Παρασκευή 28 Φλεβάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Ο... πόνος του Μπους

Παπαγεωργίου Βασίλης

Αποκαλυπτικός ήταν και πάλι ο Τζ. Μπους. Μιλώντας προς το Αμερικανικό Επιχειρηματικό Ινστιτούτο, τα ξημερώματα της Πέμπτης, ώρα Ελλάδας, τόνισε, ότι «μία νέα κυβέρνηση στο Ιράκ θα λειτουργήσει ως δραστικό παράδειγμα, το οποίο θα εμπνεύσει την ελευθερία στα άλλα έθνη της περιοχής», ενώ δεν παρέλειψε να σημειώσει, ότι η πρόοδος της δημοκρατίας στη Μέση Ανατολή, μετά την αποχώρηση του Σαντάμ Χουσεΐν, θα βοηθήσει στη δημιουργία ενός «ανεξάρτητου και πραγματικά δημοκρατικού παλαιστινιακού κράτους».

Με άλλα λόγια, δηλαδή, ο Τζορτζ Μπους έκανε σαφές, ότι ο πόλεμος ενάντια στον ιρακινό λαό δεν αποβλέπει μόνο στην εγκαθίδρυση ενός ακόμη αμερικανικού προτεκτοράτου, αλλά αποτελεί την απαρχή ενός γενικότερου σχεδίου, που έχει στόχο -στον ένα ή άλλο βαθμό - όλες τις χώρες της νευραλγικής και ιδιαίτερης σημασίας αυτής περιοχής. Σε ό,τι αφορά δε, τις μεγάλες κουβέντες του, περί ελευθερίας, δημοκρατίας κλπ., ο καθένας πλέον γνωρίζει πολύ καλά το ακριβές περιεχόμενό τους. Οπως γνωρίζει επίσης, ότι δεκαετίες ολόκληρες οι ΗΠΑ στήριζαν το δικτατορικό καθεστώς του Σ. Χουσεΐν και δεν έδιναν δεκάρα για τους κομμουνιστές και τους άλλους αγωνιστές δημοκράτες, που βασανίζονταν και σάπιζαν στις φυλακές.

Καλπάζουν τα κέρδη

Κατά 157,1% αυξήθηκαν τα κέρδη των Ελληνικών Πετρελαίων Α.Ε. (ΕΛ.ΠΕ.) το 2002. Συγκεκριμένα, τα κέρδη προ φόρων της εταιρίας διαμορφώθηκαν στα 106,2 εκατ. ευρώ τη χρονιά που πέρασε, έναντι 41,3 εκατομμύρια την αμέσως προηγούμενη. Και, μάλιστα, η τεράστια αυτή αύξηση κερδών σημειώθηκε παρά τη μείωση του κύκλου εργασιών της επιχείρησης.

Φανταστείτε, ποια θα είναι τα κέρδη των μεγάλων πολυεθνικών του πετρελαίου και με τι ρυθμούς αυξάνονται, όταν η διεθνής τιμή του πετρελαίου βρισκόταν στα 19 δολάρια το βαρέλι πριν από ένα χρόνο και σήμερα βρίσκεται αρκετά πάνω από τα 30...

Τα σχέδια της Αγκυρας...

«Κατόπιν των ανωτέρω, το υπουργικό συμβούλιο αποφάσισε, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασής του της 24.2.2003, να ζητήσει από τη Μεγάλη Εθνοσυνέλευση να εγκρίνει στα πλαίσια του άρθρου 92 του Συντάγματος:

1. Την αποστολή τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων σε ξένες χώρες και τη χρησιμοποίηση, σε περίπτωση ανάγκης, των δυνάμεων αυτών στα πλαίσια αρχών, που θα καθοριστούν από την κυβέρνηση.

2. Στα πλαίσια των κανόνων του διεθνούς δικαίου, την προσωρινή παραμονή και στρατοπέδευση σε τουρκικό έδαφος, σε χώρους που θα ορίσει η κυβέρνηση, ξένων στρατιωτικών δυνάμεων...».

Τα παραπάνω αποτελούν ένα μικρό, αλλά χαρακτηριστικό μέρος της πρότασης του τουρκικού υπουργικού συμβουλίου προς την Εθνοσυνέλευση της χώρας και η έγκρισή της θα ανάψει το «πράσινο φως» τόσο για τη συμμετοχή της Τουρκίας στον πόλεμο ενάντια στο Ιράκ, όσο και για τη στρατοπέδευση, διέλευση, κλπ, από τη χώρα αυτή των αμερικανικών και άλλων δυνάμεων εισβολής. Η σχετική ψηφοφορία θα γίνει αύριο - μετά από αλλεπάλληλες αναβολές - και, όπως καταλαβαίνει ο καθένας, θα εγκρίνει τα παραπάνω, παρά την αντίθετη θέση της συντριπτικά μεγάλης πλειοψηφίας του τουρκικού λαού (94% κατά του πολέμου) και τα όσα αντίθετα έλεγε προεκλογικά ο αρχηγός του κυβερνώντος Λευκού Κόμματος, Ταγίπ Ερντογάν, μόλις πριν λίγους μήνες.

... και το ιρακινό Κουρδιστάν

Πάντως, η αναμενόμενη έγκριση της Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης δε φέρνει μόνον ακόμη πιο κοντά τον επαπειλούμενο πόλεμο. Ερχεται, επίσης, να υπογραμμίσει και τις οδυνηρότατες συνέπειές του, όπως και τους σοβαρότατους κινδύνους να οδηγήσει σε ανεξέλεγκτες εξελίξεις, με ανυπολόγιστες συνέπειες σε βάρος των λαών της περιοχής και γενικότερα. Αρκεί να σκεφθούμε ότι πρόσφατη απόφαση του Κοινοβουλίου του ιρακινού Κουρδιστάν τόνιζε πως «θα θεωρήσουν στρατό κατοχής τις τουρκικές δυνάμεις, που θα μπουν στο Ιράκ», ζητώντας από την Τουρκία «να τους επιτρέψει να καθορίσουν μόνοι τους στα πλαίσια ενός αυτόνομου ομόσπονδου κράτους το μέλλον τους».

Προφανώς, η Αγκυρα έχει εντελώς διαφορετική γνώμη. Και, είτε δε θέλει την ύπαρξη ενός «αυτόνομου ιρακινού Κουρδιστάν» στα ανατολικά σύνορά της, είτε θέλει να βάλει χέρι στα πλούσια κοιτάσματα πετρελαίου του Βόρειου Ιράκ (Μοσούλη, Κιρκούκ, κλπ.), είτε και τα δυο, ετοιμάζεται να εισβάλει στο Βόρειο Ιράκ, με την έναρξη του πολέμου.

Τα ... πυραυλικά

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΜΕΓΑΣ ΓΝΩΣΤΗΣ των σεναρίων με βάση τα οποία θα ξεκινήσει ο πόλεμος στο Ιράκ μάς προέκυψε - σύμφωνα με τις «διαρροές» - ο Κώστας Σημίτης στο Υπουργικό Συμβούλιο. Η αφορμή θα είναι - όπως πιστεύει - οι πύραυλοι «Αλ Σαμούντ»...

Είναι φανερό, ότι οι πληροφορίες του καθενός προκύπτουν ανάλογα με τις παρέες του! Αλλωστε, όπως πληροφορηθήκαμε, οι υπερατλαντικοί φίλοι του πρωθυπουργού, όπως ο Αμερικανός Πρόεδρος ...παίρνουν και κανένα τηλέφωνο.

Αφήστε που βρέθηκε και ο Γιώργος Παπανδρέου στις Ηνωμένες Πολιτείες, οπότε η σχετική πληροφόρηση πρέπει να είναι ...διασταυρωμένη και ως εκ τούτου ...αδιαμφισβήτητη.

ΠΡΟΦΑΝΩΣ περισσότερους δυσαρεστημένους, απ' ό,τι ευχαριστημένους, δημιουργεί η χτεσινή απόφαση του ΚΥΣΕΑ για την ανάθεση της ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων στην κοινοπραξία «Σάιγκ». Είναι φανερό ότι μπορούμε να περιμένουμε τις ...ανάλογες αντιδράσεις.

Αξίζει να το παρακολουθήσει κανείς με προσοχή, αφού (και) σε αυτή την υπόθεση είναι μπλεγμένα όλα τα ...«καλά παιδιά» της «διαπλοκής» και τα υπό διαμάχη κονδύλια κάθε άλλο παρά λίγα είναι. Οι φορολογούμενοι, ως γνωστόν, είναι εξαίρετη πηγή εσόδων για τους προαναφερομένους ...κυρίους.

ΝΑΙ, ΕΧΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙ δίκιο ο Χρήστος Πρωτόπαππας, όταν ανταπαντά στις επικρίσεις για τη διεξαγωγή της δίκης της «17 Νοέμβρη», λέγοντας ότι υπέρ του σχετικού νομοσχεδίου τάχθηκαν στη Βουλή και άλλα κόμματα, δηλαδή η Νέα Δημοκρατία.

Το θεωρεί προφανώς (πια) κολακευτικό για το κόμμα του να επιτυγχάνει τέτοιου είδους συναινέσεις αντιδημοκρατικών μεθοδεύσεων. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι στην υπόλοιπη αντιπαράθεσή του με τη Νέα Δημοκρατία το ΠΑΣΟΚ επικαλείται συνεχώς τις ...δημοκρατικές του ρίζες, σε αντίθεση, βέβαια, με τις ...ρίζες της επαράτου.


Γρηγοριάδης Κώστας

Πάντως, προσθέστε στη «δικολογία» των ημερών και την υπόθεση των εκβιασμών μετά την παραπομπή στο εδώλιο του Γρηγόρη Μιχαλόπουλου και πάρτε το απόφαση: Η χώρα μετατρέπεται, «δημοσιογραφικώς», και ιδιαίτερα «τηλεοπτικώς», σ' ένα τεράστιο ακροατήριο δικαστηρίου.

«Μητέρα» ποιων δικών;

Την ονόμασαν «μητέρα των δικών», «δίκη του αιώνα», την αποκάλεσαν το σημαντικότερο γεγονός στη μεταπολιτευτική ιστορία του τόπου, ενώ δεν έλειψαν εκείνοι που πρόβλεψαν ότι με το τέλος της θα κλείσει ο ιστορικός κύκλος της μεταπολίτευσης και η κοινωνικοπολιτική ζωή της χώρας θα εισέλθει σ' ένα καινούριο στάδιο. Ο λόγος για τη δίκη των κατηγορουμένων ως μελών της «17 Νοέμβρη» που αρχίζει τη Δευτέρα σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα στις γυναικείες φυλακές του Κορυδαλλού. Μια δίκη που πριν ακόμα αρχίσει, εμφανίζει πλήθος προβλημάτων.

Τρία είναι τα βασικά προβλήματα πριν ακόμη αρχίσει η δίκη. Το ένα αφορά την παρακώλυση της δημοσιότητας των εργασιών της μέσω πλήθους εμποδίων που έχουν ορθωθεί στην άσκηση του δημοσιογραφικού επαγγέλματος. Το άλλο έχει να κάνει με τη μη εξασφάλιση της ακώλυτης άσκησης των καθηκόντων των συνηγόρων, όπως καταγγέλθηκε δημόσια και από τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθήνας. Το τρίτο, σχετίζεται με το ίδιο το νομικό πλαίσιο στη βάση του οποίου θα διεξαχθεί η δίκη, δηλαδή με τον «τρομονόμο», ο οποίος δε συνιστά νομικό πολιτισμό, αλλά νομική βαρβαρότητα. Και μόνο το γεγονός ότι ενδέχεται, ελέω τρομονόμου, να παρελάσουν από τη δίκη μάρτυρες με κουκούλα - δηλαδή μάρτυρες των οποίων θα αποκρύβεται η ταυτότητα, το πρόσωπο, ακόμη και η φωνή- είναι αρκετό για να αντιληφθεί κανείς περί τίνος πρόκειται.

Αν όντως έχουν βάση τα όσα έχουν λεχθεί για τη σημασία αυτής της δίκης τίθεται ευλόγως το ερώτημα γιατί δεν εξασφαλίζουν τουλάχιστον την ακώλυτη δημοσιότητα των εργασιών της δικής και τις διευκολύνσεις που απαιτούνται για την άσκηση του δικηγορικού λειτουργήματος; Πώς είναι δυνατόν να μην εξασφαλίζεται στον ελληνικό λαό η δυνατότητα να πληροφορηθεί τα πάντα γύρω απ' αυτή την υπόθεση στην Ελλάδα που ταλαιπώρησε τον τόπο επί 27 συναπτά έτη και αποτέλεσε το άλλοθι για μια πρωτοφανή διόγκωση των κατασταλτικών μηχανισμών του κράτους, για την εδραίωση και ενίσχυση της κρατικής τρομοκρατίας και για τη μετατροπή της χώρας σε ξέφραγο αμπέλι των αγγλικών και των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών; Πρόκειται για ένα τεράστιο πολιτικό ζήτημα το οποίο ουδείς μπορεί να παραβλέπει ή να υποβαθμίζει.

Φαίνεται πως η καθεστηκύια τάξη θέλει να χρησιμοποιήσει αυτή τη δίκη, όπως έκανε και με την περίοδο των συλλήψεων για τους δικούς της σκοπούς. Και δε θέλει να βγουν όλα τ' άπλυτα στη φόρα σχετικά με το ρόλο της και τις υπηρεσίες που της προσέφερε, σ' αυτήν και τους ιμπεριαλιστές συμμάχους της. Και το θέλει διότι αυτό είναι το άλλοθι της δικής της κυριαρχίας, της διόγκωσης των κρατικών κατασταλτικών μηχανισμών, της επέκτασης, προοπτικά, της κρατικής τρομοκρατίας κατά του λαού, για όλες τις πλευρές της πολιτικής και κοινωνικής ζωής που ωθούν στην αμφισβήτηση του συστήματος. Οντως το εννοούν όταν λένε ότι η δίκη αυτή θα είναι η «μητέρα των δικών». Θέλουν να γεννήσει τις επόμενες δίκες κατ' εικόνα και ομοίωσή της.


Γιώργος ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

Νέο αντιδεοντολογικό κρούσμα

Γρηγοριάδης Κώστας

Εκπληκτοι χτες το πρωί οι δημοσιογράφοι που καλύπτουν το ρεπορτάζ του ΥΠΕΧΩΔΕ, διάβασαν σε οικονομική εφημερίδα - στην οποία, κατά σύμπτωση εργάζεται η υπεύθυνη του γραφείου Τύπου της υπουργού ΠΕΧΩΔΕ Β. Παπανδρέου... - ολόκληρη την ανακοίνωση για τα χωροταξικά και πολεοδομικά ζητήματα, την οποία θα έκανε σε συνέντευξη Τύπου η υπουργός το μεσημέρι, αμέσως μετά τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, και στην οποία όλοι είχαν προσκληθεί.

Το νέο αυτό κρούσμα κραυγαλέας παραβίασης της δημοσιογραφικής δεοντολογίας εξόργισε δικαιολογημένα όλους τους δημοσιογράφους του συγκεκριμένου ρεπορτάζ, οι οποίοι σύσσωμοι αποχώρησαν διαμαρτυρόμενοι, με αποτέλεσμα να ματαιωθεί η συνέντευξη της υπουργού.

Ωστόσο αρκετά ερωτήματα παραμένουν και πρέπει να απαντηθούν: Ηταν τυχαία η διαρροή ή έγινε σκόπιμα προκειμένου η υπουργός να αποφύγει «ενοχλητικές» ερωτήσεις, ιδιαίτερα μάλιστα όταν και από μια απλή ανάγνωση του κειμένου της συνέντευξης φαίνεται καθαρά ότι η κυβέρνηση ετοιμάζεται να θεσμοθετήσει το «νόμο της ζούγκλας» στην πολεοδομία; Είναι και οι επιλεκτικές διαρροές - και, άρα, η στρέβλωση των κανόνων διαφάνειας - μέσα στα καθήκοντα των δημοσιογράφων που διορίζονται στα γραφεία Τύπου των υπουργείων και άλλων δημόσιων οργανισμών;

Και ένα τελευταίο ερώτημα προς το υπουργείο Τύπου και ΜΜΕ: O ελληνικός λαός δεν έχει δικαίωμα να γνωρίζει ποιοι είναι αυτοί οι δημοσιογράφοι που απασχολούνται στο Δημόσιο; Αλλά και η ΕΣΗΕΑ, μήπως κρατώντας ως εφτασφράγιστο μυστικό τους σχετικούς καταλόγους που της κοινοποιήθηκαν πρόσφατα, συγκαλύπτει τέτοιες πρακτικές σε βάρος της πλειοψηφίας των δημοσιογράφων που μοχθούν, αλλά δεν μπορούν να κάνουν τη δουλιά τους;

Ελπίζουμε - τουλάχιστον από την τελευταία - να έχουμε κάποια έμπρακτη απάντηση...

Τα λόγια και τα έργα

Αλλα δύο πυρηνοκίνητα πολεμικά πλοία του Αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού, τα υποβρύχια «Boise» και «Augusta», βρίσκονται από προχτές στη βάση της Σούδας και σύντομα θα αποπλεύσουν, με κατεύθυνση τη διώρυγα του Σουέζ και μετά για την Αραβική Θάλασσα και τον Περσικό Κόλπο, όπου θα προστεθούν στα περίπου 100 αμερικανικά και άλλα ΝΑΤΟικά πολεμικά πλοία, που ήδη βρίσκονται εκεί - ανάμεσά τους και ελληνικά.

Βέβαια, όπως όλοι γνωρίζουμε, η κυβέρνηση Σημίτη απεύχεται τον πόλεμο και... αγωνίζεται καθημερινά για την αποτροπή του. Αυτά στα λόγια, όμως. Στην πράξη η Σούδα έχει μετατραπεί σε ορμητήριο των αμερικανικών και άλλων στρατιωτικών δυνάμεων εισβολής και ό,τι ζητήσουν οι Αμερικανοί γίνεται αμέσως αποδεκτό. Χαρακτηριστική απόδειξη αποτελεί το γεγονός, πως η βάση έχει από το Δεκέμβρη αναβαθμιστεί με τη συγκρότηση Προωθημένης Βάσης Υποστήριξης (FLS), η οποία έχει υπαχθεί στην αρμοδιότητα πολυεθνικού επιτελείου αξιωματούχων του ΝΑΤΟ. Μάλιστα, οι πρώτοι επιτελείς αξιωματικοί (Ιταλοί και Νορβηγοί) έφτασαν στη Σούδα και κατέλαβαν τα πόστα τους.

Μπερδεύτηκαν...

Ο άνθρωπος παρέλαβε ειδοποίηση από τα ΕΛΤΑ και την άλλη μέρα τού επιδόθηκε από τον υπάλληλο επιστολή του υπουργείου Οικονομικών, όπου τον καλούσαν να προσκομίσει «τα βιβλία και τα στοιχεία μέσα σε τρεις εργάσιμες ημέρες από τη λήψη της παρούσας, ώστε να κινηθεί η διαδικασία του ελέγχου σύμφωνα με... κλπ.». Πρόκειται για τα γνωστά εκβιαστικά σημειώματα που στέλνει η Εφορία σε επαγγελματοβιοτέχνες και ελεύθερους επαγγελματίες, όταν αυτοί δε συναινούν... οικειοθελώς να ενταχθούν στη ρύθμιση της εξαετίας 1993-1998 ή ακόμα και στην περίπτωση της μη αποδοχής της συνάφειας τριετίας.

Το θέμα όμως είναι ότι ο άνθρωπος στον οποίο απέστειλαν το σημείωμα, έχει κλείσει τα βιβλία του εδώ και ένα χρόνο. Και υποτίθεται ότι υπάρχοντος του ΤΑΧΙS, η ανεύρεση της φορολογικής εικόνας των... υπηκόων της Εφορίας θα μπορούσε να γίνει μέσα σε μερικά λεπτά, με την πληκτρολόγηση λίγων εντολών. Κάτι όμως που δε φαίνεται να συμβαίνει. Θα μπορούσε κάποιος υπεύθυνος να μας εξηγήσει αν υφίσταται ή όχι η μηχανοργάνωση των Εφοριών και αν ναι, πώς εξηγείται η Ε΄ Εφορία (η οποία απέστειλε το σημείωμα) να μη γνωρίζει ότι ο συγκεκριμένος φορολογούμενος έχει κλείσει πριν ένα χρόνο τα βιβλία του στη Θ΄ Εφορία Καλλιθέας;

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Διαδηλώνουμε για Παιδεία και Ειρήνη

Ολοι στο δρόμο, στον αγώνα για τη ζωή. Για την υπεράσπιση του δικαιώματος στην Παιδεία, την υπεράσπιση της Ειρήνης, ενάντια στο νέο ιμπεριαλιστικό πόλεμο κατά του Ιράκ. Αυτό διαδηλώνουμε το Σάββατο με το παλλαϊκό συλλαλητήριο στα Προπύλαια και στην αμερικάνικη πρεσβεία, με τα δεκάδες συλλαλητήρια σ' όλη τη χώρα, αγωνιστικής υποδοχής των υπουργών Παιδείας που συνεδριάζουν στην Αθήνα αύριο και μεθαύριο. Η πάλη για την ειρήνη και τη μόρφωση δένονται αρμονικά, αφού ίδια είναι η αίτια που στερεί από τους λαούς αυτά τα αγαθά. Είναι η βάρβαρη πολιτική του κεφαλαίου, των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων που ματοκυλάει και ξεζουμίζει τους λαούς, εντείνοντας την εκμετάλλευση των εργατοϋπαλλήλων, ενώ ταυτόχρονα στρώνει το δρόμο για τη δημιουργία των νέων απασχολήσιμων, ελαστικών εργαζόμενων. Εκεί αποσκοπούν οι αναδιαρθρώσεις προσαρμογής της εκπαίδευσης στους νόμους της αγοράς. Στόχος μέσα από την εκπαίδευση να εξυπηρετούνται οι ανάγκες των κεφαλαιοκρατών, που θέλουν να εκμεταλλεύονται την εργατική δύναμη με ευνοϊκότερους όρους.

Η σημερινή πραγματικότητα, που βιώνει η λαϊκή οικογένεια σε όλους τους τομείς της ζωής και ειδικότερα στην εκπαίδευση, είναι πραγματικά ζοφερή. Ολο και βαθύτερα μπαίνει το χέρι στην τσέπη για την κάλυψη αναγκών που παρέχονται από την κατ' ευφημισμό δημόσια παιδεία. Το χαράτσι του φροντιστηρίου, οι ξένες γλώσσες, η έλλειψη αθλητικών δραστηριοτήτων, πολιτισμού, μουσικής παιδείας, που χρυσοπληρώνονται, έρχονται να συμπληρώσουν ένα αποστεωμένο από ουσιαστικές γνώσεις σχολείο που γίνεται όλο και περισσότερο ταξικά επιλεκτικό. Το διπλό δίκτυο Λυκείου - ΤΕΕ, η στροφή προς τη μισοκατάρτιση για χιλιάδες παιδιά των λαϊκών στρωμάτων που αποβάλλονται από την εκπαίδευση δεν μπορούν να καλυφθούν με εξαγγελίες περί «ποιότητας» και «εισαγωγής των νέων τεχνολογιών».

Αλλά και στα πανεπιστήμια η κατάσταση βοά. Οδεύουν όλο και περισσότερο να γίνονται «όμηροι» των επιχειρήσεων, ενώ τα πτυχία υποβαθμίζονται συνεχώς στην κατεύθυνση της δημιουργίας μάζας αποφοίτων που θα είναι εύκολοι για εκμετάλλευση, την ίδια στιγμή που η ουσιαστική επιστημονική γνώση περιορίζεται σε μια ελίτ. Οι λόγοι λοιπόν που χιλιάδες εργαζόμενοι, νέοι και νέες πρέπει να διαβούν το δρόμο της διεκδίκησης, της σύγκρουσης με τη σημερινή πολιτική είναι πολλοί. Η συσπείρωση που έχει επιτευχθεί από την Κίνηση «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003», το ΠΑΜΕ και άλλες λαϊκές δυνάμεις είναι ελπιδοφόρα και έχει μεγάλες δυνατότητες να αγκαλιάσει και άλλους αγωνιστές.

Το σημερινό πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο και το αυριανό παλλαϊκό για την Παιδεία, που αποκτούν και αντιπολεμικό και αντιιμπεριαλιστικό χαρακτήρα, θα αποτελέσουν σταθμούς για την ανάταση του λαϊκού κινήματος και ενταγμένο σε αυτό και το κίνημα της Παιδείας, στην πάλη ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης - ΕΕ. Με την πρωτοπόρα δουλιά των κομμουνιστών, το ρεύμα της αμφισβήτησης μπορεί να δυναμώσει. Στην προμετωπίδα των διεκδικήσεων και των αγώνων, που αντικειμενικά θα έρθουν, χρειάζεται να μπουν πιο αποφασιστικά οι σύγχρονες λαϊκές ανάγκες. Γι' αυτό διαδηλώνουμε στα Προπύλαια και στην αμερικάνικη πρεσβεία.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ