Παρασκευή 3 Νοέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Η κοροϊδία των αποζημιώσεων

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης για άλλη μια φορά θέλησε να δείξει ταχύτητα... στην καταβολή αποζημιώσεων για τις καταστροφές στον αγροτικό τομέα, από τις πυρκαγιές του καλοκαιριού.

Ανακοίνωσε χτες ότι πριν τέσσερις μέρες έστειλε στο υπουργείο Οικονομίας το σχετικό φάκελο με τα απαραίτητα στοιχεία, απ' όπου με τη σειρά του θα σταλεί αρμοδίως στην ΕΕ. Παράλληλα, ο Μπασιάκος έβγαλε και δεύτερη ανακοίνωση για να πείσει, ότι πλέον οι αποζημιώσεις δίνονται γρήγορα, επειδή μεριμνά καλύτερα η κυβέρνηση της ΝΔ... Κι από τη δεύτερη ανακοίνωσή του φαίνεται πως η ΕΕ θέλει τουλάχιστον εφτά μήνες για να εγκρίνει ό,τι εγκρίνει από αυτά που θα της στείλουν, όταν τα στείλουν και όπως τα στείλουν... Επιπλέον, φαίνεται πως για τις ζημιές που έγιναν από τις πυρκαγιές τα καλοκαίρια του 2003 και το 2004, η ανακοίνωση της καταβολής των όποιων αποζημιώσεων Πολιτικής Σχεδιασμού Εκτακτης Ανάγκης, έγινε από τον ίδιο τον Μπασιάκο στις 6/9/2006. Δηλαδή δύο - τρία χρόνια μετά... Και το πόσο καλά αποζημιώνονται οι κάθε λογής καταστροφές στη γεωργία, το γνωρίζουν πολύ καλά μέχρι τώρα οι αγρότες. Εχει να πει τίποτα καινούριο η κυβέρνηση για το 100% αποζημίωση, στο 100% της ζημιάς;...

Τσάμπα ... διαφήμιση

Τσάμπα διαφήμιση στα σούπερ μάρκετ χαρίζει η κυβέρνηση, με πρόσχημα την ...προβολή της υγιεινής διατροφής. Χτες ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Γ. Παπαθανασίου, ανακοίνωσε τη συνεργασία του υπουργείου με έξι αλυσίδες σούπερ μάρκετ στο πλαίσιο του προγράμματος «5 χρώματα την ημέρα με φρούτα και λαχανικά - συνταγή ζωής» που ξεκίνησε πριν από μερικούς μήνες αρχικά σε συνεργασία με τον Οργανισμό Λαϊκών Αγορών. Τώρα, επεκτείνει, λέει, πιο ...δυναμικά το πρόγραμμα με τη «συνεργασία» των σούπερ μάρκετ. Σε καθένα από τα καταστήματα των έξι σούπερ μάρκετ θα αναρτάται σχετική αφίσα, όπου θα φιγουράρουν δίπλα - δίπλα τα λογότυπα του υπουργείου Ανάπτυξης και της αντίστοιχης αλυσίδας. Σαν να λένε στους πελάτες τους «προτιμήστε μας για τα οπωροκηπευτικά σας, μας προτιμάει και το υπουργείο»!

Η «κόπρος του Αυγεία»

Τούτες τις μέρες, που οι μαθητές βρίσκονται στις επάλξεις της μάχης για δημόσια, δωρεάν Παιδεία, η τηλεόραση έχει μετατραπεί σε «κτίριο της Μπουμπουλίνας». Δημοσιογράφοι δελτίων ειδήσεων, πρωινών και νυχτερινών δημοσιογραφικών εκπομπών, μιμούνται το Μαστοράκη, αυτόν που μετά το χτύπημα των φοιτητών στο Πολυτεχνείο το 1973, έκανε τη διαβόητη εκπομπή διαπόμπευσης του ηρωικού ξεσηκωμού μέσω της τότε τηλεόρασης της ΥΕΝΕΔ.

Εχουν αναλάβει το ρόλο «ανακριτών» και σε συνδρομή τους σπεύδουν παρουσιάστριες κουτσομπολίστικων μεσημεριανών κι απογευματινών εκπομπών για να κατασυκοφαντήσουν τους αγώνες. Σαν λυσσασμένα σκυλιά, σαν αιμοβόρες ύαινες, ορμούν στους αγωνιζόμενους μαθητές. Οπου τους βρουν, τους επιτίθενται. Με μανία. Με μίσος.

Τους καλούν στην τηλεόραση να τους «βασανίζουν». Με ύφος Μπάμπαλη, φωνάζουν: «Γιατί κάνετε καταλήψεις;». Με «κοψιά» Λάμπρου, ουρλιάζουν: «Ποιος σας έβαλε;» Εκτοξεύουν εναντίον τους αστήρικτες κατηγόριες, ρίχνουν μπηχτές για την ηθική τους, πετούν υπονoούμενα για την αξιοπρέπειά τους. Προσπαθούν να τους παγιδεύουν, να τους προβοκάρουν. Κι όταν πάνε ν' απαντήσουν, να υπερασπίσουν τον εαυτό τους και τους συμμαθητές, να πουν το δίκιο τους, να εξηγήσουν τα όνειρά τους, τούς «κόβουν» με αγένεια και «τσαμπουκά».

Οργανώνουν εκπομπές για να τους ξεφτιλίσουν. Τους παρουσιάζουν σαν αλήτες, που καταστρέφουν τα σχολεία και παίρνουν ναρκωτικά. Δε διστάζουν να εκμεταλλευτούν τα καταγγελλόμενα για το σχολείο της Εύβοιας, για να περάσουν την αντίληψη ότι τα σχολεία έχουν μετατραπεί σε πορνεία. Κι ένας από δαύτους έφτασε στο έσχατο σημείο της καταισχύνης να ρίξει στην τηλεοπτική οθόνη αισχρές «τσόντες», ως μέσο διαπόμπευσης των μαθητών. Ανάμεσα στους αυτόπτες μάρτυρες αυτής της «τσοντοπροβολής» ήταν ένας υπουργός της κυβέρνησης και ένας βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που επέλεξαν το ρόλο του δημόσιου «μπανιστιρτζή», για να επικροτήσουν χωρίς ντροπή και δίχως τσίπα το επαίσχυντο έργο της καταρράκωσης των μαθητών από την εκπομπή του δημοσιογράφου, που πουλούσε τη σάπια ηθική που πλασάρουν αυτά τα ίδια τα κανάλια με τα πρωινάδικα και άλλα παρόμοια.

Οι «τηλε-βιαστές» των μαθητών, δεν αποτελούν απλώς το «όνειδος της δημοσιογραφίας». Είναι «απόστημα» που πρέπει να «καθαριστεί» για να μη μολύνει κι άλλους. Είναι «καρκίνωμα» που χρειάζεται, επειγόντως, να αφαιρεθεί, γιατί απειλεί την κοινωνία. Κι αυτή η «γιατρειά» δε θα προέλθει από τ' αφεντικά των ΜΜΕ. Αυτά τέτοιους «δημοσιογράφους» θέλουν στη «δούλεψή» τους και τους πληρώνουν καλά. Ούτε η Πολιτεία θα προστατέψει την κοινωνία από τη «δημοσιογραφική αλητεία». Τη χρησιμοποιεί για να βυθίσει στο «βούρκο» της καπιταλιστικής σαπίλας τη νεολαία που αντιστέκεται. Πρέπει να γίνει υπόθεση του λαού και της νεολαίας που αρνούνται αυτή τη βαθιά σαπίλα της κοινωνίας των ολίγων.

Ας αναλάβουν, λοιπόν, τη «δουλιά» οι μαθητές, οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί, οι εργαζόμενοι. Ας γίνει υπόθεση όλων των υγιών δυνάμεων της κοινωνίας η υπεράσπιση της τιμής και της αξιοπρέπειας της μαθητικής νεολαίας. Ας γίνει υπόθεση του λαϊκού κινήματος ο αγώνας για μια Παιδεία στην υπηρεσία του λαού. Κι ας ξέρουν όσοι θα συμμετάσχουν σ' αυτόν ότι δεν αρκεί να φτύνουν στους «τηλεβιαστές» και να «σπάσουν» τις τηλεοράσεις. Χρειάζεται καθημερινή πολύπλευρη ιδεολογική μάχη και πολύχρονη πολιτική πάλη, με καθαρό στόχο και σαφή προοπτική. Ας μη λείψει κανείς από τους ανθρώπους του μόχθου, από τη νεολαία.


Παύλος ΡΙΖΑΡΓΙΩΤΗΣ

Φωνές οπισθοδρόμησης

Γρηγοριάδης Κώστας

Στο θερμοκήπιο του τηλεκανιβαλισμού και της βρώμικης επίθεσης κατά της νεολαίας, φυτρώνουν συνεχώς και νέα άνθη του κακού, τα οποία «προδίδουν» ότι βρίσκεται σε εξέλιξη μια αντιδραστική αντεπίθεση που επιχειρεί να πάει πολύ πίσω τα πράγματα. Θα περιοριστούμε στη χτεσινή ειδησεογραφία: Πρώτον, η ανακοίνωση της Συγκλήτου του Γεωπονικού Πανεπιστημίου που μετά από μια μέρα κατάληψη διαπίστωσε ότι «τη θέση της ειρηνικής και δημοκρατικής καθημερινότητας καταλαμβάνουν με ανησυχητική επιτάχυνση η απροκάλυπτη βία και ο δογματικός φανατισμός»(!), συνηγορώντας έτσι υπέρ της κατάργησης του πανεπιστημιακού ασύλου. Δεύτερον, η ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. που ζητά την κατάργηση παρουσίας εισαγγελέα στις κατ' οίκον έρευνες, την παράταση του χρόνου παραπομπής δραστών αυτοφώρων εγκλημάτων από 24 ώρες σε τουλάχιστον 48 ώρες, την «ελεύθερη» παρακολούθηση των τηλεφώνων, κ.ο.κ. Τρίτον, το νέο βαθύτατα ληστρικό εκλογικό σύστημα που εισηγείται η Επιτροπή Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων του υπουργείου Οικονομίας, σύμφωνα με το οποίο η επικράτεια θα χωριστεί σε 200 μονοεδρικές περιφέρειες, ενώ η λίστα των βουλευτών Επικρατείας θα αυξηθεί από 12 σε 100... Συμπέρασμα; Ο ορίζοντας σκοτεινιάζει επικίνδυνα και είναι επιτακτική η λαϊκή αντεπίθεση για να διαλύσει τα σκοτάδια.

Στόχος, η χειραγώγηση της νεολαίας

Μόνο αφελείς θα πίστευαν ότι έπιασε ο πόνος τα κανάλια για τα φαινόμενα ρατσισμού και αποφάσισαν να κάνουν σταυροφορία εναντίον του, με αφορμή το περιστατικό στην Αμάρυνθο. Εδώ και χρόνια, από τη δημιουργία τους, τα ιδιωτικά κανάλια ήταν φορείς της ξενοφοβίας και διαπότιζαν την κοινωνία με το δηλητήριο του ρατσισμού. Στη «γλώσσα» τους ο ξένος μετανάστης ταυτίζεται, ούτε λίγο ούτε πολύ, με τον εγκληματία και δεν είναι λίγες οι φορές που έχουν πλειοδοτήσει σε πογκρόμ και επιχειρήσεις - «σκούπα» της αστυνομίας. Επίσης, ποτέ δε συγκινήθηκαν από τα ανύπαρκτα πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα των μεταναστών, με τις απάνθρωπες επιχειρήσεις επαναπροώθησης, κ.ο.κ. Είναι ολοφάνερο, λοιπόν, ότι εκμεταλλεύονται την υπόθεση στην Αμάρυνθο για να πάνε αλλού το πράγμα: Για να πλήξουν τη νεολαία, κυρίως αυτή που σκέφτεται και αμφισβητεί, τη νεολαία που αντιστέκεται. Ο συντονισμένος χαρακτήρας όλης αυτής της βρώμικης επιχείρησης δείχνει ότι στόχος είναι η χειραγώγηση και υποταγή της νεολαίας. Ακριβώς γι' αυτό εκδηλώθηκε τη στιγμή που βρίσκεται σε εξέλιξη ο αγώνας των μαθητών, των φοιτητών, των εκπαιδευτικών για μια δημόσια και δωρεάν Παιδεία. Το κακό γι' αυτούς είναι ότι ο κόσμος τούς έχει πάρει χαμπάρι. Δε θα τους περάσει, άλλη μια φορά.

Τα ... δικομματικά

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΔΕ ΛΕΜΕ, προσπάθησαν να διαφωνήσουν, χτες στη Βουλή, ο Κώστας Καραμανλής και ο Γιώργος Παπανδρέου, αλλά δεν είναι κι εύκολο πράγμα. Οσο κι αν εκατέρωθεν οι Κοινοβουλευτικές Ομάδες προσπάθησαν να δημιουργήσουν με χειροκροτήματα κλίμα αντιπαράθεσης.

Αλλωστε, κι αυτές δεν ...κόπιασαν πολύ και είναι ενδεικτικό το ότι συντομότερα από άλλες φορές εγκατέλειψαν οι βουλευτές ΝΔ και ΠΑΣΟΚ την αίθουσα κι ας συνέχισαν να μιλάνε οι δυο πολιτικοί αρχηγοί τους.

Κι όταν μιλούσαν άλλωστε ...τι έλεγαν για την εξωτερική πολιτική, που ήταν και το θέμα της συζήτησης; Τα γνωστά ευχολόγια, περί του πώς θα λύσει η ΕΕ και το πρόβλημα των ελληνοτουρκικών σχέσεων και το Κυπριακό. Οσο για τις αντεγκλήσεις, περιορίστηκαν στη ...διαχείριση του ίδιου στόχου.

Μόνο που αυτά τα ακούμε καμιά εικοσαριά χρόνια, όπως και ο ελληνικός λαός. Και ξέρουν και αυτοί που τα λένε, και αυτοί που τα ακούνε πως ελάχιστη σχέση έχουν με την πραγματικότητα.

Η ΕΕ (όπως ακριβώς και οι ΗΠΑ) για τις μόνες λύσεις που νοιάζονται είναι αυτές που αφορούν τις πολυεθνικές που εκφράζουν. Και δε διστάζουν να χρησιμοποιήσουν κάθε μέτρο για τις εφαρμόσουν.

ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗΝ κοινωνία και την οικονομία πρέπει να γίνονται «μόνο όταν πειστεί η ίδια η κοινωνία για την αναγκαιότητά τους». Η δήλωση ανήκει στον υπουργό Εργασίας Σάββα Τσιτουρίδη, και είναι μάλλον ο ορισμός της ...υποκρισίας.

Μήπως μπορεί να μας πει, για παράδειγμα, ποιες επιλογές της κυβέρνησής του πραγματοιήθηκαν αφού ...πείστηκε η κοινωνία; Μήπως η κατάργηση του 8ωρου που νομοθετήθηκε κατακαλόκαιρο; `Η, μήπως, η απελευθέρωση του ωραρίου των καταστημάτων και η αύξηση της έμμεσης φορολογίας;

Ειδικά μάλιστα για το Ασφαλιστικό, τι προκύπτει από τη δήλωση αυτή; Πως η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε αλλαγές μόνον όταν δεχτεί η κοινωνία να γίνει αύξηση των εισφορών και των ορίων συνταξιοδότησης;


Γρηγοριάδης Κώστας

Θα ήταν πιο ειλικρινής ο υπουργός, αν έλεγε πως η κυβέρνηση θα επιθυμούσε να πείθει την κοινωνία. Οταν όμως δεν το καταφέρνει, τότε το θέμα περνάει στην αρμοδιότητα του ...Βύρωνα Πολύδωρα.

Μια είδηση από τη Ρουμανία

Μέχρι τώρα, η Ρουμανία έχει αναδειχτεί ως την πλέον «πρόθυμη» - από τις πρώην σοσιαλιστικές χώρες - να υπηρετήσει τον ιμπεριαλισμό και να υιοθετήσει τις πλέον «προχωρημένες» καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις. Με οδυνηρές συνέπειες βέβαια για το λαό.

Πρόσφατα, π.χ., στην πόλη Μπιστρίτα, στα βόρεια της χώρας, δεκάδες παιδιά κατέβηκαν στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν επειδή δε λειτουργεί η θέρμανση στο σχολείο τους, διότι η εταιρεία που ήταν υπεύθυνη για τη λειτουργία των εγκαταστάσεων θέρμανσης χρεοκόπησε και η νέα εταιρεία δεν έχει αρχίσει ακόμη να λειτουργεί. Ετσι, 14 σχολεία στην Μπιστρίτα έμειναν χωρίς θέρμανση.

Τα παιδιά πραγματοποίησαν πορεία προς τη Νομαρχία, αλλά η αστυνομία τα σταμάτησε και τα απείλησε με κυρώσεις επειδή... δεν είχαν λάβει άδεια για την πορεία τους. «Ηρθαμε να σπουδάσουμε, όχι να παγώσουμε» ήταν η απάντηση - σύνθημα των παιδιών. Στο μεταξύ, η διεύθυνση Σχολικής Εκπαίδευσης της επαρχίας Μπιστρίτα Νασάουντ αποφάσισε να μειώσει τον χρόνο των μαθημάτων από 50 σε 35 λεπτά και να μην πραγματοποιηθούν καθόλου τα μαθήματα σε δυο σχολεία, όπου οι συνθήκες είναι αβάσταχτες, αφού, η θερμοκρασία σε ορισμένες περιοχές της Ρουμανίας το τελευταίο 24ωρο έφτασε έως και στους -7 βαθμούς και η μετεωρολογική υπηρεσία προειδοποιεί για περαιτέρω επιδείνωση του καιρού τις επόμενες ημέρες.

Από την είδηση αυτή μπορούν να εξαχθούν πολλά συμπεράσματα. Ολα όμως καταλήγουν στο εξής ένα: Το μέλλον, ούτε μπορεί να είναι ούτε θα είναι ο ιμπεριαλισμός.

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Στον αγώνα η προοπτική

Το εργαλείο του δήθεν διαλόγου ανέσυραν από την εργαλειοθήκη τους η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, γνωρίζοντας από προηγούμενη εμπειρία τους το χρήσιμο ρόλο του ως προς την προώθηση των αντιλαϊκών ευρωενωσιακών - κυβερνητικών επιλογών, μέσω του αποπροσανατολισμού και της απόπειρας εκτόνωσης των αγωνιστικών διαθέσεων. Μεσουσών των κινητοποιήσεων στο χώρο της εκπαίδευσης και ενώ τίποτα δεν έπραξαν για τη στήριξή τους ανέλαβαν την πρωτοβουλία να καλέσουν τα κόμματα αλλά και τα ανώτερα όργανα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε «διάλογο» για τα ζητήματα της Παιδείας, προεξοφλώντας πως αυτός θα κινηθεί εντός της ευρωενωσιακής «επιλεγείσας στρατηγικής κατεύθυνσης». Αλλωστε, για διάλογο μιλά και η κυβέρνηση αλλά η πολιτική της είναι δεδομένη και δεν κάνει ρούπι πίσω απ' αυτήν. Αρα, προς τι ο «διάλογος»;

Ούτε παραγγελία να την είχε η κυβέρνηση μια τέτοια πρωτοβουλία. «Νερό στο μύλο» των αντιδραστικών μεταρρυθμίσεων που προωθεί στην Παιδεία ήρθε να ρίξει. Αγνοούν, άραγε, οι δύο ανώτατες συνδικαλιστικές οργανώσεις πως όλο αυτό το διάστημα, που τα ζητήματα της Παιδείας βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας, διατύπωσαν άπαντες τις θέσεις και τις προτάσεις τους; Μήπως αγνοούν την αδιαλλαξία της κυβέρνησης απέναντι στα καθ' όλα δίκαια αιτήματα των δασκάλων, των καθηγητών, των μαθητών και των φοιτητών; Ξέρουν καλά πως και στο συγκεκριμένο θέμα συγκρούονται πολιτικές: Η μία, ταξική, υπέρ του μεγάλου κεφαλαίου στην κατεύθυνση της πλήρους εμπορευματοποίησης της Παιδείας και της υπαγωγής της στους κανόνες της «ελεύθερης αγοράς», μιας Παιδείας σε όφελος των επιχειρηματιών, και η άλλη, για Παιδεία των λαϊκών αναγκών, πολιτική υπέρ της εργατικής τάξης και του λαού, του δικαιώματος των παιδιών τους στη μόρφωση, που δεν μπορεί παρά να παρέχεται ενιαία από ένα αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα Παιδείας. Δύο πολιτικές που δε γίνεται να συγκλίνουν σε μια μέση λύση που θα αρέσει σε όλους.

Το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ έχουν διακηρύξει την προσήλωσή τους σε μια πολιτική που αντιστρατεύεται τις πραγματικές μορφωτικές ανάγκες του λαού και της νεολαίας. Και, δυστυχώς, η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ αυτή την πολιτική επιδιώκουν να νομιμοποιήσει ένας ακόμα στημένος διάλογος. Με δεδομένη τη στρατηγική για την εκπαίδευση, την οποία αποδέχονται και στηρίζουν, όπως λένε στην επιστολή τους, αυτό ομολογούν. Και γι' αυτή τους την ομολογία πρέπει να κριθούν από το κίνημα που έναν και μόνο διάλογο οφείλει να προκρίνει, αυτόν που κάνει στους δρόμους του αγώνα με προβολή των δίκαιων αιτημάτων του. Κι αυτός ο αγώνας για να είναι αποτελεσματικός πρέπει να συναντήσει τη μέγιστη δυνατή στήριξη από το σύνολο του εργατικού, λαϊκού κινήματος. Να γίνει δική του υπόθεση η εναντίωση στην εμπορευματοποίηση της Παιδείας, στην τροποποίηση του άρθρου 16 του Συντάγματος, για ενιαία δημόσια δωρεάν εκπαίδευση χωρίς ταξικούς φραγμούς.

Ενα τέτοιο κίνημα θα δώσει και την πρέπουσα απάντηση στις συμβιβασμένες πλειοψηφίες των συνδικαλιστικών ηγεσιών, που με το ένα χέρι υπογράφουν αυξήσεις των 77 λεπτών, αποδυναμώνοντας το εισόδημα της εργατικής οικογένειας, και με το άλλο στηρίζουν μια πολιτική που μετατρέπει την Παιδεία σε πανάκριβο εμπόρευμα.

Τα ψέματα του Τσουπαρόπουλου...

Παπαγεωργίου Βασίλης

Είναι πολλοί που προσπαθούν να «περάσουν» την αντίληψη ότι οι μικρομεσαίοι αγρότες, όχι μόνο έχουν αποδεχτεί, ως «αναγκαστική», τη νέα ΚΑΠ, αλλά τη θεωρούν και σαν διέξοδο, πειθόμενοι από τα κόμματα που την υποστηρίζουν να προσαρμοστούν σ' αυτήν. Αυτό επιχείρησε να «περάσει», με άρθρο του στον «Κόσμο του Επενδυτή» και ο Κ. Τσουπαρόπουλος, επικαλούμενος, ανάμεσα στα άλλα, και την «ήττα» στις τοπικές εκλογές κάποιων αγροτοσυνδικαλιστών της Θεσσαλίας που ήταν υποψήφιοι.

Ο αρθρογράφος υποστηρίζει ότι οι αγρότες εγκαταλείπουν καλλιέργειες, όπως το βαμβάκι κ.ά. και στρέφονται σε άλλες που, δήθεν, υποστηρίζονται από την ΕΕ, αποδεχόμενοι, μ' αυτόν τον τρόπο ότι η εφαρμογή της ΚΑΠ είναι προς όφελός τους.

Και κάνει ιδιαίτερη αναφορά στον Β. Μπούτα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιο Νομάρχη Καρδίτσας με τη ΝΑΣ - έτσι δείχνει και ποιος είναι ο στόχος του - χρησιμοποιώντας ψευδή στοιχεία και πολλές ανακρίβειες. Υποστηρίζει ότι ο Β. Μπούτας, επειδή διείδε τις δυσμενείς εξελίξεις για το βαμβάκι, «έγινε οινοποιός με την επιδότηση της τρισκατάρατης ΕΕ», «είναι εφοδιασμένος με άδεια παραγωγής τσίπουρου και έχει ανοίξει κατάστημα - κάβα στην Καρδίτσα, όπου φίλοι, άσπονδοι φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι, γεύονται τα κρασιά του».

... και οι αλήθειες του Β. Μπούτα

Σε απάντηση που έστειλε προς την εφημερίδα, ο Β. Μπούτας σημειώνει:

«Κύριε Διευθυντή

Στην εφημερίδα σας δημοσιεύσατε άρθρο που υπογράφεται από τον κ. Κώστα Τσουπαρόπουλο. Στο δημοσίευμα αναφέρονται ψευδή στοιχεία και γεγονότα που με αφορούν. Επειδή θίγει την τιμή και την υπόληψή μου, παρακαλώ να δημοσιεύσετε την απάντησή μου και επιφυλάσσομαι για κάθε νόμιμο δικαίωμά μου.

Είναι ψέματα ότι έγινα οινοποιός με τις επιδοτήσεις της ΕΕ. Δεν έχω λάβει ούτε ένα ευρώ επιδότηση για ό,τι έχω φτιάξει μέχρι τώρα, αμπέλια, οινοποιείο, αποστακτήριο κλπ.

Είναι ψέματα ότι έχω εφοδιαστεί με άδεια παραγωγής τσίπουρου, (προφανώς εννοεί άδεια ποτοποιού), έχω άδεια χωρικής αποστάξεως, όπως έχουν εκατοντάδες άλλοι στο νομό και χιλιάδες σ' όλη τη χώρα. Την άδεια αγόρασα χωρίς επιδότηση της ΕΕ.

Αν ο κ. Τσουπαρόπουλος, γνωστός δημοσιογράφος που κατάγεται από την Καρδίτσα, ήθελε, πράγματι, να καταγράψει και να τονίσει τα προβλήματα των βαμβακοπαραγωγών, θα μπορούσε να το κάνει με παράδειγμα τη δική μου δραστηριότητα, με πραγματικά στοιχεία κι όχι γράφοντας ψέματα.

Μάλιστα, για να γνωρίσετε το μέγεθος της κοροϊδίας των κεντροαριστερών και κεντροδεξιών περί επιδοτήσεων, σας λέγω μόνον τούτο: Ο γιός μου δεν μπορεί να γίνει νέος αγρότης, γιατί τα 29 στρέμματα αμπέλι δε φτάνουν. Βλέπετε λέγεται ΜΠΟΥΤΑΣ, δε λέγεται ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ... Λείπουν τα "ρ του χρήματος", παραφράζοντας το ποίημα του Ελύτη "τα ρω του έρωτα"»...

Οχι και «όλοι συνυπεύθυνοι»

Καθόλου πρωτότυπη η άποψη του Προέδρου της Δημοκρατίας ότι «όλοι είμαστε συνυπεύθυνοι» για τα φαινόμενα ρατσισμού. Αντίθετα, είναι πολύ βολική για το ξέπλυμα των ευθυνών της εφαρμοζόμενης μεταναστευτικής πολιτικής που αντιμετωπίζει τους μετανάστες ως ανθρώπους δεύτερης κατηγορίας και είναι ακριβώς αυτή που καλύπτει και συνάμα πυροδοτεί το ρατσισμό και την ξενοφοβία... Πολλά θα μπορούσε να πει κανείς για να υποστηρίξει την παραπάνω αλήθεια. Σε κάθε περίπτωση δεν μπορεί να διαχέονται οι ευθύνες παντού και να εμφανίζεται ο λαός συνυπεύθυνος με το κράτος και τις κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ...



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ