Παρασκευή 28 Φλεβάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Ε, όχι και θύματα!

Τη θυματοποίηση των δυνάμεων καταστολής που σάπισαν στο ξύλο τους νησιώτες, προκαλώντας αναίτια ζημιές και καταστροφές σε περιουσίες ώστε να τρομοκρατήσουν όσους αγωνίζονται για να μη γίνουν τα νησιά φυλακές της ΕΕ, επιχειρεί η κυβέρνηση και ο ίδιος ο πρωθυπουργός. Πάει πολύ όμως να παρουσιάζονται ως «θύματα» οι ορδές των αστυνομικών που επί δύο μέρες λειτουργούσαν ως στρατός κατοχής στα νησιά, κατ' εντολή της κυβέρνησης, η οποία νόμιζε ότι μ' αυτόν τον τρόπο θα επιβάλει το σχεδιασμό της και θα καταστείλει τις αντιδράσεις. Η αναχώρησή τους με την ουρά στα σκέλια το πρωί της Πέμπτης ήταν η καλύτερη απάντηση στην προσπάθεια της κυβέρνησης να υλοποιήσει την αντιλαϊκή πολιτική της στο Προσφυγικό - Μεταναστευτικό, εντείνοντας σε όλα τα μέτωπα την καταστολή. Και μόνο η εικόνα των ντυμένων με πολιτικά ΜΑΤατζήδων στο λιμάνι των Μεστών της Χίου να τραμπουκίζουν μέχρι και λίγο πριν ανέβουν στο πλοίο της αναχώρησης είναι αποκαλυπτική για το τι επιδίωκε η κυβέρνηση στέλνοντας τις δυνάμεις καταστολής στα νησιά.

Υποκρισία

«Το ζήτημα είναι να εφαρμοστεί σωστά η Συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας»... Με την παραπάνω αιτιολογία, η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ καταψήφισε στο Δημοτικό Συμβούλιο Γαλατσίου ψήφισμα αλληλεγγύης στο λαό της Λέσβου και της Χίου, το οποίο κατατέθηκε από τη «Λαϊκή Συσπείρωση». Με άλλα λόγια, ο ΣΥΡΙΖΑ, προσηλωμένος στις απαράδεκτες συμφωνίες οι οποίες φέρουν την υπογραφή του και εντείνουν τον εγκλωβισμό χιλιάδων εξαθλιωμένων στα νησιά, καταψήφισε τα εξής αιτήματα: Τη διάλυση των στρατοπέδων τύπου «Μόριας», την άμεση μεταφορά προσφύγων και μεταναστών στην ηπειρωτική χώρα, την επιτάχυνση των διαδικασιών απόδοσης ασύλου, την παύση των επιχειρήσεων καταστολής. Ε, το μόνο που μένει στους ΣΥΡΙΖΑίους είναι να τσακώνονται με τη ΝΔ στα τηλεπαράθυρα για το ποιος από τους δύο μπορεί να εφαρμόσει καλύτερα τις «δεσμεύσεις» της ιμπεριαλιστικής εμπλοκής. Ποιος από τους δύο μπορεί να επιβάλει στους νησιώτες, είτε με το καρότο είτε με το μαστίγιο, τη μετατροπή του τόπου τους σε φυλακές της ΕΕ. Γι' αυτό και περισσεύει η υποκρισία του ΣΥΡΙΖΑ όταν ζητάει από την κυβέρνηση να αποσύρει την ΠΝΠ για τις επιτάξεις χώρων όπου σκοπεύει να δημιουργήσει τα κλειστά στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Αποστομωτική...

Αποστομωτική απάντηση στην αντιπαράθεση ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ για το ποιος ...έκανε περισσότερα για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των ανασφάλιστων δίνει η καταγγελία που δημοσιεύουμε στη στήλη: Ο Χ. Λ. (τα στοιχεία είναι στη διάθεση της εφημερίδας) είναι υπερήλικας με σοβαρά προβλήματα υγείας, εντελώς άπορος, χωρίς οικογένεια, ανασφάλιστος, εδώ και χρόνια μπλεγμένος σε μια ατέρμονη διαδικασία για τη διακρίβωση του αν δικαιούται ή όχι σύνταξη, με συνέπεια να μη λαμβάνει ούτε το ελάχιστο ποσό της απορίας. Για το σοβαρότερο απ' τα προβλήματα υγείας που τον ταλαιπωρούν, γείτονες του έκλεισαν ραντεβού σε δημόσιο νοσοκομείο. Το ραντεβού κλείστηκε αρχές Γενάρη για τέλος Φλεβάρη. Δηλαδή, σχεδόν δύο μήνες αναμονής. Πράγματι εκεί εξετάστηκε, αλλά ο γιατρός του έδωσε παραπεμπτικά για επιπλέον εξετάσεις, προκειμένου να συγκεκριμενοποιηθεί το πρόβλημά του. Ως ανασφάλιστος, τα παραπεμπτικά αυτά δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα, στα οποία εξάλλου αδυνατεί και να πληρώσει. Στις δημόσιες δομές Υγείας, το ραντεβού για μία απ' τις εξετάσεις αυτές κλείστηκε για τις 17 Απρίλη.

... απάντηση

Εν ολίγοις, απ' τις αρχές Γενάρη ο άνθρωπος αυτός θα φτάσει Μάη για να έχει μια εικόνα τού τι ακριβώς του συμβαίνει και πώς να το αντιμετωπίσει! Αναμονή που για κάποιες περιπτώσεις μπορεί να αποβεί μοιραία. Για να μη συζητήσουμε βεβαίως μετά τι συμβαίνει με έναν ανήμπορο υπερήλικα, δίχως οικογένεια, εφόσον χρειαστεί να νοσηλευτεί κ.λπ. κ.λπ. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Και πάνω της θρυμματίζεται κάθε προσπάθεια της σημερινής και της προηγούμενης κυβέρνησης να την παρουσιάσουν με το κεφάλι κάτω, προσυπογράφοντας την ίδια αντιλαϊκή πολιτική, που συνθλίβει τις ανάγκες ασφαλισμένων και ανασφάλιστων.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ