Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 26 Απρίλη 2013 - αριθ. φύλλου: 11536

ΤΑΞΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΣΕΒ που θέλει εργάτες δούλους
  • ΚΚΕ: Να μη μείνει κανένας εργαζόμενος απροστάτευτος χωρίς σύμβαση. Να πέσουν στο κενό οι εκβιασμοί που τους καλούν να επιλέξουν μεταξύ της ανεργίας ή της τζάμπα εργασίας. Ολοι για έναν και ένας για όλους για να διεκδικήσουν τον πλούτο που οι ίδιοι παράγουν
  • ΠΑΜΕ: Καλούμε την εργατική τάξη με την πάλη της να επιβάλει το δίκιο της. Να δυναμώσει την οργάνωσή της σε κάθε τόπο δουλειάς. Να πετάξει στο καλάθι των αχρήστων τον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό και τη στρατηγική του στο συνδικαλιστικό κίνημα
  • ΣΕΒ - ΓΣΕΕ συμφώνησαν στο σχεδιασμό της ανάπτυξης με κριτήριο τα κέρδη
  • Η δήλωση του προέδρου του ΣΕΒ, ότι δε χρειάζεται Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και ότι ο μέσος όρος αμοιβών είναι πολύ υψηλότερος από τα κατώτατα όρια, είναι εκβιασμός για υπογραφή επιχειρησιακών και ατομικών συμβάσεων με μισθούς και μεροκάματα πείνας.
  • Τεράστιες ευθύνες έχουν η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, τα κόμματα που πίνουν νερό στο όνομα της ανταγωνιστικότητας και της ανάκαμψης της καπιταλιστικής οικονομίας και οδηγούν στη συντριβή των εργατικών κατακτήσεων.
  • Η εργατική τάξη να απαντήσει με οργανωμένο ταξικό αγώνα. Να παλέψει για την υπογραφή Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης και Κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων, για την κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων που διαλύουν τις Συλλογικές Συμβάσεις, την καθολική ισχύ και την υποχρεωτικότητα των Συλλογικών Συμβάσεων.

ΣΕΛ.  6   -   7

ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ
Πολύμορφη προετοιμασία της απεργιακής μάχης

Συνδικάτα, Εργατικά Κέντρα και Ομοσπονδίες ετοιμάζουν πολύμορφα την απεργιακή μάχη της φετινής Πρωτομαγιάς. Πλήθος εκδηλώσεων είναι προγραμματισμένες για σήμερα και για όλο το Σαββατοκύριακο σε ολόκληρη τη χώρα.


ΣΕΛ.  8  -  9

Προκαλεί η κυβέρνηση

Φιέστα - εμπαιγμός προς τον ελληνικό λαό ήταν η κοινή παρουσία του πρωθυπουργού, του προέδρου του ΠΑΣΟΚ και του εκπροσώπου της ΔΗΜΑΡ στην επιθεώρηση της επανεκκίνησης των έργων της Εθνικής Οδού Αθηνών - Πατρών (Ολυμπία Οδός). Για την επανεκκίνηση των έργων, έγιναν αλλαγές στις συμβάσεις, προσφέροντας στους κατασκευαστικούς ομίλους των 4 αυτοκινητοδρόμων «πανωπροίκια» 353 εκατ. ευρώ, πρόσθετες επιδοτήσεις από δάνεια της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων και όλα αυτά θα τα πληρώσει ο λαός. Ενώ διατηρείται η τιμή των πανάκριβων διοδίων που αυξήθηκαν ακόμη και πάνω από 500% τα τελευταία πέντε χρόνια. Στα εργοτάξια επικρατεί εργασιακό και μισθολογικό καθεστώς γαλέρας. Η νέα αλλαγή των συμβάσεων υπέρ των μεγαλοεργολάβων στους αυτοκινητόδρομους, αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα του γνωστού σημερινού δρόμου ανάπτυξης που ισοπεδώνει τους μισθούς, εκτινάσσει την ανεργία και θυσιάζει τις λαϊκές ανάγκες προς όφελος των μονοπωλίων. Είναι τουλάχιστον προκλητικό από τη σκοπιά της κυβέρνησης να εμφανίζει τις όποιες κακοπληρωμένες θέσεις εργασίας ως άλλοθι για τον νέο κρατικό πακτωλό χρημάτων που μοιράζει στους μονοπωλιακούς ομίλους.



ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
Νατοϊκής έμπνευσης προσαρμογές

ΣΕΛ.  12
ΚΝΕ
Μαθητικά φεστιβάλ το Σαββατοκύριακο

ΣΕΛ.  24  -  25
ΛΑΥΡΙΟ
Τραγικές συνθήκες για τους πρόσφυγες

ΣΕΛ.  19
ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΑ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ
Κουβάρι οι αντιθέσεις με επίκεντρο την Κύπρο

ΣΕΛ.  13
ΚΟ ΤΟΥ ΚΚΕ
Καταγγέλλει το πολυνομοσχέδιο και ζητά ονομαστική ψηφοφορία

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ καταγγέλλει την τρικομματική κυβέρνηση και καταδικάζει το νέο πολυνομοσχέδιο που φέρνει με τις διαδικασίες του κατεπείγοντος στη Βουλή συνεχίζοντας την πολιτική των βάρβαρων μέτρων που έχουν οδηγήσει στην εκτίναξη της ανεργίας και στη φτώχεια του λαού. Ζητά τη διενέργεια ονομαστικής ψηφοφορίας στη Βουλή.


ΣΕΛ.  10  -  11
ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΕΒΕ
Μεθοδεύουν καρατόμηση επιπλέον κατά 35%

ΣΕΛ.  11

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ