Πέμπτη 23 Ιούνη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΝΕΟ ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ ΦΥΛΛΑΔΙΟ ΤΟΥ ΚΚΕ
ΤΟΛΜΗΣΕ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΚΚΕ! «Ασπίδα» για το τώρα και ελπίδα για το αύριο

Κάθε μέρα ερχόμαστε αντιμέτωποι με νέες δυσκολίες, με νέους φόβους, με την ανασφάλεια για το μέλλον. Μπροστά σε όλους μπαίνει το δίλημμα: `Η θα συνεχίσουμε την ίδια πορεία, που είναι προδιαγεγραμμένη και φέρνει μόνο χειρότερα για τον λαό... `Η θα γίνουμε εμείς οι πρωταγωνιστές των εξελίξεων...

Γιατί σήμερα «όλα» το φωνάζουν...

30 χρόνια μετά την ανατροπή του σοσιαλισμού, την αντεπανάσταση, τα μεγάλα λόγια για τη σταθερότητα, την ειρήνη και την ασφάλεια κατέρρευσαν σαν χάρτινος πύργος...

Γιατί πίσω από τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία...

Είναι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι, ισχυρά κράτη και ιμπεριαλιστικές συμμαχίες που παλεύουν για το μοίρασμα αγορών, σφαιρών επιρροής, για νέα κερδοφόρα πεδία. Από τη μία οι ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ και από την άλλη η Ρωσία και η Κίνα. Ο κίνδυνος γενικευμένου ιμπεριαλιστικού πολέμου είναι πιο ορατός από ποτέ.

Οι διακηρύξεις και τα επιχειρήματα των μεν και των δε για τον πόλεμο είναι μόνο προσχήματα, προκειμένου να κρύψουν ότι εδώ συγκρούονται δύο στρατόπεδα ληστών, που βάζουν στη μέση τους λαούς για τα συμφέροντά τους. Είναι μύθος ότι το ένα στρατόπεδο αντιπροσωπεύει την ελευθερία και τη δημοκρατία και το άλλο τον αυταρχισμό. Είναι μύθος ότι οι μεν αμφισβητούν αρχές του Διεθνούς Δικαίου και οι άλλοι το υπερασπίζονται, όπως είναι μύθος ότι οι δε πολεμάνε ενάντια στην εθνική καταπίεση και τον φασισμό.

Γιατί πίσω από την εμπλοκή της Ελλάδας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο...


Βρίσκονται τα σχέδια των ελληνικών επιχειρηματικών ομίλων, που ποντάρουν σε «χρυσές δουλειές» με τη μετατροπή της χώρας σε «ενεργειακό και μεταφορικό κόμβο». Με τους εφοπλιστές που έχουν κλείσει συμβόλαια για να μεταφέρουν το πανάκριβο αμερικανικό υγροποιημένο αέριο (LNG), τα μονοπώλια στην Ενέργεια και μεγάλους κατασκευαστικούς ομίλους να παζαρεύουν επενδυτικές συνεργασίες.

Για λογαριασμό αυτών των συμφερόντων η κυβέρνηση της ΝΔ απογειώνει την πολεμική εμπλοκή με την παραχώρηση κρίσιμων υποδομών, αλλά και με την αποστολή όπλων και στρατιωτικού υλικού. Υλοποιεί τις κυρώσεις στη Ρωσία που αποφασίζει η ΕΕ. Ψήφισε στη Βουλή τη νέα Ελληνοαμερικανική Συμφωνία.

Για λογαριασμό αυτών των συμφερόντων, με ξεχωριστή συμβολή και της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, η χώρα από τη Σούδα μέχρι την Αλεξανδρούπολη έχει γεμίσει ΝΑΤΟικές βάσεις στρατηγικής σημασίας, που αποτελούν ορμητήρια πολέμου μετατρέποντας τη χώρα σε «θύτη» και τον λαό σε στόχο αντιποίνων.

Για λογαριασμό αυτών των συμφερόντων στήνονται παζάρια που ενισχύουν τις αμφισβητήσεις κυριαρχικών δικαιωμάτων και συνόρων από την Τουρκία, με αποτέλεσμα την ένταση στα Ελληνοτουρκικά και το «θερμό» καλοκαίρι που όλοι προβλέπουν.

Γιατί πίσω από την ενεργειακή φτώχεια...


Είναι ο λογαριασμός της πανάκριβης Ενέργειας, ο κίνδυνος για την ενεργειακή επάρκεια της χώρας, ακριβώς λόγω των συμφερόντων των εγχώριων, μεγάλων ομίλων.

Είναι η πολιτική της απελευθέρωσης της Ενέργειας της ΕΕ.

Είναι η πολιτική της λεγόμενης πράσινης μετάβασης που οδηγεί στην απαξίωση ενεργειακών πηγών της χώρας. Είναι το εμπόριο ρύπων και το χρηματιστήριο Ενέργειας. Είναι η «μονοκαλλιέργεια» των ΑΠΕ με κριτήριο όχι την αρμονική αξιοποίηση όλων των μορφών Ενέργειας, αλλά την προώθηση των επενδυτικών σχεδιασμών ενεργειακών ομίλων. Αυτήν την πολιτική επιταχύνει η κυβέρνηση της ΝΔ, έχοντας την ουσιαστική στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΙΝΑΛ, του ΜέΡΑ25 που αποδέχονται τη λεγόμενη πράσινη μετάβαση της ΕΕ. Είναι υποκριτικό το ενδιαφέρον των κρατών της ΕΕ και του ΝΑΤΟ για το περιβάλλον. Οι ίδιοι είναι που ρίχνουν «λάδι στη φωτιά» του πολέμου, που εξαγγέλλουν νέα εξοπλιστικά προγράμματα, που αντικαθιστούν το ρωσικό φυσικό αέριο με το ρυπογόνο και πανάκριβο αμερικανικό LNG.

Γιατί πίσω από το τσακισμένο λαϊκό εισόδημα και την ακρίβεια που μαστίζει τον λαό...

Είναι τα απίστευτα κέρδη που συσσωρεύουν τα μονοπώλια. Είναι το κυνήγι και ο ανταγωνισμός για τα μεγαλύτερα μερίδια στις αγορές, είναι το άγριο φοροκυνηγητό για τα λαϊκά στρώματα και οι φοροαπαλλαγές για το κεφάλαιο.

Είναι ο καθηλωμένος κατώτατος μισθός, η άρνηση κυβέρνησης και εργοδοσίας για την υπογραφή κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.

Είναι το κρατικό χρήμα που δίνεται για τη στήριξη των «επενδύσεων» των επιχειρηματικών ομίλων, τα πακέτα του Ταμείου Ανάκαμψης της ΕΕ...

Είναι η νέα οικονομική κρίση που απειλεί εργατικά - λαϊκά δικαιώματα και φέρνει νέα αστάθεια στη ζωή των εργαζομένων.

Πίσω από τον κίνδυνο μιας διεθνούς επισιτιστικής κρίσης με επιπτώσεις και στη χώρα μας...

Είναι ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος στην Ουκρανία, οι επιπτώσεις από την πολιτική των κυρώσεων, αλλά και η διαχρονική υπονόμευση των παραγωγικών δυνατοτήτων της χώρας για επάρκεια σε μία σειρά από απαραίτητα προϊόντα (π.χ. μαλακό σιτάρι, ζωοτροφές, κρέας κ.ά.) και πρώτες ύλες.

Είναι ο μύθος ότι δήθεν από την ανταγωνιστικότητα και την παγκόσμια αγορά θα βγαίνουν κερδισμένοι και οι «μικροί» και οι «μεγάλοι».

Η «σταθερότητά» τους σημαίνει αστάθεια διαρκείας για τη ζωή του λαού...

Η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει αποφασιστικά στον αντιλαϊκό δρόμο, εμφανίζοντάς τον ως τον μονόδρομο της «σταθερότητας», της «ασφάλειας» από τον οποίο έχει δήθεν ο λαός να κερδίσει.

Ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ έχουν βαριές ευθύνες όχι μόνο γιατί αυτόν τον δρόμο υπηρέτησαν και όταν κυβέρνησαν και ως αντιπολίτευση, αλλά και γιατί σήμερα δηλώνουν πίστη:

-- Στις ΝΑΤΟικές και ευρωενωσιακές «δεσμεύσεις» της χώρας.

-- Στην «πράσινη μετάβαση» και την απελευθέρωση της Ενέργειας.

-- Στο στόχο μετατροπής της χώρας σε ενεργειακό και μεταφορικό κόμβο.

-- Στα σχέδια του Ταμείου Ανάκαμψης της ΕΕ και τους αντιλαϊκούς του στόχους, το νέο αυτό υπερμνημόνιο για τους λαούς.

Αυτά θα αποτελούν και το πρόγραμμα όποιας κυβέρνησης κι αν προκύψει από τις επερχόμενες εκλογές.

Γι' αυτό:

-- Οι θέσεις και οι προτάσεις τους για μια σειρά ζητήματα μοιάζουν πολύ με τις θέσεις της ΝΔ.

-- Εχουν ψηφίσει από κοινού έναν μεγάλο όγκο αντιλαϊκών νομοσχεδίων που κατέθεσε η κυβέρνηση της ΝΔ.

-- Μαζί βρέθηκαν να χειροκροτούν, άλλοι με καμάρι και άλλοι στα μουλωχτά, τον Ζελένσκι και τους ναζί του Αζόφ στη Βουλή.

-- Οι καβγάδες τους στην πραγματικότητα γίνονται για το ποιος μπορεί να υλοποιήσει πιο εύκολα την αντιλαϊκή πολιτική...

Γι' αυτό επιστρατεύονται στα λόγια «αντιδεξιά συνθήματα», που δεν έχουν κανένα ουσιαστικό νόημα, αφού υπερασπίζονται την ίδια στρατηγική.

Τα σενάρια δήθεν προοδευτικών κυβερνήσεων ή άλλων σχημάτων κυβερνήσεων συνεργασίας, παρά τις ελάχιστες διαφοροποιήσεις, έχουν δεδομένο αντιλαϊκό πρόγραμμα.

Τέτοιες κυβερνήσεις έχει ξαναζήσει ο λαός και έχει βιώσει την απογοήτευση και τις ψεύτικες ελπίδες. Τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων προϋποθέτουν το χτύπημα των εργατικών - λαϊκών συμφερόντων. Δεν υπάρχει κυβέρνηση στο έδαφος του καπιταλισμού που να μπορεί να δώσει απαντήσεις από τη σκοπιά των αναγκών του λαού.

ΜΕ ΤΟ ΚΚΕ! Μπροστά οι ανάγκες του λαού!
 • Υπάρχει απάντηση από τη σκοπιά των λαϊκών συμφερόντων!
 • Απαιτεί σύγκρουση με τη στρατηγική των μονοπωλίων, της ΕΕ, του ΝΑΤΟ, με τις «προτεραιότητες» του αντιλαϊκού κράτους, με τις «αντοχές της οικονομίας»...
Απαιτεί απεμπλοκή της Ελλάδας από τον πόλεμο! Δεν διαλέγουμε στρατόπεδο καπιτα-ληστών!

Οι θέσεις και η δράση του ΚΚΕ ράγισαν το γυαλί της ευρωατλαντικής συναίνεσης. Οι μπογιατισμένες ΝΑΤΟικές φρεγάτες, τα μπλόκα σε ΝΑΤΟικές αμαξοστοιχίες και κομβόι στην Αλεξανδρούπολη κ.ά. εξέφρασαν:

--Το ηχηρό ΟΧΙ του λαού μας στην εμπλοκή της Ελλάδας στο μακελειό.

--Την απόρριψη του ΝΑΤΟικού κουτόχορτου από πλατιά λαϊκά στρώματα.

Το συμφέρον του ελληνικού λαού είναι στον αγώνα για:

-- Να κλείσουν οι βάσεις του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ.

-- Να μην τολμήσει η κυβέρνηση να στείλει προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων στην Ουκρανία ή οπουδήποτε αλλού εκτός συνόρων.

-- Να ακυρωθεί η ελεεινή Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Βάσεις.

Ο αγώνας για την απεμπλοκή της χώρας μας από τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία, από τους σχεδιασμούς των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, είναι η μόνη εγγύηση για την υπεράσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων, για την εναντίωση στην αμφισβήτηση των συνόρων της χώρας.

Ο λαός μπορεί να χαράξει τη δική του πορεία, ειρήνης, συνεργασίας και κοινής πάλης με όλους τους λαούς, με αποδέσμευση από ΝΑΤΟ - ΕΕ, με τον λαό αφέντη στον τόπο του, με την εξουσία στα δικά του χέρια.

Απάντηση στην ενεργειακή φτώχεια... σημαίνουν μόνο οι προτάσεις πάλης που έχει καταθέσει το ΚΚΕ:
 • Σχέδιο άμεσης αξιοποίησης εγχώριων πηγών ορυκτών καυσίμων - όπως ο λιγνίτης - κόντρα στις δεσμεύσεις της ΕΕ για την «πράσινη ανάπτυξη» και το εμπόριο ρύπων.
 • Κατάργηση του Χρηματιστηρίου Ενέργειας και όλων των συμβάσεων που καθορίζουν τις ρήτρες αναπροσαρμογής.
 • Απόσυρση της χώρας από τις κυρώσεις της ΕΕ προς τη Ρωσία, που τελικά τις πληρώνει ο λαός, ενώ τμήματα του κεφαλαίου θησαυρίζουν από τη μεταφορά του πανάκριβου αμερικανικού LNG.
 • Κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και του ΦΠΑ σε πετρέλαιο, βενζίνη, φυσικό αέριο και ηλεκτρική ενέργεια.
 • Γενναία μείωση και πλαφόν στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος και του φυσικού αερίου.
 • Κατάργηση της χρέωσης του χαρατσιού των ΑΠΕ στους λογαριασμούς ρεύματος.
 • Καμία διακοπή ρεύματος σε όσους δεν μπορούν να ανταποκριθούν στους υπέρογκους λογαριασμούς. Διαγραφή χρεών για τα εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά και τους επαγγελματίες.
Απάντηση συνολικά απέναντι στην ακρίβεια μπορούν να δώσουν μόνο οι προτάσεις του ΚΚΕ και οι διεκδικήσεις του εργατικού - λαϊκού κινήματος
 • Στηρίζουμε την πρόταση εργατικών σωματείων, Ομοσπονδιών, Εργατικών Κέντρων για τη νέα Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας με αύξηση του κατώτατου μισθού.
 • Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού για το Δημόσιο, της 13ης και 14ης σύνταξης.
 • Αυξήσεις στις συντάξεις.
 • Επίδομα ανεργίας στα 600 ευρώ για όλους τους ανέργους.
 • Γενναία μείωση και πλαφόν στις τιμές στα βασικά είδη πλατιάς κατανάλωσης, όπως διατροφής (π.χ. ψωμί, γάλα, άλευρα, έλαια), ένδυσης κ.ο.κ.
 • Κατάργηση του ΦΠΑ στα βασικά είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.
 • Επιδότηση ενοικίου για λαϊκά νοικοκυριά, τους φοιτητές και τις μικρές επιχειρήσεις, διεύρυνση των κριτηρίων ένταξης και αύξηση της επιδότησης.
 • Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ για τα λαϊκά νοικοκυριά.
 • Κατάργηση του Τέλους Επιτηδεύματος για τους επαγγελματίες.
Απάντηση στον κίνδυνο επισιτιστικής κρίσης
 • Επίταξη των αποθεμάτων και των εισαγωγών σε είδη διατροφής και ζωοτροφές όπου καταγράφεται έλλειμμα και διάθεσή τους στην κατανάλωση και στην κτηνοτροφία χωρίς χονδρεμπορικό και βιομηχανικό κέρδος.
 • Να κρατικοποιηθεί και να στηριχθεί η Βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων για παραγωγή και διάθεση φθηνών λιπασμάτων στους αγρότες.
 • Να σταματήσει η παραγωγή βιοντίζελ από φυτικά έλαια.
 • Να παταχθεί η μαύρη αγορά.
 • Να απαγορευτούν οι εξαγωγές στα προϊόντα στα οποία η παραγωγή είναι ελλειμματική.
 • Να στηριχθούν οι καλλιέργειες εαρινών σιτηρών και ηλίανθου και η κτηνοτροφική παραγωγή.
 • Μέτρα για τη μείωση του κόστους παραγωγής των αγροτών (π.χ. αφορολόγητο πετρέλαιο, κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής στο ρεύμα) και κατοχύρωση κατώτερων εγγυημένων τιμών.
Δεν θα πληρώσουμε τον πόλεμο! Δεν θα πληρώσουμε τη νέα κρίση!
Με πιο ισχυρό ΚΚΕ για να «κάψουμε» όλα τα αντιλαϊκά σενάρια της επόμενης μέρας

Συμπορευόμενοι με το ΚΚΕ, τη μοναδική πολιτική δύναμη που στέκεται με συνέπεια και σταθερότητα στο πλευρό των εργατικών - λαϊκών συμφερόντων σε όλα τα πεδία. Οπου οι εργαζόμενοι δεν περιμένουν κανένα σωτήρα, αλλά με τη δική τους οργάνωση, με δυνατά σωματεία και αλληλεγγύη, γίνονται μια γροθιά, συγκρούονται με την εργοδοσία και το κράτος της, με τους αντεργατικούς νόμους της τελευταίας δεκαετίας και βάζουν μπροστά τα δικά τους αιτήματα, μόνο έτσι μπορούν να αποτρέψουν αρνητικές εξελίξεις, να έχουν μικρές επιτυχίες. Αυτό απέδειξαν και αποδεικνύουν ο αγώνας στην COSCO, των Οικοδόμων, στην «e-food» κ.α. Εκεί οι κομμουνιστές ήταν και είναι στην πρώτη γραμμή. Μέσα στους αγώνες μπορεί ο καθένας και η καθεμιά να δει ότι μια επιλογή έχει: Αντίσταση στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ, καμία αναμονή από τους δήθεν προοδευτικούς σωτήρες, τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, που διεκδικούν την σκυτάλη για να συνεχίσουν από εκεί που το έχει πάει η ΝΔ. Εμπιστοσύνη στη δύναμη του οργανωμένου αγώνα, στη συμπόρευση με το ΚΚΕ, για να δυναμώσει η ελπίδα, η προοπτική για τον λαό. Η προοπτική των μικρών και μεγαλύτερων αντιστάσεων του σήμερα βρίσκεται στον συνολικό αγώνα αντιπαράθεσης με το σάπιο καπιταλιστικό σύστημα, με την εξουσία των μονοπωλίων, με τις ιμπεριαλιστικές συμμαχίες.

ΚΚΕ - Η μοναδική δύναμη που δίνει διέξοδο στη λαϊκή πάλη!

Το ΚΚΕ τεκμηριώνει στο Πρόγραμμά του ότι ο λαός μπορεί να ζήσει πολύ καλύτερα με βάση τις δυνατότητες του σήμερα. Μόνο η εργατική - λαϊκή εξουσία μπορεί να εξασφαλίσει τα εργατικά - λαϊκά συμφέροντα, μόνο η νέα σοσιαλιστική οικονομική και κοινωνική οργάνωση, ο κεντρικός επιστημονικός σχεδιασμός στη βάση της κοινωνικής ιδιοκτησίας, μπορεί να εξασφαλίσει ότι οι τεράστιες δυνατότητες της εποχής μας θα υπηρετήσουν τον εργαζόμενο άνθρωπο, τις σύγχρονες ανάγκες του λαού για δουλειά, ζωή, υγεία, ειρήνη και συνεργασία με όλους τους λαούς.

Η συμπόρευση και η ενίσχυση του ΚΚΕ παντού, στους τόπους δουλειάς, στους αγώνες και τις εκλογές είναι συμβολή στον αγώνα για αυτήν την προοπτική, για τη μόνη διέξοδο υπέρ του λαού, που είναι το σύγχρονο και το αναγκαίο για τον 21ο αιώνα.

ΚΟ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Πρόγραμμα πλούσιου ανοίγματος

Η Κομματική Οργάνωση Αττικής του ΚΚΕ συνεχίζει το πλατύ πολιτικό άνοιγμα σε χώρους δουλειάς, λαϊκές γειτονιές, χώρους Εκπαίδευσης και νεολαίας.

Σήμερα Πέμπτη

-- Στις 8.30 π.μ., κλιμάκιο του Κόμματος και της ΚΝΕ της ΤΟ Τηλεπικοινωνιών θα επισκεφτεί τη «Γενική Ταχυδρομική» στα Γλυκά Νερά, για να συζητήσει με τους εργαζόμενους μπροστά στο Φεστιβάλ της ΤΟ Πειραιά και των κλαδικών Οργανώσεων Αττικής της ΚΝΕ, που θα πραγματοποιηθεί στις 24 και 25 Ιούνη στα Λιπάσματα της Δραπετσώνας.

-- Στις 10 π.μ., ο Χρήστος Μπάθας, μέλος του Γραφείου της ΕΠ Αττικής, θα επισκεφτεί το κτίριο της Alpha Bank στον Πειραιά (Παπαστράτου).

-- Στις 8 μ.μ., η ΚΟΒ Κάτω Ιλίου καλεί σε συγκέντρωση στην πλατεία Ζωοδόχου Πηγής στο Ιλιον, με θέμα «Ενεργειακή φτώχεια, ακρίβεια, πόλεμοι τον 21ο αιώνα! Γιατί; Τι φταίει; Τι μπορεί να κάνει ο λαός;». Θα μιλήσει ο Νίκος Σταματόπουλος, μέλος της ΕΠ Αττικής.

-- Στις 8 μ.μ., η ΚΟΒ Καλογρέζας - Αλσούπολης καλεί σε συγκέντρωση στην πλατεία Παναιτωλείου στην Αλσούπολη, με θέμα «Συμπεράσματα από τις λαϊκές κινητοποιήσεις στην Αλσούπολη και την Καλογρέζα. Με το ΚΚΕ για τα δικαιώματα και τις ανάγκες μας!». Θα μιλήσει ο Πέτρος Αλέπης, μέλος της ΚΕ.

Αύριο Παρασκευή

-- Στις 2 μ.μ., ο Παναγιώτης Παπαγεωργόπουλος, μέλος του Γραφείου Περιοχής Αττικής, θα επισκεφτεί το Εργαστήρι Ειδικής Αγωγής «Μαργαρίτα», για να συζητήσει με τους εργαζόμενους.

-- Στις 6.30 μ.μ., η ΚΟΒ Εταιρειών της ΤΟ Χρηματοπιστωτικού καλεί σε εκδήλωση στο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης στο Περιστέρι (πεζόδρομος, Εθνικής Αντιστάσεως 33), με θέμα «Ενεργειακή φτώχεια, ακρίβεια, πόλεμοι τον 21ο αιώνα! Γιατί; Τι φταίει; Τι μπορεί να κάνει ο λαός;». Θα μιλήσει ο Γιώργος Κουφός, μέλος του Γραφείου της ΤΟ Χρηματοπιστωτικού.

-- Στις 7 μ.μ., η ΚΟΒ Οικοδόμων Κέντρου Αθήνας καλεί σε σύσκεψη, στο Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας (Βερανζέρου 1, πλατεία Κάνιγγος). Θα μιλήσει ο Μάκης Μακρής, μέλος της ΚΕ.

Βιβλιοπαρουσιάσεις

Αύριο Παρασκευή

-- Στις 8 μ.μ., οι ΚΟ Παιανίας και Γλυκών Νερών καλούν σε παρουσίαση της έκδοσης της «Σύγχρονης Εποχής», επιμέλειας του Τμήματος Περιβάλλοντος της ΚΕ, «Πολιτική Προστασία από ποιον για ποιον. Οι θέσεις του ΚΚΕ στον αντίποδα της στρατηγικής του κεφαλαίου», στην πλατεία Δημαρχείου Γλυκών Νερών. Την παρουσίαση θα κάνει η Εύη Γεωργιάδου, μέλος του Τμήματος Περιβάλλοντος της ΚΕ και της ΕΠ Αττικής.

-- Στις 7 μ.μ., οι ΚΟ Alpha Bank και Τράπεζας της Ελλάδος της ΤΟ Χρηματοπιστωτικού καλούν σε παρουσίαση της έκδοσης της «Σύγχρονης Εποχής», επιμέλειας του Τμήματος Ιστορίας της ΚΕ, «1922. Ιμπεριαλιστική εκστρατεία και Μικρασιατική Καταστροφή», στο Μουσείο Μακρονήσου (ΠΕΚΑΜ, Αγίων Ασωμάτων 31, Θησείο). Την παρουσίαση θα κάνει ο Παναγιώτης Κετσιετζής, μέλος της Ιδεολογικής Επιτροπής της ΚΟ Αττικής.

Δραστηριότητα Οργανώσεων του ΚΚΕ

Σήμερα Πέμπτη

Η ΚΟΒ Δικηγόρων Θεσσαλονίκης πραγματοποιεί εκδήλωση με θέμα «Με το ΚΚΕ! Στη σωστή πλευρά της Ιστορίας, ενάντια στην καπιταλιστική εκμετάλλευση και τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο!», στις 5 μ.μ. στο «The Barrister Lounge Cafe» (Φράγκων 3). Θα μιλήσει ο Βασίλης Τομπουλίδης, δικηγόρος, μέλος του Γραφείου Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας.

Σάββατο 25 Ιούνη

Η Τομεακή Επιτροπή Γρεβενών πραγματοποιεί εκδήλωση με θέμα «Εργατικά ατυχήματα - Υγιεινή και ασφάλεια στους χώρους δουλειάς. Οργάνωση και αγώνας η απάντησή μας. Συμπορευόμαστε με το ΚΚΕ», στις 11.30 π.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Γρεβενών. Θα μιλήσει ο Χρήστος Παπάζογλου, γιατρός Εργασίας, μέλος του ΔΣ του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου.

ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΝΕ
Ιστορικός περίπατος στα χνάρια των ανταρτών του ΕΛΑΣ

Την Κυριακή 26 Ιούνη

Ιστορικό περίπατο στα χνάρια των ανταρτών του ΕΛΑΣ και του ΔΣΕ πραγματοποιούν οι Οργανώσεις Λάρισας του ΚΚΕ και της ΚΝΕ και η ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ την Κυριακή 26 Ιούνη. Αναλυτικά το πρόγραμμα:

-- 8.30 π.μ.: Αναχώρηση από την πλατεία Λαού.

-- 9.30 π.μ.: Ξενάγηση στη θέση Τέμπη στο Μνημείο των Μπουρλοτιέρηδων.

-- 10.30 π.μ.: Στάση στο Δημοτικό Σχολείο Γόννων, χώρο βασανιστηρίων των αγωνιστών.

-- 12 μ.: Κατάληξη στην Πατωμένη Καλλιπεύκης, έδρα της 123ης Ταξιαρχίας του ΔΣΕ. Εκεί θα γίνει ομιλία από την Μαρία Γαβαλά, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και Γραμματέα της Επιτροπής Περιοχής Θεσσαλίας. Θα ακολουθήσει συζήτηση.
Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org