Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 4 Φλεβάρη 2009 - αριθ. φύλλου: 10291

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ
Καλύψαμε το πλάνο και συνεχίζουμε για την υπερκάλυψη

Σε ποσοστό 100,52% υπερκαλύφτηκε την περασμένη Δευτέρα το πανελλαδικό πλάνο της Οικονομικής Εξόρμησης, που προκήρυξε η ΚΕ του ΚΚΕ προς τιμήν του 18ου Συνεδρίου, 15 μέρες πριν τη λήξη της. Τη Δευτέρα, πρώτη Οργάνωση ήταν αυτή της Αττικής, με ποσοστό 125,82%, δεύτερη της Πελοποννήσου με 112,74%, τρίτη της Στερεάς - Εύβοιας με 109%.


ΣΕΛ.  3

ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΡΓΑΤΩΝ και αντεπίθεση ενάντια στην πλουτοκρατία

ΚΚΕ: Οι θέσεις που προτείνει ο ΣΕΒ για την κρίση είναι κυνικές. Για να συνεχιστεί η κερδοφορία του απαιτεί να μη μείνει τίποτα όρθιο από τα δικαιώματα της εργατικής τάξης και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων. Οι θέσεις του είναι θέσεις της ΕΕ, της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ

Νέες αντεργατικές αξιώσεις προβάλλουν οι μεγαλοβιομήχανοι, όπως προκύπτει από την επιστολή του προέδρου του ΣΕΒ προς τον υπουργό Οικονομίας, εξειδικεύοντας ουσιαστικά τις κατευθύνσεις του «προγράμματος σταθερότητας» που κατέθεσε η κυβέρνηση στην ΕΕ, στο «φόντο» και της διαβόητης έκθεσης της ΕΕ για την αξιολόγηση του προγράμματος μεταρρυθμίσεων. Και απαιτούν νέες θυσίες από την πλευρά των εργαζομένων, επικαλούμενοι την οικονομική κρίση. Ο μονόδρομος της εργατικής τάξης, για να μην πληρώσει την κρίση, είναι να απορρίψει τη συναίνεση με τους βιομήχανους και να αντεπιτεθεί με ταξική αλληλεγγύη, ενότητα και αποφασιστικότητα, ενάντια σε κάθε βιομήχανο, τραπεζίτη, εφοπλιστή και συνολικά στην πλουτοκρατία.


ΣΕΛ.  13

Eurokinissi

ΠΑΜΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
Ο διάλογος για το Λύκειο και το Εξεταστικό είναι απάτη

Με συνθήματα όπως «Ο διάλογός τους είναι μια απάτη, νόμος είναι το δίκιο του εργάτη» και «Οι επιχειρήσεις έξω απ' τα σχολεία, αγώνας τώρα για λαϊκή παιδεία», το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών πραγματοποίησε παράσταση διαμαρτυρίας κόντρα στις αυταπάτες του διαλόγου, που έχει προκηρύξει το υπουργείο Παιδείας, κατά τη διάρκεια της συνάντησης του υπουργού με τη Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας στα γραφεία της Ομοσπονδίας.


ΣΕΛ.  19


ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΑ ΑΓΡΟΤΙΑ
Στον κοινό αγώνα με εργάτες, ΕΒΕ το μέλλον της

ΣΕΛ.  14  -  15
ΟΤΕ
Εκβιασμοί στους εργαζόμενους για την αύξηση κερδών

ΣΕΛ.  18
ΗΠΑ ΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
Προκλητική έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ

ΣΕΛ.  12

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ