Τρίτη 14 Μάη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Οι φασίστες στοχοποιούν εργαζόμενους

Παπαγεωργίου Βασίλης

Νερό στο μύλο της κυβέρνησης που προχώρησε σε πολιτική επιστράτευση των εκπαιδευτικών, ρίχνει η νεοναζιστική Χρυσή Αυγή. Αποδεικνύοντας για άλλη μία φορά ότι είναι μακρύ χέρι του συστήματος και όπλο των αστών ενάντια στους αγώνες των εργαζομένων, η φασιστική οργάνωση εξέδωσε ανακοίνωση όπου τάχα επιτίθεται και στην κυβέρνηση, στην ουσία στοχοποιεί τους εργαζόμενους: «Η Χρυσή Αυγή καταγγέλλει και καταδικάζει το άθλιο μέτωπο που άνοιξαν κυβερνητικοί και συνδικαλιστάδες με μοναδικά θύματα χιλιάδες νέα παιδιά. Είναι τουλάχιστον απαράδεκτη η απόφαση της κυβέρνησης να επιβάλει νέες ρυθμίσεις - πολλές εκ των οποίων είναι πράγματι ΑΔΙΚΕΣ και ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ - την περίοδο των πανελληνίων εξετάσεων. Από την άλλη πλευρά, οι συνδικαλιστές της ΟΛΜΕ, που φέρουν και αυτοί τεράστιες ευθύνες για τα χάλια της νεοελληνικής εκπαίδευσης, εκμεταλλεύονται την αγωνία της ελληνικής νεολαίας για να εξυπηρετήσουν τα συντεχνιακά τους συμφέροντα». Παρακάτω ζητά να ειπωθεί «ΟΧΙ στους αφελληνισμένους συνδικαλιστάδες». Τα ίδια και εξίσου απαράδεκτα σχόλια έχουν κάνει στο πρόσφατο παρελθόν οι νεοναζί εναντίον ναυτεργατών και αγωνιζόμενων αγροτών, συν τις «προειδοποιήσεις» τους να δεχτούν π.χ. οι χαλυβουργοί της Μαγνησίας ό,τι ψίχουλα τους πετούσε ο βιομήχανος και να μην απεργήσουν, συν τις επιθέσεις τους με βρισιές, λοστάρια και μαχαίρια κατά νεολαίων που προπαγάνδιζαν προκηρυγμένες απεργίες ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης, τρόικας, ΕΕ...

Υπουλη τακτική να δίνεις ως άλλοθι στοχοποίησης των εργαζομένων για την υποταγή τους στο σύστημα την τάχα αντίθεσή σου σε κυβερνητική ενέργεια και δράση ενάντιά τους όπως κάνει η Χρυσή Αυγή.

Ανατριχιαστική προτροπή...

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός για τα Τρόφιμα και τη Γεωργία (FAO) βρήκε τη λύση στον εφιάλτη της πείνας που κατατρέχει εκατομμύρια ανθρώπους στον πλανήτη: «Τρώτε έντομα»! Δεν είναι ανέκδοτο, είναι η προτροπή του Οργανισμού, που παρουσίασε χτες ένα πρόγραμμα για να ενθαρρύνει την εκτροφή σε μεγάλη κλίμακα εντόμων, διαφημίζοντάς τα σαν νοστιμότατη και εξαιρετικά θρεπτική τροφή!

Ο ΟΗΕ, στον οποίο υπάγεται ο Οργανισμός, αφού... είδε κι απόειδε με προγράμματα και κόντρα προγράμματα υποτίθεται για την καταπολέμηση της πείνας, αποφάσισε να συστήσει πιο δραστικές λύσεις. «Το μήνυμά μας είναι: τρώτε έντομα, τα έντομα υπάρχουν σε αφθονία, είναι μια πλούσια πηγή πρωτεϊνών και ιχνοστοιχείων», δήλωσε η Εύα Ούρσουλα Μίλερ εκ μέρους του Οργανισμού κατά την παρουσίαση της έκθεσης στη Ρώμη, ενώ εξειδικεύοντας τις διατροφικές συμβουλές προς τους πεινασμένους του κόσμου πρόσθεσε πως τα έντομα έχουν «υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες, λίπη και ιχνοστοιχεία» και «μπορούν να καταναλώνονται ολόκληρα ή σε σκόνη ή σε μορφή πατέ και ενσωματωμένα σε άλλα τρόφιμα».

Εκτός αυτών η εκτροφή εντόμων θα έχει ευεργετικές επιπτώσεις στο περιβάλλον αφού μπορεί να γίνει σε οργανικά απορρίμματα, όπως για παράδειγμα τα απορρίμματα τροφίμων (!), ενώ τα έντομα χρησιμοποιούν λιγότερο νερό και παράγουν λιγότερα αέρια που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου απ' ό,τι τα ζώα της κτηνοτροφίας.

... των διαχειριστών της βαρβαρότητας

Πρόκληση πρώτου μεγέθους που μόνο αισθήματα οργής μπορεί να προκαλέσει... Οι θιασώτες και απολογητές του καπιταλισμού να προτρέπουν τους ανθρώπους του μόχθου να καταναλώνουν σκουλήκια και κατσαρίδες για να επιβιώσουν, αφού τον ασύλληπτο πλούτο που παράγουν τον καρπώνεται μια χούφτα παράσιτα. Πλούτος ικανός να ικανοποιήσει την ανάγκη όλων των ανθρώπων του μόχθου όχι μόνο για ποιοτική τροφή, αλλά και κάθε άλλη τους σύγχρονη ανάγκη, σωρεύεται και λιμνάζει στα θησαυροφυλάκια των καπιταλιστών, και οργανισμοί - θεματοφύλακες της βαρβαρότητας αυτής συνιστούν εντομοφαγία στον 21ο αιώνα! Αυτή τη βαρβαρότητα χρέος έχουν οι λαοί να τη σταματήσουν τώρα, να λιώσουν κυριολεκτικά με την πάλη τους τα παράσιτα που τους ρουφάνε το αίμα, παραδίδοντάς τα σε εκείνα τα έντομα που θα αναλάβουν την αποσύνθεσή τους. Την οριστική και αμετάκλητη.

Χτυπούν πολύμορφα τις λαϊκές ανάγκες

Νέα ώθηση στην υπονόμευση των λαϊκών αναγκών δίνει το νομοσχέδιο που ετοιμάζει η κυβέρνηση με τίτλο «Οργάνωση της Δημόσιας Διοίκησης». Το νομοσχέδιο σηματοδοτεί την ακόμα στενότερη προσαρμογή του κράτους στις σύγχρονες ανάγκες του μεγάλου κεφαλαίου. Επιβεβαιώνει το βαθιά ταξικό και γι' αυτό αντιλαϊκό χαρακτήρα της αστικής κρατικής μηχανής, προσφέρει νέα όπλα στην πλουτοκρατία, για να προστατεύσει τα συμφέροντά της, στο πλαίσιο ασφαλώς και της όξυνσης μιας βαθιάς καπιταλιστικής κρίσης.

Πέρα από τις χιλιάδες απολύσεις εργαζομένων και το χτύπημα της σταθερής εργασίας και στο δημόσιο τομέα, το νομοσχέδιο θα σηματοδοτήσει τη νέα δραστική συρρίκνωση μιας σειράς υπηρεσιών, όπως άλλωστε ήδη συμβαίνει. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, οι εικόνες με τις τεράστιες ουρές των ασφαλισμένων που από τα χαράματα φτάνουν από όλη την Αττική στο αρμόδιο γραφείο του Οργανισμού Περίθαλψης Ασφαλισμένων Δημοσίου (ΟΠΑΔ) για να θεωρήσουν τα βιβλιάριά τους. Από πέρυσι έχουν κλείσει 7 παραρτήματα του ΟΠΑΔ και στο μοναδικό που έχει απομείνει (για να εξυπηρετήσει τους ασφαλισμένους ολόκληρου του Λεκανοπεδίου) δουλεύουν μόλις δύο μόνιμοι υπάλληλοι. Ετσι, εργαζόμενοι αναγκάζονται να χάνουν μεροκάματα, ηλικιωμένοι να στήνονται στην ουρά για ώρες, μόνο και μόνο για να σφραγίσουν ένα βιβλιάριο.

Καθημερινά επιβεβαιώνεται πως οι «συγχωνεύσεις» δεν αποτελούν απλά ένα «διοικητικό» μέτρο, αλλά εργαλείο για την ενίσχυση της ολόπλευρης επίθεσης που εξαπολύεται σε βάρος των εργατικών - λαϊκών οικογενειών. Λίγες μόλις μέρες μετά τη δολοφονική επίθεση κατά των εργατών γης στη Μανωλάδα, οι εργαζόμενοι στο υπουργείο Εργασίας κατήγγειλαν πως στο πλαίσιο της μείωσης των δομών της Επιθεώρησης Εργασίας (που ελέγχουν τις συνθήκες εργασίας, υγιεινής και ασφάλειας) μεθοδεύεται και το κλείσιμο 9 περιφερειακών δομών της Τεχνικής και Υγειονομικής Επιθεώρησης, μεταξύ αυτών και εκείνης που αφορά στη Μανωλάδα. Τα παραδείγματα είναι χαρακτηριστικά και στο χώρο της Παιδείας, όπου οι συγχωνεύσεις σχολείων «στοιβάζουν» τα παιδιά των εργατών σε υπεράριθμα τμήματα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το διδακτικό έργο. Στην Υγεία, οι «συγχωνεύσεις» γίνονται το όχημα για τη δραστική συρρίκνωση των δημόσιων δομών, σε συνδυασμό με τις μηδενικές προσλήψεις και στο φόντο των λαϊκών αναγκών που μεγαλώνουν διαρκώς. Στο πλαίσιο των «συγχωνεύσεων», μπήκε «λουκέτο» στα τρία θεραπευτήρια του ΙΚΑ (1ο, 3ο και 7ο), ενώ οι φόβοι μεγαλώνουν και για το 6ο (ογκολογικό) θεραπευτήριο που συγχωνεύτηκε με τον «Αγ. Σάββα» αλλά παραμένει ακόμα κλειστό... λόγω ανακαίνισης.

Η κατάσταση αυτή θα ενταθεί αν συνυπολογιστεί ότι το νομοσχέδιο προβλέπει πως αρκεί ένα Προεδρικό Διάταγμα για τη δημιουργία, αντικατάσταση ή τροποποίηση των οργανισμών (δηλαδή της ποσότητας και των ειδικοτήτων των εργαζομένων που απασχολούνται) στους δημόσιους φορείς. Μάλιστα, με κοινή υπουργική απόφαση «επιτρέπεται να καταργούνται θέσεις προσωπικού» αν αυτό κριθεί ότι συμβάλλει στην «εξοικονόμηση πόρων». Ολοφάνερα, το νομοσχέδιο δε στρέφεται μόνο ενάντια στους εργαζόμενους στο Δημόσιο, αλλά συνολικά ενάντια στα λαϊκά στρώματα αφού θα πληρώσουν, ήδη τις πληρώνουν, τις συνέπειες συρρίκνωσης οργανισμών που τους παρείχαν υπηρεσίες. Συνεπώς, αυτό που χρειάζεται είναι να οργανωθεί η κοινή πάλη όλων των εργαζομένων, σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, η κοινή τους πάλη και με τα άλλα φτωχά λαϊκά στρώματα, ενάντια στο νομοσχέδιο αλλά και στο σύνολο της πολιτικής που αντιμετωπίζει τις δικές τους ανάγκες ως «κόστος» και γι' αυτό τις πετσοκόβει ανελέητα και αμείωτα.


Αναστασία ΜΟΣΧΟΒΟΥ

Καταγγέλλει ρατσιστικές δράσεις που πυροδοτεί...

Γρηγοριάδης Κώστας

Στη Χρυσή Αυγή και τις τακτικές της «επιτέθηκε» ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Ν. Δένδιας, μέσα από το κρατικό κανάλι. Ο υπουργός που συνέδεσε το όνομά του με το διαρκές κυνήγι μεταναστών στα κέντρα των πόλεων, με την κωδική ονομασία «Ξένιος Ζεύς» (δικής του έμπνευσης ονομασία, όπως πολλάκις έχει παραδεχθεί με χαμόγελο), που επί θητείας του ιδρύθηκαν και λειτουργούν στη χώρα στρατόπεδα συγκέντρωσης και που στηρίχθηκε - όπως και η ΝΔ προεκλογικά - στην ανάγκη... ανακατάληψης των πόλεων, κατήγγειλε τις δράσεις της Χρυσής Αυγής.

Ξεχνά συνειδητά πως η ίδια η συγκυβέρνηση στην οποία συμμετέχει, πυροδοτεί τη ρατσιστική δράση του μορφώματος με την πολιτική καταστολής σε βάρος των μεταναστών, τους οποίους στοχοποιεί και κυνηγά, δίνοντας έτσι το πάτημα για τραμπούκικες ενέργειες βουλευτών και μελών του. Ξεχνά πως μιλώντας για ανακατάληψη των πόλεων, για μήνυμα προς τους μετανάστες πως η χώρα δεν είναι η γη της Επαγγελίας και πως εδώ δεν θα περάσουν καλά, ταυτίζεται πλήρως - ακόμα και με τα νοήματα - των φασιστοειδών της Χρυσής Αυγής. Είναι ίδια η λογική που χρησιμοποιούν τα «τάγματα εφόδου» τα οποία ξυλοκοπούν μικροπωλητές, μετανάστες που ήρθαν για ένα καλύτερο αύριο δουλεύοντας μέρα και νύχτα για ένα κομμάτι ψωμί στις διάφορες Μανωλάδες της χώρας.


Παπαγεωργίου Βασίλης

Επανέρχονται δριμύτεροι

Γρηγοριάδης Κώστας

Στα σκαριά βρίσκονται οι νέες μειώσεις σε όλες τις συντάξεις που χορηγεί ο Οργανισμός Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ). Η σχετική νομοθετική ρύθμιση, που ήταν έτοιμη για κατάθεση μαζί με τις αντιλαϊκές διατάξεις του πρόσφατου πολυνομοσχεδίου, απαλείφθηκε στο «παρά 5'», αλλά πλέον, σύμφωνα με παράγοντες της συγκυβέρνησης, θα επανέλθει και μάλιστα σε γενικευμένη μορφή, θα αφορά στο σύνολο των συνταξιούχων του ΟΑΕΕ με οριζόντιες μειώσεις της τάξης των 25 ευρώ το μήνα.

Με δεδομένο ότι η μεγάλη πλειονότητα της συγκεκριμένης κατηγορίας παίρνει συντάξεις στα 400 με 500 ευρώ το μήνα, οι παραπέρα μειώσεις ξεπερνούν το 6%, σε συνέχεια των καρατομήσεων που προηγήθηκαν, αλλά και της πλήρους κατάργησης της 13ης και 14ης σύνταξης, που ισχύει για όλα τα ασφαλιστικά ταμεία.

Η λαϊκή απάντηση στις μεθοδεύσεις της συγκυβέρνησης πρέπει να εκδηλωθεί ενιαία από εργαζόμενους, συνταξιούχους, από τους ανέργους και τη νεολαία που βρίσκονται στην ανάγκη να στηριχτούν και αυτοί με τη σειρά τους στις εξευτελιστικές συντάξεις των γονιών τους ή άλλων συγγενικών προσώπων. Σε αυτό το πλαίσιο, είναι ζήτημα αποφασιστικής σημασίας η πρωτοβουλία του ΚΚΕ για το ζήτημα της Κοινωνικής Ασφάλισης και των συντάξεων. Ο δικός μας μονόδρομος είναι η ανάπτυξη της λαϊκής συμμαχίας, με αγωνιστική δράση και αλληλεγγύη ενάντια στα μέτρα που καταστρέφουν το λαό. Ολοι για έναν και ένας για όλους. Κανένας μόνος του. Μπορούμε να τους σταματήσουμε!

Θυμήθηκαν τον Μαρξ

Ακόμα και τον Μαρξ σκέφτηκε να επικαλεστεί ο πρόεδρος του ΣΕΒ, για να αποδείξει το σημαντικό ρόλο που παίζει στην κοινωνία η βιομηχανική παραγωγή. Ο Δ. Δασκαλόπουλος μπορεί να λέει ό,τι νομίζει πως συμφέρει την τάξη του, μόνο που για να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους, ο Μαρξ, που πράγματι ανέλυσε το ρόλο της βιομηχανίας στη διαδικασία παραγωγής του κοινωνικού προϊόντος, το έκανε επισημαίνοντας ότι η βασική αντίθεση της κοινωνίας είναι ότι ενώ οι εργάτες είναι εκείνοι που παράγουν όλον τον πλούτο, τον πλούτο αυτόν τον καρπώνονται οι βιομήχανοι. Επιπλέον, ο Μαρξ πολύ συχνά σημείωνε ότι:

  • Οι εργαζόμενοι οφείλουν να απελευθερωθούν από την εκμετάλλευση των βιομηχάνων.
  • Αποστολή της εργατικής τάξης είναι να ανατρέψει την εξουσία των αστών.
  • Για το μόνο που ενδιαφέρονται οι βιομήχανοι είναι το επιχειρηματικό κέρδος.
  • Οι βιομήχανοι δεν έχουν κανένα πρόβλημα να καταστρέψουν τη βιομηχανία τους, αν δεν τους προσφέρει κέρδη.
  • Οι κεφαλαιοκράτες στο όνομα της εξασφάλισης του κέρδους είναι πάντα πανέτοιμοι να κάνουν τα μεγαλύτερα εγκλήματα και να οδηγήσουν την ανθρωπότητα σε καταστροφικούς πολέμους κ.λπ.

Ας αφήσει, λοιπόν, ο Δ. Δασκαλόπουλος τις επιλεκτικές αναφορές στον Μαρξ, που κάποιοι θέλουν να τις κάνουν ...μόδα, για να σερβίρουν, στη συνέχεια, όποια αρλούμπα τους κατέβει στο κεφάλι. Το κύριο και το βασικό είναι ότι, όπως ακριβώς έλεγε ο Μαρξ, από την εποχή του Μανιφέστου ακόμα, ο καπιταλισμός, οι βιομήχανοι και οι «Δασκαλόπουλοι» έχουν ιστορικά εξαντλήσει τον κύκλο, που το συγκεκριμένο σύστημα μπορούσε να γίνει ανεκτό από την κοινωνία. Τώρα είμαστε στη φάση του αγώνα για την ανατροπή του.

Για τους εμβολιασμούς ανασφάλιστων παιδιών

Κονδύλι 500.000 ευρώ για το έτος 2013 δόθηκε στο υπουργείο Υγείας για την εμβολιαστική κάλυψη άπορων και ανασφάλιστων παιδιών. Το πρόγραμμα του υπουργείου Υγείας «εμβολιασμοί άπορων και ανασφάλιστων παιδιών κι εφήβων» «τρέχει» από τον Νοέμβρη του 2012, ωστόσο «σκόνταφτε» σε μια σειρά εμπόδια όπως ελλείψεις σε εμβόλια, δημόσιες δομές, απουσία πλατιάς και διαρκούς ενημέρωσης του πληθυσμού.

Ανησυχία προκαλεί η συρρίκνωση των δημόσιων υποδομών που θα κληθούν να «σηκώσουν» το βάρος της κάλυψης με εμβόλια. Σύμφωνα με μελέτη του τομέα Υγείας του Παιδιού της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας (ΕΣΔΥ), «περίπου 65% - 70% των παιδικών εμβολιασμών γίνονται στον ιδιωτικό τομέα» και «αυτό υποδεικνύει ένα μεγάλο κενό σε μια εποχή που αυξάνεται ο αριθμός φτωχών και ανασφάλιστων οικογενειών: Μεγάλη έλλειψη δημόσιων υποδομών για τον εμβολιασμό των παιδιών». Τη διετία 2010 - 2011 αυξήθηκε κατά 22% η προσφυγή στις δημόσιες δομές Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ), οπότε, σημειώνεται, θα υπάρξει πρόβλημα, αφού δεν έχουμε τις αντίστοιχες δομές και υπηρεσίες. Το ίδιο φανερώνει και η έρευνα της Νοσηλευτικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθήνας «Εμβολιαστική κάλυψη παιδιών από παιδικούς σταθμούς της Αθήνας»: Το 58% των εμβολίων τη διετία 2006 - 2007 έγιναν στον ιδιωτικό τομέα και τη διετία 2010 - 2011 το ποσοστό έπεσε στο 44%.

Αυτή η κατάσταση, σε συνδυασμό με την άποψη του υπουργείου Υγείας, πως για να διασφαλιστούν πόροι για εμβολιασμούς χρειάζεται και η συμμετοχή εθελοντών, ΜΚΟ και χορηγών δημιουργούν ερωτήματα για τη σταθερότητα και την καθολικότητα των δωρεάν εμβολιασμών με αποκλειστική ευθύνη του κράτους: Θα υπάρχουν επαρκείς, χωροταξικά διαρθρωμένες και καλά στελεχωμένες υποδομές ΠΦΥ, ώστε να είναι εύκολη η πρόσβαση; Θα αναλάβουν να «σηκώσουν» αποκλειστικά αυτές τους δωρεάν καθολικούς εμβολιασμούς; Θα υπάρχει κεντρικός σχεδιασμός και έλεγχος σε όλα τα παιδιά και τους ενήλικες, σύμφωνα με το Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών, ώστε να καταγράφονται ή να ειδοποιούνται όποια παιδιά καθυστερούν;

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
«Φιρμάνια» των μονοπωλίων

Νέας κοπής λεγόμενα «αντικειμενικά κριτήρια», οι υπουργικές αποφάσεις για τα χαράτσια πάνω στη λαϊκή κατοικία, η ρύθμιση - δόκανο για τις εμφανιζόμενες ληξιπρόθεσμες οφειλές των λαϊκών νοικοκυριών προς την Εφορία, που αποτελεί και το προανάκρουσμα για τις κατασχέσεις μισθών και συντάξεων, συγκαταλέγονται στα νέα μέτρα που η συγκυβέρνηση εγκαινιάζει, τις μέρες αυτές, στο πλαίσιο των «προαπαιτούμενων δράσεων», της γενικότερης συμφωνίας με τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς (ΕΕ - ΔΝΤ).

Με πρόσχημα και σαθρό άλλοθι την επίσημη φοροδιαφυγή στήνουν νέες φοροθηλιές στο διαλυμένο εισόδημα μισθωτών, συνταξιούχων, αυτοαπασχολούμενων, έρχονται να τσεκάρουν τις δαπάνες των νοικοκυριών που αφορούν στις καταναλώσεις νερού, ηλεκτρικού ρεύματος, τηλεφώνου, οτιδήποτε μπορεί να αξιοποιηθεί στη συνέχεια για την τεχνική διόγκωση του λαϊκού εισοδήματος και για την επιβολή αυξημένων φόρων και άλλων χαρατσιών. Επικαλούνται τον ...περιορισμό της επίσημης φοροδιαφυγής, λες και τα κάθε είδους σαπρόφυτα, μονοπώλια, επιχειρηματικοί όμιλοι και οι μεγαλομέτοχοί τους θα έπεφταν στο «δόκανο» μέσα από τους λογαριασμούς του ...νερού ή ακόμη και από τις τραπεζικές καταθέσεις που έτσι κι αλλιώς έχουν το ελεύθερο να τις διακινούν στις τράπεζες της Ελβετίας, τους κάθε είδους φορολογικούς παραδείσους της πλουτοκρατίας.

Τις επόμενες μέρες θα δημοσιοποιήσουν σειρά από εφαρμοστικές υπουργικές αποφάσεις και εγκυκλίους. Σε αυτό το πλαίσιο, οι λογαριασμοί ρεύματος με το χαράτσι πάνω στη λαϊκή κατοικία για το 2013 θα αρχίσουν να αποστέλλονται από τη ΔΕΗ από τον Ιούνη - Ιούλη. Εφόσον δεν πληρωθεί στη ΔΕΗ, μετά την παρέλευση 4 μηνών από την ημερομηνία λήξης πληρωμής της πρώτης δόσης, τότε η σχετική κατάσταση θα αποστέλλεται στο υπουργείο Οικονομικών, για τη «βεβαίωση» του «οφειλόμενου τέλους». Στη συνέχεια θα κινούν τις διαδικασίες εναντίον των «οφειλετών» τους (κατασχέσεις μισθών, συντάξεων κ.ά.). Η ίδια λογική των κατασχέσεων επικρέμεται και για τα παλαιότερης κοπής ληξιπρόθεσμα χαράτσια (μέχρι 31 Δεκέμβρη 2012) που με ρυθμούς γεωμετρικής προόδου στοιβάζονται στα κιτάπια της Εφορίας. Το συγκεκριμένο μέτρο προβλέπεται ρητά στον πρόσφατο νόμο. Τα οικονομικά ανήμπορα λαϊκά νοικοκυριά, που, όπως είναι απόλυτα δεδομένο, δε θα μπορέσουν να αντεπεξέλθουν ούτε και στη νέα ρύθμιση «τμηματικής διευκόλυνσης», θα βρεθούν αντιμέτωπα με την ίδια πρακτική των κατασχέσεων μισθών και συντάξεων, απευθείας από τα λογιστήρια των επιχειρήσεων και τα ασφαλιστικά ταμεία τους.

Πέτρα πάνω στην πέτρα δεν πρόκειται να αφήσουν προκειμένου να ανακάμψουν τα μονοπώλια και οι ισχυροί επιχειρηματικοί όμιλοι. Στη βίαιη αφαίρεση των πενιχρών ή και ανύπαρκτων λαϊκών εισοδημάτων (ο άνεργος επειδή δεν έχει να πληρώσει το χαράτσι θα του κατάσχουν το σπίτι) αποσκοπεί η βαρβαρότητα που κλιμακώνουν μέσα από το «Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής», κατεύθυνση που έρχονται να θωρακίσουν και με τα κάθε είδους φορολογικά φιρμάνια. Οι «από πάνω», με κεντρικό στρατηγικό σχεδιασμό, βαράνε στο ψαχνό, για να διαμορφώσουν φτηνότερους, περισσότερο ευέλικτους τους εργάτες, συνολικά τα λαϊκά στρώματα.

Μετερίζια της αντεπίθεσης να γίνουν οι Λαϊκές Επιτροπές, το κάθε εργοστάσιο, οι χώροι δουλειάς, τα ταξικά συνδικάτα, οι γειτονιές, ο χώρος της Παιδείας, η νεολαία, παντού όπου χτυπά η καρδιά του εργάτη, του αυτοαπασχολούμενου, της φτωχής αγροτιάς, των νέων και των γυναικών από τα λαϊκά στρώματα. Μπορούμε να τους σταματήσουμε μέσα από το χτίσιμο και την ανάπτυξη της Λαϊκής Συμμαχίας! Και ετοιμότητα, επαγρύπνηση, αλληλεγγύη στην πράξη κόντρα στις κατασχέσεις.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ