Σελ. /24
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 11 Οχτώβρη 2016 - αριθ. φύλλου: 12552

«ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ» ΣΤΟ ΕΚΑ
Εργαζόμενοι και σωματεία να αποκρούσουν την ωμή παρέμβαση της Δικαιοσύνης στο συνδικαλιστικό κίνημα

Ανακοίνωση για τις εξελίξεις μετά την απόφαση του δικαστηρίου, που ακυρώνει το συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Αθήνας


ΣΕΛ.  10

Τα μεγάλα σκάνδαλα είναι τα μέτρα - ταφόπλακα στα εργατικά, λαϊκά δικαιώματα

Χιλιοπαιγμένο το έργο για να κρυφτεί η σύγκλιση σε θεμελιακές αντιλαϊκές θέσεις και προτάσεις

Δημήτρης Κουτσούμπας: Η σύγκλιση σε θεμελιώδη ζητήματα ανάμεσα σε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, ΝΔ και τα άλλα αστικά κόμματα σάς σπρώχνει να στοιχειοθετήσετε τις διαφορές σας σε ζητήματα «ηθικής».

  • Επαναλαμβάνεται ό,τι γινόταν και τα προηγούμενα χρόνια ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ, στη ΝΔ κ.ά.
  • Στο όνομα της καταπολέμησης της διαφθοράς, της διαπλοκής, επιχειρούνται αναδιαρθρώσεις, αναπροσαρμογές στον κρατικό τομέα, στην οικονομία, στο αστικό πολιτικό σύστημα, που θα διευκολύνουν τη δραστηριότητα των μεγάλων ομίλων.
  • Το ΚΚΕ έχει καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις για το ζήτημα της διαφθοράς, που όμως απορρίπτονται, επειδή θίγουν τα ιερά και τα όσια του κεφαλαίου.
  • Ο ελληνικός λαός θα πρέπει να δει τη συνολική εικόνα, να δει το δάσος κι όχι τα δέντρα που του στήνουν κάθε φορά για αποπροσανατολισμό.
  • Το δάσος είναι αυτό το σάπιο και διεφθαρμένο σύστημα που ματώνει το λαό μας, είναι το πολιτικό προσωπικό του, τα διάφορα κέντρα που - παρά τους ανταγωνισμούς τους - υπηρετούν αυτό το σύστημα.

ΣΕΛ.  4   -   7

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Πουλάνε τρέλα

Τρέλα βγήκε να πουλήσει, εκ μέρους της κυβέρνησης, ο αν. υπουργός Αμυνας και στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Βίτσας, μιλώντας στην κρατική τηλεόραση, σχετικά με την κριτική που κάνει το ΚΚΕ για την υποστήριξη της κυβέρνησης στα επικίνδυνα ΝΑΤΟικά σχέδια για το λαό μας, για το γεγονός ότι στους κόλπους της λυκοσυμμαχίας εκτρέφεται η τουρκική προκλητικότητα σε βάρος ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων.

«Το ΚΚΕ, από την πλευρά του, λέει ότι το ΝΑΤΟ δεν μπορεί να μας προστατεύσει. Ομως ζήτησε κανείς την προστασία κανενός;», είπε ο ΣΥΡΙΖΑίος υπουργός, διαστρεβλώνοντας δόλια τη θέση του Κόμματος. Το ΚΚΕ ούτε βγήκε προς αναζήτηση προστατών για τον ελληνικό λαό ούτε έκατσε να ...κλάψει ωσάν εξαπατημένη παρθένα, που δεν μας προστατεύει το ΝΑΤΟ.

Αυτό που είπε και λέει το ΚΚΕ είναι ότι οι λυκοσυμμαχίες ΝΑΤΟ και ΕΕ ούτε προστάτεψαν, ούτε εγγυώνται τα κυριαρχικά δικαιώματα, την ειρήνη και την ασφάλεια του λαού, όπως υποστηρίζουν κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και τα άλλα αστικά κόμματα.

Αποδείξεις γι' αυτό πάμπολλες.

Θυμίζουμε στον αν. υπουργό Αμυνας, που τάχα απορεί για το εάν ζήτησε κανείς την προστασία κανενός, ότι μετέχει σε μια κυβέρνηση μέλη της οποίας, όπως ο υπουργός Αμυνας, ο υπουργός Εξωτερικών αλλά και ο ίδιος ο πρωθυπουργός, κάνουν δηλώσεις περί της Ελλάδας - «προπύργιο ασφαλείας» στη ΝΑ πτέρυγα των ΝΑΤΟ και ΕΕ, «πυλώνας σταθερότητας» και «ακρογωνιαίος λίθος της νέας πολιτικής ασφάλειας», όποιο αμπαλάζ παίρνει κάθε φορά το ΝΑΤΟικό σχέδιο για την ευρύτερη ζώνη της Ανατολικής Μεσογείου. Επιπλέον, δηλώνουν πρόθυμοι να υποστηρίξουν τους τέτοιους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς με τις βάσεις σε Σούδα, Κάρπαθο, Καστέλι και Καλαμάτα, με τις ίδιες τις Ενοπλες Δυνάμεις. Πλασάρουν, δε, το παραμύθι ότι τα ελληνικά σύνορα είναι και ευρωπαϊκά, την ίδια ώρα που η ΕΕ, προσπερνώντας την τουρκική προκλητικότητα, ανοίγει το ένα μετά το άλλο τα κεφάλαια στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Αγκυρα, στηρίζει σχέδια τύπου «Ανάν» στο Κυπριακό και τελευταία βάζει στο τραπέζι ως ζήτημα προς συζήτηση και επίλυση μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας το λεγόμενο τσαμικό!

Θυμίζουμε ότι η ΝΑΤΟική αρμάδα SNMG2 κατέπλευσε στο Αιγαίο - με κυβερνητική πρόσκληση - τάχα προς διαχείριση του Προσφυγικού, δεν επιχειρεί στα νότια (με το επιχείρημα ότι η Αγκυρα επικαλείται την αποστρατιωτικοποίηση των Δωδεκανήσων), αλλά στο Βορρά με κύριο προσανατολισμό τον έλεγχο των διελεύσεων του ρωσικού στόλου. Η Τουρκία θέτει ανοικτά θέμα αμφισβήτησης της Συνθήκης της Λοζάνης, ενώ ΝΑΤΟ και ΕΕ τηρούν, για άλλη μια φορά, «ίσες αποστάσεις». Στέλνει υποβρύχιά της να σουλατσάρουν σε απόσταση αναπνοής από ελληνικά νησιά, ενώ το ΝΑΤΟ παραπέμπει και πάλι σε διμερείς διαφορές. Ανοίγεται συνολικά θέμα αλλαγής συνόρων, αλλά το ΝΑΤΟ δεν αναγνωρίζει σύνορα μεταξύ των μελών του αλλά ενιαίο ΝΑΤΟικό χώρο!

Η κυβέρνηση, λοιπόν, για τα συμφέροντα της αστικής τάξης, για την περίφημη γεωστρατηγική της αναβάθμιση, εμπλέκει το λαό και τη χώρα σε βρώμικα και άκρως επικίνδυνα σχέδια, σε μια ευρύτερη ζώνη που απ' όπου κι αν την προσεγγίσει κανείς βρωμάει μπαρούτι. Σε ένα τέτοιο πλαίσιο, χρήζει λαϊκής απάντησης και η προπαγανδιστική χυδαιότητα των κυβερνώντων και οι σχεδιασμοί τους που τίποτε το καλό δεν προμηνύουν για το λαό.


ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΤΟΜΕΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
«Τα πρώτα βήματα. Οι πρώτες μάχες. Το ΚΚΕ στον Πειραιά 1918 - 1936»

Πλήθος κόσμου στην πολιτική - πολιτιστική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή

  • Στην εκδήλωση μίλησε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας

Οι εκατοντάδες εργατοϋπάλληλοι, άνεργοι, συνταξιούχοι και νέοι που έδωσαν το «παρών» στην εκδήλωση, πήραν δύναμη και κουράγιο, άντλησαν αισιοδοξία για τις μεγάλες μάχες που έρχονται, για την ισχυροποίηση του ΚΚΕ παντού.


ΣΕΛ.  12   -   13


ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
Επικίνδυνη κλιμάκωση της προκλητικότητας της Αγκυρας εντός ΝΑΤΟικού πλαισίου

ΣΕΛ.  8
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Κάλεσμα στο λαό της περιοχής να στηρίξει εμπράκτως τους μετανάστες εργάτες

ΣΕΛ.  17

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ