Παρασκευή 8 Ιούλη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Ενας γνωστός ρόλος...

«Εκεί που μας χρωστούσαν, μας πήραν και το βόδι». Κάπως έτσι και με τα κυβερνητικά στελέχη και τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, που όσο πιο πολύ προωθούν την αντιλαϊκή πολιτική, τόσο πιο προκλητικοί γίνονται προς τους εργαζόμενους και τους αγώνες τους, προκειμένου να την υπερασπιστούν.

Την Τετάρτη, σε συνεδρίαση της Βουλής, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και ηθοποιός Πάνος Σκουρολιάκος αποφάνθηκε ότι... «με την εν λόγω προτεινόμενη διάταξη αποκαθίσταται η τάξη». Ποια ήταν η διάταξη που «αποκατάστησε την τάξη»; Η ημερησία αποζημίωση και διανυκτέρευση για τα εκτός έδρας των ηθοποιών ορίζεται πλέον στα 95 ευρώ, από 40 που είχε μειωθεί προηγούμενα από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, ξεσηκώνοντας θύελλα αντιδράσεων. Με τη «μικρή» διαφορά, βέβαια, ότι τα 95 ευρώ που τώρα παρουσιάζονται και ως «αποκατάσταση της τάξης» είναι χαμηλότερα από την ισχύουσα Συλλογική Σύμβαση του Εθνικού Θεάτρου που προβλέπει ημερήσια αποζημίωση συνολικά 110 ευρώ και του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδας που προβλέπει 130 ευρώ! Ας σημειωθεί, επίσης, ότι ήδη η προηγούμενη κυβέρνηση το είχε ρίξει στα 105 ευρώ και η σημερινή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ συνεχίζει από εκεί που άφησε η προηγούμενη την άγρια επίθεση στα δικαιώματα των εργαζομένων.

Αλλά, φυσικά, για να είσαι ένας άξιος συνεχιστής της αντιλαϊκής πολιτικής, δεν αρκούν μόνο τα γνωστά κόλπα του Χότζα, που πρώτα γέμιζε το σπίτι με ζώα και μετά τα έβγαζε ένα - ένα... για να ανακουφίσει τους ένοικους. Κι έτσι, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είπε να κουνήσει και το δάχτυλο στους εργαζόμενους και τους αγώνες τους και φυσικά να επιτεθεί και στο ΚΚΕ. Να τι είπε: «Εχουμε την εμπειρία της απεργίας των ηθοποιών για τη Συλλογική Σύμβαση τον Μάρτιο του 2013, όπου η κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας-ΠΑΣΟΚ κατήργησε τη Συλλογική μας Σύμβαση που ήταν 1.200 ευρώ. Τότε, θυμάμαι, οι συνδικαλιστές από την πλευρά του ΚΚΕ δεν δέχτηκαν την ενδιάμεση πρόταση της ΠΕΕΘ για 800 ευρώ. Οι τεχνικοί του θεάτρου την δέχτηκαν. Οι ηθοποιοί δεν την δέχτηκαν, με αποτέλεσμα το "ή 1.200 ευρώ ή τίποτα", που έλεγαν οι συνδικαλιστές του ΚΚΕ, να γίνει τίποτα. Γιατί έπεσε η σύμβαση, οι ηθοποιοί εκλαμβάνονται ως ωρομίσθιοι, με 3,5 ευρώ την ώρα, 7 ευρώ την παράσταση, χωρίς πρόβες. Το "ή όλα ή τίποτα" αυτά τα αποτελέσματα έχει».

«Ολα ή τίποτα» και «μαξιμαλισμός», λοιπόν, η υπεράσπιση ακόμα και των στοιχειωδών για τους εργαζόμενους, σύμφωνα με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ! Και υπεύθυνοι από πάνω οι εργαζόμενοι, που αρνούνται να ζήσουν με ψίχουλα και διεκδικούν έστω και τα στοιχειώδη και όχι αυτοί που ψήφισαν τα μέτρα για λογαριασμό της εργοδοσίας, όπως την κατάργηση των ΣΣΕ! Γι' αυτό τώρα «σκασμός» και τσιμουδιά, μπας και σώσει τίποτα για λογαριασμό τους η «αριστερή» κυβέρνηση διαχείρισης του καπιταλισμού.

Αυτά με τον - αγωνιστή κατά δήλωσή του - βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ. Που ξέχασαν, φαίνεται, να τον ενημερώσουν ότι αυτός ο ρόλος - σε σενάριο και διανομή κεφαλαίου - της συκοφάντησης των αγώνων και του «ρεαλισμού» της υποταγής είναι πολυπαιγμένος...

ΥΓ. Ξέχασε βέβαια να μας πει: Αυτοί που τότε είχαν «ρεαλιστικά» αιτήματα και δεν ήταν του «όλα ή τίποτα», τη γλύτωσαν την αντιλαϊκή επίθεση;


Α.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ