Σάββατο 6 Δεκέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
«Κουπόνια τροφίμων»

Αύξηση - ρεκόρ κατά 17% καταγράφηκε σε σχέση με πέρυσι τον Σεπτέμβριο στον αριθμό των Αμερικανών που δικαιούνται κουπόνια τροφίμων, ο οποίος έφτασε στα 31,5 εκατ., υποσκελίζοντας το προηγούμενο ρεκόρ των 29,85 εκατ. του Νοεμβρίου του 2005, λίγους μήνες μετά τον τυφώνα Κατρίνα» (στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).

Αυτοκριτική

«Η "απασχολησιμότητα" και η "ευελιξία" ήταν ένας από τους δύο πυλώνες μαζί με την "αυτορύθμιση" αγορών, της "νέας οικονομίας" που με παταγώδη τρόπο βλέπουμε να καταρρέει σε παγκόσμιο επίπεδο» (ο Π. Παναγιώτου στο ΕΘΝΟΣ).

Το πάθημα δεν τους έγινε μάθημα

«Μια κοινωνία πολύ θυμωμένη με την κυβέρνηση δείχνουν όλες οι τελευταίες δημοσκοπήσεις (...) οι πολίτες στρέφονται πάλι προς το ΠΑΣΟΚ θεωρώντας ότι τα χρόνια που βρίσκεται στην αντιπολίτευση του έγιναν μάθημα» (από το κύριο άρθρο στα ΝΕΑ).

Πράσινο και ροζ; μπλιαχ

«"Εδώ γεννιέται ένα κίνημα" είπε στο "Εθνος" ο Κώστας Τέλιος ο οποίος παραιτήθηκε από τη συμμετοχή του στη συντονιστική επιτροπή λόγω της ιδιότητάς του ως νομαρχιακού συμβούλου (...) εμείς δεν είμαστε ούτε κόκκινοι, ούτε πράσινοι, ούτε γαλάζιοι" είπε ο Β. Νικολόπουλος (...) την προσυγκέντρωση επισκέφθηκε ο πρόεδρος του Συνασπισμού Αλέξης Τσίπρας» (η καταγραφή στο ΕΘΝΟΣ).

Ντίλερ τραπεζών

«Κάτι νέο γεννιέται (...) με κεντρικά αιτήματα την καταβολή άτοκου δανείου...» (στην ΑΥΓΗ).

«Ομπαμάνια»

«Ενα ζευγάρι αγροτών από το Κολοράντο άνοιξε τις προάλλες τους φράχτες στα χωράφια του κι άφησε να μπουν μέσα οι πεινασμένοι για να μαζέψουν τα απομεινάρια από τη σοδειά τους - όπως συνηθίζεται σε εκείνα τα μέρη. Τους περίμενε όμως μια μεγάλη έκπληξη. Ούτε πέντε, ούτε δέκα, ούτε εκατό, αλλά σαράντα χιλιάδες άνθρωποι πλημμύρισαν τα κτήματά τους. Ισως είναι ένα σημείο των καιρών. Ισως να επιστρέφουμε στην προϊστορική εποχή των ανθρώπων - συλλεκτών» (από τη στήλη του Ρ. Βρανά στα ΝΕΑ).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ