϋποθέτει συνδικαλιστικές οργανώσεις που δε θα σκύβουν το κεφάλι στους στόχους του κεφαλαίου, για υποταγή στην ανταγωνιστικότητά του. Θέλει συνδικάτα να οργανώνουν, να στηρίζουν, να καθοδηγούν τους εργαζόμενους με πλαίσιο αιτημάτων που θα ικανοποιεί τις δικές τους ανάγκες. Θέλει συνδικαλιστικό κίνημα να παλεύει για να συνειδητοποιούν οι εργαζόμενοι ότι τα μέσα παραγωγής πρέπει να αλλάξουν χέρια, ότι ο τεράστιος πλούτος που παράγουν είναι δικός τους και πρέπει να τον πάρουν και τέτοιο κίνημα χτίζει βασανιστικά το ΠΑΜΕ»(το θέμα στον ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ