Σελ. /24
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 2 Αυγούστου 2011 - αριθ. φύλλου: 11025

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Αμείωτη αντιλαϊκή επέλαση και μέσα στον Αύγουστο

Οι προτεραιότητες της κυβέρνησης μέχρι το τέλος Αυγούστου, έτσι όπως καθορίζονται από το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα και τους εφαρμοστικούς νόμους, θα μετατρέψουν σε κόλαση τη ζωή των λαϊκών νοικοκυριών.


ΣΕΛ.  6

ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ έρχονται σε βάρος του λαού

Ενημερωτική συνάντηση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ με τον υπουργό Οικονομικών

Θεωρούμε ότι επιβεβαιώνονται οι θέσεις του ΚΚΕ, όχι μόνο από τη σκοπιά ότι τα μέτρα παίρνονται εις βάρος των εργαζομένων, ότι ο εργαζόμενος λαός έχει πληρώσει όλα τα βάρη της κρίσης, αλλά εμείς έχουμε και ορισμένα ερωτηματικά αν αυτή η συμφωνία - με την ΕΕ και το ΔΝΤ - θα λειτουργήσει και από τη σκοπιά των στόχων που έβαλε η ίδια η κυβέρνηση. Μας απασχολεί και αυτό, γιατί, όταν η κυβέρνηση ή η Κομισιόν εκτιμούν ότι οι στόχοι δεν πιάνονται, σημαίνει ότι πάλι θα έρχονται καινούρια μνημόνια σε βάρος του λαού.

Η θέση η δικιά μας είναι ότι υπάρχει μια ελεγχόμενη χρεοκοπία ή ας το πούμε με τους δικούς μας όρους μερική υποτίμηση, μερική απαξίωση, η οποία κατά τη γνώμη μας δε θα μπορέσει να λειτουργήσει και τα επόμενα χρόνια. Το 2014-2015 ή και πιο νωρίς θα έχουμε καινούρια υποτίμηση. Αυτό που μας απασχολεί είναι ότι θα πληρώσει και πάλι ο ελληνικός λαός.


ΣΕΛ.  3

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Ξεκίνησαν οι μειώσεις στις συντάξεις

Η άγρια επέλαση σε βάρος των μισθών και των συντάξεων, που έχουν εξαπολύσει κυβέρνηση - τρόικα - πλουτοκρατία, συνεχίζεται δίχως σταματημό, αφού από χτες, 1η Αυγούστου, επιβλήθηκε νέο «χαράτσι» σε βάρος των συνταξιούχων όλων των Ταμείων. Αντίστοιχα, από χτες, εφαρμόζεται και η αυξημένη παρακράτηση στους μισθωτούς.


ΣΕΛ.  11

Φοροεπιδρομή

Διακηρυγμένος στόχος της κυβέρνησης είναι η αξιοποίηση της φορολογικής πολιτικής ως εργαλείο για την ενίσχυση της επιχειρηματικής δράσης και την προσέλκυση ξένων κεφαλαίων, προσφέροντας ταυτόχρονα φθηνή εργατική δύναμη. Αυτή η φορολογική πολιτική οδήγησε στην προκλητική φοροαπαλλαγή του μεγάλου κεφαλαίου και στη φοροεπιδρομή κατά της λαϊκής οικογένειας. Τα μέχρι σήμερα μέτρα της κυβέρνησης, μείωση των φορολογικών συντελεστών για τους επιχειρηματικούς ομίλους και διαδοχικές αυξήσεις στον ΦΠΑ και τους ειδικούς φόρους κατανάλωσης, κονιορτοποιούν τις διακηρύξεις της περί δίκαιου φορολογικού συστήματος. Η κυβερνητική επιλογή περί εύρεσης νέων φορολογικών πηγών ισοδύναμου αποτελέσματος θα οδηγήσει στην εναλλαγή μορφών φορολογίας που θα επιβαρύνουν τη λαϊκή οικογένεια.

Οι διακηρυγμένοι στόχοι πάλης του ΚΚΕ για τη φορολογία βρίσκονται στον αντίποδα των ευρωενωσιακών κατευθύνσεων και των επιδιώξεων των κομμάτων του «ευρωμονόδρομου». Το ΚΚΕ διεκδικεί: Αύξηση του αφορολόγητου ορίου για τη λαϊκή οικογένεια και κατάργηση του ΦΠΑ και των ειδικών φόρων κατανάλωσης στα εμπορεύματα και τις υπηρεσίες που καλύπτουν τις λαϊκές ανάγκες, αύξηση της φορολογίας στη μεγάλη κινητή και ακίνητη περιουσία, αύξηση των συντελεστών φορολογίας στο 45% για το μεγάλο κεφάλαιο.



ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Νέο αντιμεταναστευτικό νομοσχέδιο

ΣΕΛ.  15
ΔΕΗ ΑΕ - ΠΑΤΡΑ
Πήγαν να ξανακόψουν το ρεύμα σε 90χρονο

ΣΕΛ.  13
ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ
Διευκόλυνση επέκτασης των μονοπωλίων

ΣΕΛ.  6  -  7
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟ - ΤΟΥΡΙΣΜΟ
Απεργία στις 23 Αυγούστου

ΣΕΛ.  11
«ΕΘΝΙΚΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ»
Εναλλαγή μορφών φοροεπιδρομής

ΣΕΛ.  10
ΠΑΜΕ
Απάντηση σε αντιδραστικό δημοσίευμα

ΣΕΛ.  14
ΚΚΕ
Να πάρουν αγωνιστική απάντηση

Το ΚΚΕ καταγγέλλει την επιχείρηση τρομοκράτησης που εξαπέλυσε η κυβέρνηση, με στόχο να κάμψει τον αγώνα των αυτοαπασχολούμενων στα ΤΑΞΙ.

Η τρομοκρατική εγκύκλιος, που καλεί τους περιφερειάρχες να προχωρήσουν σε αφαίρεση αδειών και οι διώξεις, που ξεκίνησαν από εισαγγελείς και αστυνομία, πρέπει να πάρουν αγωνιστική απάντηση από το λαϊκό κίνημα με μαζικούς, οργανωμένους και περιφρουρημένους αγώνες.


ΣΕΛ.  9

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ