Σελ. /24
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 5 Μάρτη 2016 - αριθ. φύλλου: 12377

ΚΛΑΔΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ
Σήμερα η σύσκεψη και η πορεία στα γραφεία της ΕΕ

  • 10 π.μ. στον κινηματογράφο «Αλκυονίς»
  • 1 μ.μ. συγκέντρωση στα Προπύλαια και πορεία στα γραφεία της ΕΕ

ΣΕΛ.  7

Δεν συναινούμε στα παζάρια κυβέρνησης - ΕΕ για το Προσφυγικό. Οι θέσεις του ΚΚΕ δίνουν απάντηση στις αιτίες και τις επιπτώσεις του

Δήλωση του Γενικού Γραμματέα της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, κατά την έξοδο από τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Eurokinissi

Δυστυχώς, επιβεβαιώθηκε η αρχική εκτίμηση του ΚΚΕ ότι η πορεία όσον αφορά αυτό το τεράστιο ζήτημα του Προσφυγικού - Μεταναστευτικού στη χώρα μας δεν βρίσκεται σε καλό δρόμο.

Επιβεβαιώνονται όλες οι προβλέψεις μας από την αρχή ότι οι αποφάσεις της ΕΕ, με τη σύμφωνη γνώμη της ελληνικής κυβέρνησης αλλά και των άλλων κομμάτων, οδηγούν μόνο σε εγκλωβισμό χιλιάδων προσφύγων - μεταναστών στην Ελλάδα.

Ως ΚΚΕ, καταθέσαμε τις συγκεκριμένες προτάσεις του Κόμματος και μέσα στη σύσκεψη, που απαντούν και για τις αιτίες του προβλήματος και πώς θα επιλυθεί η προσφυγική κρίση και οι μεγάλες προσφυγικές ροές, αλλά και πώς θα υπάρξουν μέτρα ανακούφισης και των προσφύγων αλλά και του ελληνικού λαού, που υποφέρει κάτω απ' αυτήν την κατάσταση όλα αυτά τα χρόνια, ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα.

Το ΚΚΕ δεν συναινεί με τα διάφορα παζάρια, τα αλισβερίσια της κυβέρνησης με την ΕΕ και στην επικείμενη Σύνοδο Κορυφής, αλλά και με τη σύμφωνη γνώμη σε αρκετά ζητήματα των άλλων αστικών κομμάτων, διότι δεν αντιμετωπίζουν ακριβώς τις αιτίες στη ρίζα του προβλήματος ούτε δημιουργούν έστω ανακούφιση ή μειώνουν τις επιπτώσεις που έχουμε απ' τον εγκλωβισμό των προσφύγων - μεταναστών στην πατρίδα μας, που τις πληρώνει τελικά ο ίδιος ο ελληνικός λαός, η ίδια η χώρα.

Συλλαλητήριο χθες στη Θεσσαλονίκη αλληλεγγύης στους πρόσφυγες και αντιθεσης στα ιμπεριαλιστικά σχέδια

MotionTeam

Συλλαλητήριο χθες στη Θεσσαλονίκη αλληλεγγύης στους πρόσφυγες και αντιθεσης στα ιμπεριαλιστικά σχέδια
Είναι γνωστές οι προτάσεις του ΚΚΕ και για την εμπλοκή του ΝΑΤΟ αλλά και για τις διαδικασίες που ακολουθούνται στην ΕΕ με τις αποφάσεις της, τις καταθέσαμε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στον πρωθυπουργό και στους πολιτικούς αρχηγούς, τις έχετε πάρει κι εσείς, τα ΜΜΕ αναλυτικά, οπότε δεν θα σταθώ σε αυτό.

Αυτή τη στιγμή, ουσιαστικά τελείωσε το πρώτο μέρος της σύσκεψης, συνεχίζεται η συζήτηση με τους υπόλοιπους, οι οποίοι συμφωνούν σε ένα κείμενο συμπερασμάτων και εκτιμήσεων απ' τη μεριά της Προεδρίας και αυτό το κείμενο επεξεργάζονται τώρα, που θα δοθεί στη δημοσιότητα φαντάζομαι τις επόμενες μία - δύο ώρες, όσο χρειαστεί να πάρει αυτή η συζήτηση. Δεν υπήρχε άλλος ουσιαστικός λόγος παραμονής εκεί του ΚΚΕ και απ' αυτή την άποψη τελείωσε αυτή η διαδικασία, όσον αφορά εμάς».

-- Οσον αφορά την Τουρκία, πήρατε κάποιες διαβεβαιώσεις, διασφαλίσεις ότι δεν τίθεται θέμα κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας στο Αιγαίο και με αφορμή και το ρόλο του ΝΑΤΟ;

-- Δεν μπορεί κανείς να δώσει τέτοιες διαβεβαιώσεις, ούτε καν ο κύριος πρωθυπουργός. Ολα αυτά είναι ευχολόγια, είναι τι θα θέλανε να γίνει. Η παρέμβαση του ΝΑΤΟ, που έγινε με πρόσκληση ουσιαστικά της τουρκικής κυβέρνησης στον ανταγωνισμό της και στα προβλήματα που έχει αυτή τη στιγμή με τη Ρωσία και στη Βόρεια Συρία με τους Κούρδους κ.λπ., οδηγούν στην έλευση του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο και βεβαίως ανοίγουν το δρόμο για συγκυριαρχία στο Αιγαίο, ενάντια στα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας, πάγιος στόχος αυτός - όπως ξέρουμε όλοι - της τουρκικής πολιτικής, και βεβαίως για γκριζάρισμα και νέων ζωνών του Αιγαίου. Αυτές τις λίγες μέρες που το ΝΑΤΟ έχει έρθει και έχει εμπλακεί, έχουμε ήδη δει τα πρώτα δείγματα κι απ' αυτή την άποψη ανησυχούμε ότι αυτά θα γενικευτούν. Μία είναι η λύση σ' αυτό ως πρόταση του ΚΚΕ. Να πάρει η κυβέρνηση την υπογραφή της πίσω απ' την έλευση του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο και την εμπλοκή του και σ' αυτό το ζήτημα, γιατί είναι πρόφαση το Προσφυγικό. Η ουσία, ξαναλέω, βρίσκεται σε εμπλοκή και της Ελλάδας και άλλων χωρών σε νέες επεμβάσεις, σε πολέμους στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και της Βόρειας Αφρικής.

-- Συζητήσατε άλλο θέμα πέραν του Προσφυγικού;

-- Οχι, δεν συζητήθηκε άλλο θέμα.

-- Στα πολιτικά και στις εξελίξεις, γιατί τέθηκαν και ζητήματα περί οικουμενικής...

-- Δεν συζητήθηκαν τέτοια ζητήματα. Ε, η πάγια τακτική του κ. Λεβέντη είναι ανά μία πρόταση να πετάει και μία οικουμενική, τώρα αυτό είναι γνωστό.


ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Απαίτησε καθολική επαναφορά του επιδόματος τοκετού

Διαμαρτυρία χτες και συνάντηση με τον υπουργό Εργασίας

  • Παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εργασίας έκανε, χτες το πρωί, η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας, διεκδικώντας να σταματήσει κάθε διαδικασία, με την οποία οι δημόσιες υπηρεσίες απαιτούν το ποσό του επιδόματος τοκετού από μητέρες που το έλαβαν μετά την κατάργησή του, το 2012.
  • Ενταγμένα στη μάχη για τη 48ωρη απεργία είναι τα συλλαλητήρια, που θα γίνουν στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις την Τρίτη 8 Μάρτη. Στις 6.30 μ.μ. στα Προπύλαια στην Αθήνα. Στις 6 μ.μ. στον καταυλισμό προσφύγων στα Διαβατά στη Θεσσαλονίκη.

ΣΕΛ.  15


ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ
Αθλητές της Πάτρας στηρίζουν την πρωτοβουλία του δήμου

ΣΕΛ.  15
ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ
Αποτιμούν και συνεχίζουν τον πολυήμερο αγώνα

Ετοιμάζουν νέα μετάβαση στην Αθήνα, όταν η κυβέρνηση καταθέσει το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο


ΣΕΛ.  10
ΣΥΝΟΔΟΣ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ ΤΟΥ G20
Το διεθνές κεφάλαιο χαράζει την αντεργατική επίθεση

ΣΕΛ.  13

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ