Πέμπτη 13 Μάη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Η Νάουσα να δώσει βροντερό «παρών»

Περιοδεία χτες του Α. Τζέκη, βουλευτή του ΚΚΕ, στα εργοστάσια «Μπουτάρης» και «Βαρβαρέσος»

Με τους εργαζόμενους στο «Βαρβαρέσο» της Νάουσας
Με τους εργαζόμενους στο «Βαρβαρέσο» της Νάουσας
Το κάλεσμα του ΚΚΕ για πανεργατικό παλλαϊκό ξεσηκωμό και επόμενο σταθμό το πανελλαδικό συλλαλητήριο το Σάββατο στην Αθήνα, μετέφερε ο βουλευτής του ΚΚΕ Αγγελος Τζέκης, στους εργαζόμενους στα εργοστάσια του «Μπουτάρη» και του «Βαρβαρέσου» στη Νάουσα, όπου περιόδευσε χτες. Κάλεσε τους εργάτες να συμμετέχουν στο συλλαλητήριο, να συστρατευθούν με το ΚΚΕ, να αναδείξουν τη μόνη διέξοδο που έχει ο λαός για να ξεμπερδεύει με τα δεινά που συσσωρεύει η «ανάπτυξη» με γνώμονα την κερδοφορία του κεφαλαίου. Οπως σημείωσε, τις επιπτώσεις αυτής της πολιτικής τις βιώνουν στο πετσί τους οι εργαζόμενοι της Νάουσας, οι άνεργοι των κλειστών εργοστασίων, οι εργαζόμενοι που πετάχθηκαν στο σκουπιδοτενεκέ των προγραμμάτων «απασχόλησης». Τους κάλεσε όλοι μαζί να δυναμώσουν το μέτωπο που θα ανοίξει το δρόμο της λαϊκής εξουσίας, για ανάπτυξη που θα αξιοποιεί όλες τις παραγωγικές δυνατότητες της χώρας, σε όφελος των εργαζομένων.

Ολοκληρώνονται οι προετοιμασίες στην Κρήτη

Αγωνιστικό συναγερμό έχουν σημάνει οι Κομματικές Οργανώσεις της Κρήτης για να φτάσει παντού, σε κάθε εργαζόμενο, αυτοαπασχολούμενο επαγγελματοβιοτέχνη και έμπορο, μικρό αγρότη και νεολαίο η πρόταση εξουσίας του ΚΚΕ, το κάλεσμα να διαδηλώσει μαζικά μαζί με τους κομμουνιστές στο Πανελλαδικό Συλλαλητήριο του Κόμματος, μεθαύριο Σάββατο 15 Μάη, στην Αθήνα.

Με περιοδείες, ομιλίες και εξορμήσεις σε χώρους δουλειάς, αλλά και συσκέψεις και συζητήσεις με εργαζόμενους, οι κομμουνιστές της Κρήτης συνεχίζουν με αμείωτη ένταση και πείσμα μέχρι και την Παρασκευή το βράδυ που θα μπουν στα καράβια με προορισμό την Αθήνα, την προσπάθεια να φτάσουν πλατιά στους εργαζόμενους και στο λαό του νησιού. Τα καράβια θα αναχωρήσουν από τα δύο μεγάλα λιμάνια του νησιού, του Ηρακλείου και των Χανίων.

Στο Ηράκλειο η δράση και το άνοιγμα των Κομματικών Οργανώσεων θα κορυφωθεί σήμερα Πέμπτη 13 Μάη, στις 6:30 μ.μ., με πικετοφορίες που θα ξεκινήσουν από τις πλατείες Σινάνη και Δειλινών και θα καταλήξουν στις πλατείες Ατσαλένιου και Καμινίων αντίστοιχα. Την ίδια ώρα, θα πραγματοποιηθεί μηχανοκίνητη πορεία στην κεντρική ύπαιθρο, με τόπο συγκέντρωσης τις Αρχάνες.

Ομιλία της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα θα μιλήσει σε συγκέντρωση που διοργανώνουν οι Κομματικές και ΚΝίτικες οργανώσεις στα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ, σήμερα Πέμπτη 13 Μάη, στις 12 μ., στο αμφιθέατρο «AULA» της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ομιλίες μελών του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ
 • Σήμερα Πέμπτη 13/5, στις 12 το μεσημέρι, στο μεγάλο αμφιθέατρο στα ΤΕΙ Χαλκίδας, θα μιλήσει ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ.
 • Σήμερα Πέμπτη 13/5, στις 11 π.μ., στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο (αμφιθέατρο Ιστορικού ), θα μιλήσει ο Νίκος Σοφιανός.
 • Σήμερα Πέμπτη 13/5, στις 12 μ., στο ΤΕΙ Αρτας (αμφιθέατρο Φυτικής Παραγωγής), θα μιλήσει η Λουίζα Ράζου.
Περιοδείες και πικετοφορίες στον Πειραιά

Για την προπαγάνδιση του συλλαλητηρίου η ΚΟ Πειραιά του ΚΚΕ διοργανώνει τις παρακάτω περιοδείες:

 • Σήμερα Πέμπτη

-- Ο Γιώργος Τούσσας, στα καράβια (6.30π.μ.).

-- Η Χριστίνα Παναγιωτακοπούλου, σε χώρους εργασίας και σε γειτονιές στην Π. Κοκκινιά (9.30 π.μ.)

-- Ο Γιάννης Μανουσογιαννάκης, στο Πανεπιστήμιο Πειραιά (12 μ.).

 • Αύριο Παρασκευή

-- Ο Γιώργος Τούσσας, στο Δήμο Περάματος (6.30 π.μ.).

-- Η Χριστίνα Παναγιωτακοπούλου, στο Δημαρχείο Κερατσινίου, στη ΔΕΠΑΚ και τη ΔΗΚΕΠΡΟΚ (11 π.μ.).

-- Η Βέρα Νικολαΐδου, στο Δήμο Κορυδαλλού (6 π.μ.), στο Δημαρχείο Δραπετσώνας (9 π.μ.) και στο ΙΚΑ Δραπετσώνας (10 π.μ.).

-- O Γιώργος Τούσσας, στο ΚΕΣΕΝ (10 π.μ.).

Επίσης, οι ΚΟ Δυτικών Συνοικιών Πειραιά διοργανώνουν τις παρακάτω πικετοφορίες:

 • Σήμερα Πέμπτη, στις 6.30 μ.μ., στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης στην Αμφιάλη και, στις 6.30 μ.μ., στην πλατεία Ηρώων στο Πέραμα.
 • Αύριο Παρασκευή 14/5, στις 6.30 μ.μ., στο Δημαρχείο Κερατσινίου, στις 6.30 μ.μ. στην πλατεία Κοσκινά (πρώην τρίγωνο Εφραιμίδη) και στις 7 μ.μ. από τα γραφεία της ΚΟ Ευγένειας (Μ. Αλεξάνδρου και Κομνηνών).
Να μην πέφτει καρφίτσα στο Πεδίον του Αρεως

Κορυφώνονται οι προετοιμασίες σε όλη τη χώρα για το πανελλαδικό συλλαλητήριο του Κόμματος στην Αθήνα, το Σάββατο, στις 12 το μεσημέρι

Κορυφώνονται και ολοκληρώνονται τις επόμενες ώρες οι προετοιμασίες των Κομματικών Οργανώσεων σε όλη τη χώρα για το πανελλαδικό συλλαλητήριο του ΚΚΕ στην Αθήνα, μεθαύριο Σάββατο, 15 του Μάη, στις 12 το μεσημέρι, στο Πεδίον του Αρεως.

Θα μιλήσει η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, ενώ έχουν προσκληθεί για να απευθύνουν χαιρετισμό εκπρόσωποι του Κόμματος Εργατών Βελγίου, του Κομμουνιστικού Κόμματος των Λαών της Ισπανίας, του Πορτογάλικου Κομμουνιστικού Κόμματος και του Κομμουνιστικού Κόμματος Τουρκίας.

Η προπαγάνδιση του συλλαλητηρίου, η πλατιά διάδοση της πολιτικής πρότασης διεξόδου του ΚΚΕ γίνεται με πολύμορφες δραστηριότητες σε πόλεις και χωριά. Με εξορμήσεις και περιοδείες, πικετοφορίες και μηχανοκίνητες συγκεντρώσεις, με συσκέψεις και συγκεντρώσεις σε τόπους δουλειάς, εργατογειτονιές και χωριά, μέχρι την τελευταία ώρα.

Πλούσιο πρόγραμμα

Σήμερα και την Παρασκευή, προγραμματίζονται οι παρακάτω μεταξύ άλλων δραστηριότητες:

Στην Αθήνα

 • Σήμερα Πέμπτη

-- Στη 1.30 μ.μ. σε συγκέντρωση εργαζομένων στην «Tasty Foods» θα μιλήσει ο Γιώργος Σκιαδιώτης, μέλος της ΚΕ.

-- Στις 7 π.μ. σε συγκέντρωση εργαζομένων στη ΔΕΗ ΕΛΑΪΔΑΣ θα μιλήσει ο Λευτέρης Παπακωνσταντόπουλος.

-- Στις 6.15 π.μ., στο γκαράζ του Δήμου Βύρωνα.

-- Στις 6.30 π.μ. στο 2ο ΕΠΑΣ στην Κηπούπολη.

-- Στο «Jumbo» και στο «Hondos Center» στο Αιγάλεω.

-- Στις 10 π.μ. στο ΤΕΑΔΥ και στον ΟΑΕΕ

-- Στις 6.15 π.μ. στο γκαράζ του δήμου Βύρωνα.

 • Αύριο Παρασκευή

-- Στις 6 π.μ. σε συγκέντρωση εργαζομένων του δήμου Καισαριανής θα μιλήσει ο Γιώργος Κρητικός, μέλος της ΕΠ της ΚΟΑ.

-- Στις 10 π.μ., στο εργοστάσιο Νίκας, θα μιλήσει ο Γιάννης Πάσουλας.

-- Στις 10 π.μ. στον ΟΓΑ και τον ΟΠΕΚΕΠΕ.

-- Στα σούπερ μάρκετ και στα εμπορικά καταστήματα των οδών Μεγ. Αλεξάνδρου και Ιεράς Οδού (Αιγάλεω) και στο κολυμβητήριο Περιστερίου.

Στη Θεσσαλονίκη

 • Σήμερα Πέμπτη

-- Η Σοφία Καλαντίδου, στην Υπηρεσία Δημοτολογίων του Δήμου Θεσσαλονίκης (7.15 π.μ.).

-- Η Σοφία Καλαντίδου, στο εργοτάξιο του ΟΣΕ στη Μενεμένη (10:30 π.μ.)

-- Η Σοφία Καλαντίδου στην κεντρική αγορά (7:30 μ.μ.)

-- Ο Θόδωρος Κυριακίδης, ομιλητής σε εκδήλωση τιμής στο Ασβεστοχώρι (πλατεία δημαρχείου) για τον πρώτο νεκρό του Μάη του '36 Τ. Τούσση, στις 7 μ.μ.

Στην Αττική
 • Σήμερα Πέμπτη

-- Ο Γιάννης Γκιόκας, στη Νομαρχία Ανατολικής Αττικής (9 π.μ.), στην εφορία Παλλήνης (11 π.μ.) και στο εμπορικό κέντρο Plaza στον Ασπρόπυργο (6 μ.μ.).

 • Την Παρασκευή

-- Ο Γιάννης Γκιόκας, στο πολυκατάστημα sprider στα Ανω Λιόσια (10 π.μ.), στις αποθήκες των εκδόσεων Φυτράκη και στα κεντρικά γραφεία και αποθήκες της εταιρείας e-shop στο Μενίδι.

Στο Ναύπλιο

-- Σήμερα Πέμπτη, στις 8.30 μ.μ. συγκέντρωση - συζήτηση στο τμήμα Θεατρικών σπουδών στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, με ομιλητή τον Κώστα Καζάκο.

Σε Στερεά - Εύβοια
 • Σήμερα Πέμπτη

-- Εξορμήσεις - περιοδείες στα γιαπιά στην Αμφισσα και στην Ιτέα.

-- Περιοδείες στα εργοστάσια Αγκροσνβοστ, ΠΑΚΟ, ΝΕΧΑΝΣ, Τσιπίτα, με επικεφαλής τον Ν. Χαλιώτη.

 • Αύριο Παρασκευή

-- Εξόρμηση - ενημέρωση στις συνοικίες Γαλανέικα, Παγκράτι, Αμπλιανη της Λαμίας και στα δημοτικά διαμερίσματα Ανθήλης, Ροδίτσας και Σταυρού.
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org