Σάββατο 15 Μάη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Υποκρισία και ψηφοθηρία

Παπαγεωργίου Βασίλης

Τι έγινε ρε παιδιά; Ωρα είναι να μας πείτε, ότι συμφωνάτε και επικροτείτε το κεντρικό σύνθημα του ΚΚΕ για τις ευρωεκλογές, περί «αντίστασης - απειθαρχίας - ανυπακοής»; Αναφερόμαστε, σε όσους ένθερμους και μη οπαδούς του ευρωμονόδρομου, οι οποίοι κάνουν κριτική στην κυβέρνηση, με αφορμή τις ανατιμήσεις και την ακρίβεια στην αγορά, ότι, όχι μόνο δεν παίρνει μέτρα ελέγχου και συγκράτησης των τιμών, αλλά προωθεί την ακόμη μεγαλύτερη «απελευθέρωσή» της. Μα δε γνωρίζουν, πως η «ελεύθερη αγορά» και ο ανταγωνισμός αποτελούν βασικές αρχές της ΕΕ, θεσμοθετημένες από σχετικές συνθήκες και κανονισμούς; Δεν καταλαβαίνουν, άραγε, πως δεν μπορείς να ξυπνάς και να κοιμάσαι, κάνοντας την προσευχή σου στην ΕΕ από τη μια και από την άλλη, να στρέφεσαι στα λόγια ενάντια στις βασικές της αρχές και κατευθύνσεις;

Δε νομίζουμε. Ολα τα γνωρίζουν και τα καταλαβαίνουν. Απλά, θέλουν, και την πίτα στο ταψί και το σκύλο χορτάτο. `Η, αλλιώς, θέλουν, και τους εργαζόμενους στρουγκιασμένους στα ψεύτικα ευρωοράματα και τους δήθεν ευρωμονόδρομους, και να το «παίζουν» αντιπολίτευση, ώστε να μαζεύουν τις ψήφους του λαού.

Τα... ξέχασε

«Η ιστορία της ανθρωπότητας έχει μόλις έξι χιλιάδες χρόνια ζωής και όμως περιλαμβάνει δέκα χιλιάδες πολέμους. Η ευρωπαϊκή ήπειρος έχει μεγάλο μερίδιο σε αυτή την ιστορική σφαγή, πολύ μεγαλύτερο αναλογικά από τον υπόλοιπο κόσμο. Τώρα όμως έχουμε την ΕΕ, ένα οργανικό σύστημα το οποίο καθιστά τον πόλεμο κυριολεκτικά αδύνατο στην ευρωπαϊκή ήπειρο και συμφιλιώνει τους λαούς που ζουν εδώ».

Το απόσπασμα είναι από άρθρο στο «Βήμα», το οποίο υπογράφει ο Μισέλ Ροκάρ, πρώην πρωθυπουργός και αρχηγός του Σοσιαλιστικού Κόμματος της Γαλλίας, νυν ευρωβουλευτής. Κι αν αναρωτιέστε, γιατί δεν παίρνει υπόψη του ο αρθρογράφος, τουλάχιστον, το διαμελισμό, τον υπερδεκαετή εμφύλιο και τον πόλεμο στην πρώην ΟΔ της Γιουγκοσλαβίας, η απάντηση είναι απλή: Το κόμμα του ήταν στη διακυβέρνηση της Γαλλίας, όταν η τελευταία μαζί με τη Γερμανία άνοιξαν το κουτί της Πανδώρας στη γειτονική μας, πολύπαθη χώρα. Οταν, μερικά χρόνια αργότερα, τα ΝΑΤΟικά πολεμικά αεροπλάνα - μαζί και γαλλικά - βομβάρδιζαν ανενόχλητα τις γιουγκοσλαβικές πόλεις, σκορπίζοντας φωτιά και θάνατο.

Οπως καταλαβαίνετε, ποτέ δε «θυμάται» τέτοια πράγματα ένας αστός πολιτικός και, μάλιστα, ...σοσιαλιστής.

Ταμπούρια

«Οσο και να ξύνω την κούτρα μου, όσο και να πονοκεφαλιάζω ακόμα δεν μπορώ να το συλλάβω, να το εξηγήσω και να το κατανοήσω. Τινι τρόπω δηλαδή ο Μήτσος Μάσαλας από το αμπέλι του στον Μαραθιά της Ηλείας αλληλογραφούσε και έστελνε διαδικτυακώς την αγωνία του, τις απορίες του και την ψήφο του στα ηλεκτρονικά δημοψηφίσματα του ΠΑΣΟΚ. Και πως η κυρα - Μαρίκα, η νοικοκυρά από τα Καμίνια, πληκτρολογούσε τη διαμαρτυρία της στον προσωπικό της υπολογιστή μάρκας Sony και τύπου Vaio με αποδέκτη τον Γιώργο Παπανδρέου. Εκτός κι αν θέσω σαν όριο ακροατών, οπαδών και ψηφοφόρων τον επιλεκτικό αριθμό των 100.000 Ελλήνων πελατών του Ιντερνετ. Πράγμα που θεωρώ απίθανο, γιατί ούτε από την παρορμητική σκέψη του αείμνηστου Γιάννη Ζίγδη τέτοιο πράγμα είχε περάσει. Οπότε δύο τινά συμβαίνουν: το πρώτο, να είμαι ντουβάρι. Το δεύτερο, να ζούμε σε διαφορετικές χώρες. Ο Γιώργος με το λαπ τοπ στις Βρυξέλλες και ο Μήτσος με το μεροκάματο μία και εξήντα στα Ταμπούρια!».

Του Δημήτρη Δανίκα από τη «στήλη άλατος» των χτεσινών «Νέων».

«Παιγνίδια» τρομοϋστερίας

Πρωτοσέλιδο θέμα έγινε σε αρκετές χτεσινές εφημερίδες η σύλληψη της Βρετανίδας δημοσιογράφου, που επιχείρησε να εισέλθει χωρίς άδεια στο Ολυμπιακό Στάδιο, για να δοκιμάσει τα μέτρα της «Ολυμπιακής Ασφάλειας». «Μπήκαν στο Μπάκιγχαμ, μπήκαν στο Χίθροου, πιάστηκαν στο Ολυμπιακό Στάδιο - 21 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ «καίνε» τους «Τάιμς»», καμαρώνει ο πρωτοσέλιδος τίτλος της «Απογευματινής». Λες και δεν καταλαβαίνει ο καθένας ότι δεν είναι ακατόρθωτο να μπει κάποιος απαρατήρητος σε έναν από τους πολλούς Ολυμπιακούς χώρους, να τραβήξει φωτογραφίες και να ξαναφύγει, χωρίς να συλληφθεί. Και, βέβαια ένα τέτοιο ενδεχόμενο δε σημαίνει οπωσδήποτε λειψή ασφάλεια.

Γιατί, λοιπόν, όλη αυτή η φασαρία; Εάν αύριο κάποιος άλλος δημοσιογράφος καταφέρει ό,τι δεν κατάφερε η Βρετανίδα, θα φορέσουν μαύρες πλερέζες; `Η, μήπως, θα ακυρωθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες, λόγω ...ανεπάρκειας των μέτρων ασφάλειας; Και, τέλος πάντων, δεν καταλαβαίνουν, ότι όλ' αυτά τα «παιγνίδα» καλλιεργούν την τρομοϋστερία και βάζουν στο περιθώριο το γεγονός της μετατροπής της δημόσιας ζωής σε «στρατόπεδο συγκέντρωσης»; `Η, μήπως, αυτός είναι ο στόχος τους...;

Ούτε ένα ευρώ...

Η υπογραφή της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας εκ των πραγμάτων αποτελεί μια σημαντική υπόθεση, καθώς διαμορφώνει τα κατώτερα όρια των μισθών και ημερομισθίων, αλλά και γιατί πάνω σε αυτή οικοδομείται όλο το σύστημα των μισθών, οι 120 κλαδικές συμβάσεις και οι ενδοεπιχειρησιακές. Αφορά, δηλαδή, στο εισόδημα εκατοντάδων χιλιάδων εργαζομένων. Τη ζωή αυτών και των οικογενειών τους. Γι' αυτό και έχει γίνει μόνιμος στόχος των εργοδοτικών οργανώσεων, της πολιτικής της ΕΕ, αλλά και ένα πεδίο διεκδίκησης για τις ταξικές συνδικαλιστικές δυνάμεις.

Απ' αυτή την άποψη η σύναψη διετούς Συλλογικής Σύμβασης με τις εργοδοτικές οργανώσεις, εκ μέρους της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ, που δεν εξασφαλίζει αύξηση ούτε ενός ευρώ τη μέρα, είναι τουλάχιστον πρόκληση απέναντι σε όλη την εργατική τάξη. Και η πρόκληση αυτή αποκτά ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις αν αναλογιστούμε ότι τα ψίχουλα αυτά γίνονται αποδεκτά από την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, όταν τα τελευταία χρόνια οι μισθοί και τα μεροκάματα υποχωρούν συνεχώς. Οταν η αξία που αντιπροσωπεύουν είναι χαμηλότερη από τα επίπεδα των μισθών το 1984 και όταν η ακρίβεια έχει γονατίσει την εργατική λαϊκή οικογένεια.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, πιστή στο ρόλο του «κοινωνικού εταίρου», στυλοβάτης της «εργασιακής ειρήνης», θυσίασε το εισόδημα των εργαζομένων στο βωμό της «ανταγωνιστικότητας» και της κερδοφορίας των επιχειρήσεων. Αυτό που οι κ. κ. Πολυζωγόπουλος και Κυριακόπουλος εμφανίζουν ως «επιτυχές αποτέλεσμα», είναι αποτέλεσμα καταστροφικό για την εργατική τάξη. Οταν ο ίδιος ο πρόεδρος του ΣΕΒ ομολογεί ότι το ετήσιο κόστος των επιχειρήσεων θα είναι κάτω από το 5%, η ΓΣΕΕ δε δικαιούται να ομιλεί... Και χρειάζεται πολύ θράσος, μετά από τέτοια εγκληματική πράξη σε βάρος των εργατικών συμφερόντων, η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ να κομπορρημονεί για δήθεν ενίσχυση των χαμηλόμισθων... Γιατί άραγε πανηγυρίζουν οι ηγεσίες της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ; Μήπως γιατί ο εργάτης από 23,29 ευρώ το 2003, θα παίρνει με δική τους ευθύνη 24,16 ευρώ, ολόκληρο το πρώτο 8μηνο του 2004 και από το Σεπτέμβρη θα αμείβεται για οκτώ ολόκληρες ώρες δουλιάς με 24,95 ευρώ; Τι θα πρωτοπληρώσει ο εργάτης με αυτό το ποσό; Τη στέγη, την τροφή, τα φροντιστήρια των παιδιών..;

Η υπόθεση της Εθνικής Σύμβασης επιβεβαίωσε, για άλλη μια φορά, και τις επιδιώξεις του ΣΕΒ, αλλά και των ηγεσιών των άλλων εργοδοτικών οργανώσεων και το ρόλο της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ. Και βέβαια, τόσο η κυβέρνηση της ΝΔ, όσο και το ΠΑΣΟΚ έβαλαν και αυτά το χεράκι τους σε αυτή την κατάληξη. Επιβεβαιώνεται, τέλος, αυτό για το οποίο, όλα τα τελευταία χρόνια, με επιμονή και σταθερότητα υπογραμμίζουν οι ταξικές δυνάμεις, το ΠΑΜΕ. Οτι και το ζήτημα των μισθών πρέπει να γίνει υπόθεση της πάλης των ίδιων των εργαζομένων. Οτι μόνο με ταξική συσπείρωση, μόνο με αγώνες μπορεί να κερδηθεί ακόμα και αυτό το μεροκάματο...


Γιάννης ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ

Τα ... γυμνασμένα

ΩΣΤΕ ΔΕ θα την αφήσει να πάρει ανάσα την κυβέρνηση ο Γιώργος Παπανδρέου, όπως δήλωσε! Ετσι εξηγείται, λοιπόν, η ...τόση προπόνηση, το «τζόγκινγκ» και το ποδήλατο που τον βλέπαμε να κάνει προεκλογικά. Κι εμείς που νομίζαμε ότι ήταν «κόλπο» των εταιριών της προεκλογικής του καμπάνιας...

Πάντως, αν είχε πολιτικό περιεχόμενο η έκφρασή του, δε μας το εξήγησε επακριβώς. Εννοεί, μήπως, ότι οποιοδήποτε μέτρο προτίθεται να πάρει η «κυβέρνηση της συντήρησης και της δεξιάς» θα προλαβαίνει και θα το προτείνει πρώτος;

`Η, μήπως, ακόμη κι όταν έρχεται δεύτερος, θα κάνει κριτική, αναδείχνοντας τις ασάφειες, τις ατολμίες και τις αναποτελεσματικές πλευρές των κυβερνητικών μέτρων, ώστε να γίνονται αυτά ακόμη ...καλύτερα; (εννοείται, για το μεγάλο κεφάλαιο)

Πάντως, μάλλον μεγαλεπήβολες πρέπει να θεωρηθούν οι δηλώσεις του, αν αναλογιστούμε ότι ειπώθηκαν σε ένα «Συμβούλιο Ανασυγκρότησης του ΠΑΣΟΚ». Ας ...ανασυγκροτηθούν πρώτα και ασκούν μετά τη ...φοβερή και τρομερή τους αντιπολίτευση.

ΑΝ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΟΥΜΕ ότι δεν είμαστε ευπρόσδεκτοι σ' αυτήν τη χώρα, θα αποχωρήσουμε, δήλωσε σήμερα ο Αμερικανός διοικητής του Ιράκ, Πολ Μπρέμερ. Κι εμείς βέβαια αναρωτιόμαστε, τι πρέπει ακόμη να γίνει για να «το διαπιστώσουν»!

Πως είναι δυνατόν, δηλαδή, να έχουν παρεξηγήσει τόσο τους κατοίκους του Ιράκ; Είναι δυνατόν να τους θέλουν εκεί και ταυτοχρόνως να τους κάνουν ανταρτοπόλεμο, διαδηλώσεις και επιθέσεις κάθε είδους;

ΠΑΝΤΩΣ, ΤΑ ΜΑΤ απέδειξαν χτες πως είναι σε θέση να καλύπτουν τις «πάγιες και διαρκείς ανάγκες» κάθε κυβέρνησης, πράγμα που δεν ισχύει, από ό,τι φαίνεται, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών, για τους συμβασιούχους.

Και βέβαια, όταν η κοροϊδία συνοδεύεται και με μέτρα καταστολής, τότε εύκολα καταλαβαίνει κανείς ότι υπάρχει μια κυβέρνηση που δε σέβεται ακόμη και αυτούς που εξαπάτησε με προεκλογικά ψέματα.


Παπαγεωργίου Βασίλης

Εννοείται, φυσικά, ότι στο ΠΑΣΟΚ δεν μπορούν καν να μιλάνε για το θέμα των συμβασιούχων, αν έχουν και την παραμικρή αίσθηση της πραγματικότητας. Φαίνεται, όμως, ότι δεν έχουν.

«Ούτε ψύλλος... »

Γρηγοριάδης Κώστας

Με συγκεντρώσεις κι άλλες εκδηλώσεις, που διοργανώνουν στην ελληνική επαρχία, το ΚΚΕ και η Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση (ΠΑΣΥ) επιχειρούν να ενημερώσουν τους αγρότες για τις επιπτώσεις που έχουν τα νέα μέτρα που πάρθηκαν στο πλαίσιο της αναθεώρησης της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ) της Ευρωπαϊκής Ενωσης κι αφορούν στα ελληνικά αγροτικά προϊόντα, ιδιαίτερα στο βαμβάκι, τον καπνό, το λάδι, αλλά και στα σιτηρά κ.ά.

Ο αγροτικός κόσμος νιώθει ότι «κάτι κακό τον περιμένει», αλλά δε γνωρίζει τις λεπτομέρειες των αποφάσεων που έχουν ληφθεί στην ΕΕ κι επομένως δεν αντιλαμβάνεται, ακόμα, το μέγεθος και το βάρος των επιπτώσεων, καθώς επίκειται ακόμα πιο άγριο και μαζικό ξεκλήρισμα των μικρομεσαίων αγροτών.

Την ευθύνη για την έλλειψη ενημέρωσης έχουν οι κυβερνώντες - του ΠΑΣΟΚ πριν λίγο καιρό, της ΝΔ τώρα - οι οποίοι όχι μόνο αποκρύβουν την αλήθεια, αλλά κάνουν και ό,τι μπορούν για να κρύψουν τη συμφωνία τους και τις δικές τους ευθύνες για τις αποφάσεις της ΕΕ και, βέβαια, την υλοποίηση των αντιαγροτικών μέτρων στη χώρα μας. Ομως, «ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιον» και ο αγροτικός κόσμος θα μάθει την αλήθεια. Και τότε «ούτε ψύλλος στον κόρφο τους» των κυβερνώντων, αλλά και των «αντιπολιτευομένων» του ΠΑΣΟΚ, που διαχειρίστηκαν και στηρίζουν αυτή την αντιαγροτική πολιτική. Το πρώτο μήνυμα θα το λάβουν πολύ γρήγορα, στις ερχόμενες ευρωεκλογές...

Συνένοχος ο ΟΤΕ

Παρά το γεγονός ότι υπήρξε εισαγγελική παρέμβαση για το σταμάτημα των στημένων τηλεπαιχνιδιών, που γίνονται μέσω των τηλεφωνικών γραμμών «911», («090»), εντούτοις οι εκπομπές αυτές συνεχίζονται κανονικά σε πολλά, τοπικής και πανελλήνιας εμβέλειας, τηλεοπτικά κανάλια. Αυτό σημαίνει ότι οι οργανωτές της καλοστημένης επιχείρησης εξαπάτησης είτε δε φοβούνται τον εισαγγελέα, ή «ρισκάρουν» το ενδεχόμενο μιας δίωξης, καθότι τα λεφτά που κερδίζουν απ' αυτή τη «δουλιά» είναι πολλά.

Το χρήμα πάει στις τσέπες των εταιριών που παρέχουν υπηρεσίες τηλεηχοπληροφόρησης (Audiotex), των ιδιοκτητών των τηλεοπτικών σταθμών που φιλοξενούν τα τηλεπαιχνίδια, αλλά και του ΟΤΕ που παρέχει τις γραμμές του για κλήσεις «090...». Στις κατηγορίες που δέχεται γι' αυτό ο ΟΤΕ απαντάει πως προσπαθεί, όσο μπορεί, να προστατέψει τους πελάτες του. Ομως, δεν είναι προστασία το να «κόβεται» η τηλεφωνική επικοινωνία στα 15 λεπτά αναμονής, αφού, μέχρι τότε, ο «παίκτης» του τηλεπαιχνιδιού έχει χρεωθεί να πληρώσει στο λογαριασμό που θα του στείλει ο ΟΤΕ πάνω από 20 ευρώ! Οποιες δικαιολογίες, λοιπόν, κι αν επικαλείται ο ΟΤΕ, δεν πείθει και, ούτως ή άλλως, είναι συνένοχος στην απάτη...

Η μετριοφροσύνη...

Οπως, πάντα, ...μετριόφρων ήταν και πάλι ο αντιπρόεδρος της ΓΣΕΕ και εκπρόσωπος της «Αυτόνομης Παρέμβασης», Αλ. Καλύβης. Κακό αποτέλεσμα, με τη «βοήθεια» κυβέρνησης και ΠΑΣΟΚ, χαρακτήρισε την προχτεσινή υπογραφή της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, από την πλειοψηφία της τριτοβάθμιας οργάνωσης και τον ΣΕΒ. Στη δική τους «βοήθεια», όπως και αυτής του ΣΥΝ γενικότερα, δεν αναφέρθηκε. Σας βεβαιώνουμε και πάλι ότι το 'κανε για λόγους μετριοφροσύνης...

Ευτυχώς...

«13,1% συνολικά οι αυξήσεις για χαμηλόμισθους - Μέσα σε δύο χρόνια με νέα σύμβαση», έλεγε ο χτεσινός τίτλος του σχετικού ρεπορτάζ της «Καθημερινής». Βασιλικότερη του ...βασιλέως, η «Ελευθεροτυπία» σημείωνε στο δικό της τίτλο «13,7% πάνω ο βασικός σε 16 μήνες», υπογραμμίζοντας, μάλιστα, ότι είναι «όλοι ικανοποιημένοι από τη διετή σύμβαση».

Με άλλα λόγια, ευτυχώς, που υπάρχουν και ορισμένες εφημερίδες και θα «πάρουν» οι χαμηλόμισθοι «αυξήσεις της προκοπής»...

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Ο εφιάλτης της (αν)ασφάλειας

Η λειτουργία στη χώρα μας του «μεγαλύτερου και πλέον σύνθετου ηλεκτρονικού έργου ασφάλειας εν καιρώ ειρήνης» θα είναι γεγονός σε λίγες βδομάδες. Το αμερικανικής προέλευσης τερατούργημα των ηλεκτρονικών χαφιέδων εγκαθίσταται στην Αθήνα από το παρακλάδι της CIA, την εταιρία SAIC, με πρόσχημα την «ασφάλεια» των Ολυμπιακών Αγώνων. Το σύστημα είναι τόσο «λειτουργικό», που, μετά τους Αγώνες, θα μπορεί να διαμορφωθεί ανάλογα, για να καλύπτει τις νέες ...ανάγκες παρακολούθησης! Ολα αυτά παρουσιάστηκαν προχτές με ωμό και απροκάλυπτο τρόπο από την κοινοπραξία που έχει αναλάβει την εγκατάσταση αυτού του ηλεκτρονικού τέρατος.

Χιλιάδες τελευταίας τεχνολογίας κάμερες, μικρόφωνα, οθόνες. Πολλά Κέντρα Επιχειρήσεων, συστήματα διαχείρισης περιστατικών ή πληροφοριών και ό,τι άλλο χρειάζεται ο «μεγάλος αδελφός», που φέρει την κωδική ονομασία «4CI». Η ανάγκη για «ασφάλεια» των Ολυμπιακών Αγώνων είναι το πρόσχημα. Γιατί, όπως δηλώθηκε, θα εξακολουθήσει να λειτουργεί και μετά και, μάλιστα, θα εξαπλωθεί σε όλες της πόλεις της χώρας. Θα είναι ο κρίκος στο ηλεκτρονικό φακέλωμα, στην αστυνομοκρατία που κυριαρχεί, στη μόνιμη παρουσία δυνάμεων καταστολής, στις «ριζωμένες» κλούβες των ΜΑΤ και τους εκατοντάδες ασφαλίτες σε κάθε γωνιά της Αθήνας, στη βία και τα χημικά στους διαδηλωτές. Είναι το έδαφος, πάνω στο οποίο θα πατήσουν οι Αμερικάνοι για να δημιουργήσουν έναν κλοιό ασφυκτικής παρακολούθησης στην Ελλάδα.

Ο «μεγάλος αδελφός» και τα μέτρα «ασφαλείας» υπάρχουν για την καταστολή της λαϊκής αντίδρασης. Ζητούμενό τους είναι η υπακοή, η πειθαρχία. Το να μάθουμε να ζούμε με την προσωπική μας κάμερα. Ετσι, επιχειρούν να επιβάλουν πιο εύκολα την αντιλαϊκή πολιτική τους, να αφαιρούν κεκτημένα δικαιώματα, ώστε να εξυπηρετούν καλύτερα τα συμφέροντα της άρχουσας τάξης χωρίς τις «ενοχλητικές» λαϊκές αντιδράσεις. Είναι μέρος του συστήματος ασφαλείας ενάντια στον εχθρό - λαό. Τα πολεμικά συστήματα ασφαλείας που παρουσιάστηκαν, προχτές, από την αμερικανική εταιρία, η παρουσία του ΝΑΤΟ, οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ, της Μ. Βρετανίας, της Γαλλίας, του Ισραήλ, της Αυστραλίας, της Ισπανίας και της Γερμανίας δεν είναι μόνο για την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων. Οι επιλογές των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ είναι συνειδητές αποφάσεις, πλήρως ευθυγραμμισμένες με την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ενωσης, ενάντια στα δημοκρατικά δικαιώματα και τις λαϊκές ελευθερίες.

Δε θα υποταχθούμε στα σχέδιά τους. Η δύναμή μας, το όπλο μας κατά της τρομοκρατίας που θέλουν να μας επιβάλουν είναι η λαϊκή πάλη. Δεν πρόκειται να αντιμετωπίσουμε ως «φυσιολογικά» τα μέτρα, τα οποία θέλουν να επιβάλουν με πρόσχημα την ασφάλεια. Δεν πρέπει να τους επιτρέψουμε να μετατρέψουν τη ζωή μας σε «Φάρμα των ζώων». Την πρώτη απάντηση στα σχέδιά τους πρέπει να την πάρουν στις 13 Ιούνη. Και να φανεί στην κάλπη η Αντίσταση - η Ανυπακοή - η Απειθαρχία.



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ