Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 25 Ιούνη 2011 - αριθ. φύλλου: 10994

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΤΗΣ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ
Λαϊκή επαγρύπνηση - λαϊκή αντεπίθεση

Δεν είναι κρίση που την προκάλεσαν οι λαοί. Επομένως, πρέπει να μπει μια διαχωριστική γραμμή κι από κει και πέρα συζητάμε δράση για αλλαγή του συσχετισμού δύναμης στο κοινωνικό και πολιτικό επίπεδο.


ΣΕΛ.  2  -  3
ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ ΤΗΣ ΕΕ
Εξοντωτικά μέτρα με βιτρίνα τα δάνεια
 • Η «οικονομική διακυβέρνηση» για την ανταγωνιστικότητα των ευρωενωσιακών μονοπωλίων, στο επίκεντρο των συμπερασμάτων.
 • Σε ένα προσωπικό ρεσιτάλ εκβιασμών και απειλών προς το λαό επιδόθηκε χτες ο πρωθυπουργός από τις Βρυξέλλες.

ΣΕΛ.  12  -  13

ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ Τρίτη 28 και Τετάρτη 29 Ιούνη με το ΠΑΜΕ
 • Στην απεργία καλούν ΠΑΣΕΒΕ - ΠΑΣΥ - ΟΓΕ - ΜΑΣ - ΕΕΔΥΕ - ΣΑΣΑ
 • Αντεργατικά - αντιλαϊκά μέτρα-κόλαση το «μεσοπρόθεσμο» και ο «εφαρμοστικός νόμος»

*

 • Απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα. Στη 48ωρη απεργία και οι ναυτεργάτες.
 • Αθήνα: Την Τρίτη στις 10 π.μ. στην Ομόνοια. Στις 7 μ.μ. στους Στύλους Ολυμπίου Διός. Την Τετάρτη στις 10 π.μ., στην Ομόνοια.
 • Θεσσαλονίκη: Την Τρίτη στις 10.30 π.μ., στο Αγαλμα Βενιζέλου. Στις 7 μ.μ. στο ίδιο μέρος. Την Τετάρτη, στις 10.30 π.μ., Αγαλμα Βενιζέλου.
 • Πειραιάς: Τρίτη και Τετάρτη στις 10 π.μ. στην πλατεία ΗΣΑΠ.
 • Τη Δευτέρα 27 Ιούνη ολοήμερες, πολύμορφες αγωνιστικές παρεμβάσεις σε κάθε γωνιά της χώρας.

ΣΕΛ.  6  -  7

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ
Πολύμορφες εκδηλώσεις και κινητοποιήσεις

Με αφορμή την αυριανή «Παγκόσμια Ημέρα Κατά των Ναρκωτικών», οι φορείς που σχετίζονται με το χώρο αντιμετώπισης των εξαρτήσεων προχωρούν τις επόμενες μέρες σε πολύμορφες εκδηλώσεις και κινητοποιήσεις. Πλούσια σε περιεχόμενο είναι τα φεστιβάλ που διοργανώνουν τα παραρτήματα του Εθνικού Συμβουλίου κατά των Ναρκωτικών (ΕΣΥΝ).


ΣΕΛ.  16

Ταξικός πόλεμος

Ο λεγόμενος εφαρμοστικός νόμος του φρικτού μεσοπρόθεσμου κυβερνητικού προγράμματος αποκαλύπτει πως τα νέα αντεργατικά αντιλαϊκά μέτρα όχι μόνο δεν έχουν τέλος, αλλά προετοιμάζουν και νέα στο όνομα του χρέους. Τα αντεργατικά μέτρα όμως δεν έχουν σχέση με το χρέος, αλλά με την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης σε όφελος του κεφαλαίου. Οι αντεργατικές αναδιαρθρώσεις κάνουν πιο φτηνούς τους εργαζόμενους για το κεφάλαιο προκειμένου να αυξάνει την εκμετάλλευση και την κερδοφορία. Η λεγόμενη «οικονομική διακυβέρνηση» φέρνει ακόμη πιο φρικτά μέτρα με το «σύμφωνο για το ευρώ», κάνοντας κόλαση τις συνθήκες δουλειάς στο όνομα της ανταγωνιστικότητας. Μπροστά στη διάσωση του κεφαλαίου από την κρίση γίνονται αδίστακτοι, προχωρώντας στην άκρατη λαϊκή αφαίμαξη. Η οικονομική κρίση σημαίνει καταστροφή. Αλλά δεν καταστρέφονται όλοι στην καπιταλιστική κοινωνία. Καταστρέφονται οι λαοί και ας προκάλεσε την κρίση το κεφάλαιο. Η σωτηρία της χώρας που μας λένε σημαίνει χρεοκοπία των εργαζομένων. Γι' αυτό τώρα ξεσηκωμός. Δεν υπάρχει άλλη διέξοδος, ο λαός πρέπει να πάρει στα χέρια του την εξουσία, την ιδιοκτησία, με κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων και λαϊκό συνεταιρισμό, με αποδέσμευση από την ΕΕ, με εργατικό έλεγχο, με πανεθνικό σχεδιασμό. Τώρα να βάλει αυτόν το στόχο. Οργάνωση, ένταση της ταξικής πάλης, συμπόρευση με το ΚΚΕ, να αποτρέψουμε τα χειρότερα σήμερα, να νικήσει αύριο οριστικά η εργατική τάξη μαζί με τα φτωχά λαϊκά στρώματα στον ταξικό πόλεμο.Αντιδράσεις στην ελληνοϊσραηλινή άσκηση

ΣΕΛ.  14
Στα δικαστήρια έσυραν την απεργία στη ΔΕΗ

ΣΕΛ.  15
Νέες φριχτές ανατροπές με το Μεσοπρόθεσμο

ΣΕΛ.  8  -  11
Νέες αποκαλύψεις για το ποδόσφαιρο του κέρδους

ΣΕΛ.  29
Κέρδη στα μονοπώλια το Ρυθμιστικό Θεσσαλονίκης

ΣΕΛ.  21
ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Καταψηφίζει και ζητάει ονομαστική ψηφοφορία

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ, εξετάζοντας την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί μπροστά στη συζήτηση που θα γίνει στη Βουλή για το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα και τον εφαρμοστικό νόμο και προκειμένου το ΚΚΕ να αντιμετωπίσει κάθε προσπάθεια σπέκουλας και αποπροσανατολισμού, ενημερώνει το λαό ότι:

 • Πρώτο, θα πάρει μέρος στην ψηφοφορία και θα καταψηφίσει το αντιλαϊκό έκτρωμα, το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα και τον εφαρμοστικό νόμο.
 • Δεύτερο, θα ζητήσει να γίνει ονομαστική ψηφοφορία.

ΣΕΛ.  11
Υπονόμευση της δωρεάν διανομής συγγραμμάτων

ΣΕΛ.  18

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ