ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 25 Ιούνη 2011
Σελ. /32
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΩΝ ΤΟΞΙΚΟΕΞΑΡΤΗΣΕΩΝ
Υπερασπίζοντας την αξία της ανθρώπινης ζωής

Συνέντευξη Τύπου και παράσταση στο υπουργείο Υγείας πραγματοποίησαν χτες το Σωματείο Εργαζομένων στα Κέντρα Πρόληψης και ο Σύλλογος Εργαζομένων στον ΟΚΑΝΑ

Από παλιότερη κινητοποίηση εργαζομένων στα Κέντρα Πρόληψης
Από παλιότερη κινητοποίηση εργαζομένων στα Κέντρα Πρόληψης
Στο φόντο των ραγδαίων κοινωνικοοικονομικών εξελίξεων, οι εκπρόσωποι του Σωματείου Εργαζομένων στα Κέντρα Πρόληψης (ΚΠ) και του Συλλόγου Εργαζομένων στον ΟΚΑΝΑ διατράνωσαν, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, την απόφασή τους να μην επιτρέψουν τη συρρίκνωση των δομών Πρόληψης, Θεραπείας και Επανένταξης, την περαιτέρω υποβάθμιση της ποιότητας της δημόσιας και δωρεάν παροχής υπηρεσιών και την αποδιάρθρωση των εργασιακών τους σχέσεων.

Ο Παναγιώτης Τριανταφύλλου, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στα ΚΠ, αναφέρθηκε στα προβλήματα που δημιουργεί το θεσμικό πλαίσιο στη λειτουργία των Κέντρων, με την απειλή του λουκέτου να καραδοκεί. «Εχουμε μάθει να υπερασπίζουμε την ανθρώπινη αξία και τα μέτρα που έρχονται την πλήττουν. Δε θα μπορούσαμε να σωπάσουμε, ακόμη κι αν δεν είχαμε κλαδικά αιτήματα», επισήμανε ο Αλέξης Σταθακιός, αντιπρόεδρος του Σωματείου, ενώ για τα προβλήματα των εργαζομένων στον ΟΚΑΝΑ μίλησε ο Γιάννης Κακλαμάνης, πρόεδρος του Συλλόγου, επισημαίνοντας τον κίνδυνο «να ανοίξουν διάπλατα οι πόρτες για "επενδύσεις" στο χώρο των τοξικοεξαρτήσεων από ιδιώτες».

«Τα προβλήματα της δουλειάς μας και του περιεχομένου της είναι απόρροια των κεντρικών επιλογών. Οφείλουμε να αντισταθούμε και να πούμε μεγάλα όχι. Ολες οι πολιτικές που δοκιμάστηκαν σε ό,τι αφορά τους χώρους μας καθορίστηκαν από το πώς θα κόψουν λεφτά, πώς θα περικόψουν μισθούς και δεν έχουν καμία σχέση με τις ανάγκες μας», σημείωσε ο Βασίλης Γρετσίστας, εκ μέρους του Συλλόγου Εργαζομένων του ΚΕΘΕΑ, ενώ ο Ηρακλής Γκότσης, εκ μέρους του Συλλόγου Εργαζομένων στο «18 ΑΝΩ», υπογράμμισε: «Οι κοινωνικά ευάλωτοι πληθυσμοί είναι τα πρώτα θύματα, μετά ακολουθούμε εμείς».

Παράλληλα, όλοι οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στο χώρο της τοξικοεξάρτησης εξέφρασαν την αντίθεσή τους στην πρόθεση της κυβέρνησης - σύμφωνα με δημοσιεύματα - για συγχώνευση ΚΕΘΕΑ και ΟΚΑΝΑ.

Αμέσως μετά οι εργαζόμενοι προχώρησαν σε παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Υγείας, απαιτώντας συνάντηση με την πολιτική ηγεσία, προκειμένου να πάρουν ξεκάθαρες απαντήσεις για τα περί κλεισίματος ή συγχώνευσης του Οργανισμού, που συνεπάγεται αντίστοιχα συρρίκνωση των δομών πρόληψης με βάση το νομικό πλαίσιο που ορίζει την αλληλεξάρτησή τους με τον ΟΚΑΝΑ. Ομως για άλλη μια φορά ήρθαν αντιμέτωποι με τον εμπαιγμό της πολιτικής ηγεσίας που ουσιαστικά αρνήθηκε τη συνάντηση.

Το αγωνιστικό ραντεβού τους ανανεώνεται για τη 48ωρη απεργία στις 28 και 29 Ιούνη.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΡΒΑΝΙΤΑΚΗΣ
Δείκτης ριζοσπαστισμού σήμερα είναι η δύναμη του ΚΚΕ

Αποσπάσματα από την ομιλία του μέλους του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στο Φεστιβάλ της ΚΝΕ στη Λάρισα

Μαζική ήταν η συμμετοχή του κόσμου στις εκδηλώσεις του 37ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» στη Λάρισα, που κορυφώθηκαν χτες βράδυ με την ομιλία του Δημήτρη Αρβανιτάκη, μέλους του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, σε μεγάλη πολιτική συγκέντρωση. Πλήθος νέων και πολλοί άλλοι Λαρισαίοι, εργαζόμενοι, μικρομεσαίοι αγρότες και ΕΒΕ, άνθρωποι όλων των ηλικιών έδωσαν το «παρών» στη μεγάλη γιορτή της νιότης, στο Κηποθέατρο Αλκαζάρ, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της ΚΝΕ, στέλνοντας ηχηρό το μήνυμα ότι υπάρχει λύση, με ΚΚΕ ισχυρό και οργανωμένο το λαό.

Χτες, μεταξύ των άλλων, πραγματοποιήθηκαν αφιέρωμα στον Κώστα Βάρναλη - συναυλία με πολιτικό τραγούδι από τους Ρίτα Αντωνοπούλου και Λευτέρη Πουλιό, αφιέρωμα στον Θανάση Βέγγο, με αποσπάσματα από τις ταινίες του και λαϊκό - ρεμπέτικο γλέντι.

Στην ομιλία του ο Δ. Αρβανιτάκης, μεταξύ άλλων, τόνισε:

«Η ΕΕ και η κυβέρνηση μαζί εκβιάζουν τον ελληνικό λαό για να σκύψει το κεφάλι στο εξοντωτικό "Μεσοπρόθεσμο" και στα νέα μνημόνια που φέρνουν. Η Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ σήμερα, με τη συμφωνία των αστικών κυβερνήσεων, καταλήγει σε ένα σιδερένιο μηχανισμό διαρκείας σε βάρος όλων των λαών μέχρι την επόμενη κρίση του συστήματος. Ο λαός πρέπει να τους βάλει στο στόχαστρο και τα μονοπώλια που υπηρετούν. Είναι ώρα ευθύνης και δράσης για τους εργαζόμενους. Η επιτυχία της 48ωρης απεργίας είναι καθήκον όλων, να δώσει ισχυρό πλήγμα στην πλουτοκρατία και τα κόμματά της. Στο "μεσοπρόθεσμο" συνεχούς εξαθλίωσης του λαού, στα μνημόνια, στα αστικά κόμματα. Να απαντήσει με ένταση της ταξικής πάλης, αλλαγή του συσχετισμού δύναμης παντού, με εγκατάλειψη του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ και συμπόρευση με το ΚΚΕ.

Συμπαράταξη των λαϊκών στρωμάτων, κοινή δράση με το ΚΚΕ στους αγώνες και τις εκλογές, ανεξάρτητα αν παραμένουν ορισμένες διαφορές στο ζήτημα του σοσιαλισμού. Είναι ώρα ευθύνης του λαού, ιδεολογικής και πολιτικής αφύπνισης. Οχι άλλος χαμένος χρόνος. Ούτε ώρα χαμένη.

Με το μήνυμα «δε γονατίζουμε» η αγανάκτηση να πιάσει τόπο

Απευθυνόμαστε στα δοκιμαζόμενα από την κρίση εργατικά - λαϊκά στρώματα που ακολούθησαν το ΠΑΣΟΚ. Να αδιαφορήσετε για τις αλλαγές στην κυβέρνηση και τις φιλονικίες μέσα στο ΠΑΣΟΚ. Αυτό το κόμμα δεν αλλάζει. Μην έχετε άλλες αυταπάτες. Εσείς πρέπει να αλλάξετε. Το ίδιο ισχύει και για τη ΝΔ και τα κόμματα που γεννήθηκαν από αυτή. Να σταθείτε απέναντι από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, με το μήνυμα "δε γονατίζουμε" η αγανάκτηση να πιάσει τόπο.

Να συμπορευτείτε με το ΚΚΕ στους αγώνες και τις εκλογές ενάντια στα μνημόνια, τα "μεσοπρόθεσμα" και τη συναίνεση, στην ΕΕ. Την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία.

Ζητάμε και εκλογές για να καταφέρει ο λαός ένα πρώτο βαθύ πλήγμα στο αστικό πολιτικό σύστημα, με ταυτόχρονη όξυνση της ταξικής πάλης.

Οσο πιο αδύνατη κυβέρνηση προκύψει και με ισχυρό το ΚΚΕ τόσο πιο εύκολα θα είναι για το λαό να αποτρέψει τα χειρότερα. Οποια κυβέρνηση κι αν προκύψει, οικουμενική, κεντροδεξιά, κεντροαριστερή, θα κάνει τα ίδια, γιατί μέσα στο σύστημα οι επιλογές είναι οι ίδιες από τα κόμματα της αστικής τάξης και του ευρωμονόδρομου. Το κύριο είναι να είναι αδύναμη. Γι' αυτό έχει σημασία η συμπαράταξη με ισχυρό ΚΚΕ. Την άλλη μέρα των εκλογών ο λαός να είναι στο πόδι, να χαράξει νικηφόρα πορεία.

Το χρέος της πλουτοκρατίας στο λαό δε θα επιστραφεί με συνηθισμένους αγώνες

Καλούμε το λαό να ξεκινήσει. Να συγκεντρωθούν δυνάμεις. Να πάρει στα χέρια του την ιδιοκτησία του πλούτου, των μέσων παραγωγής. Ο λαός να πάρει την ιδιοκτησία των μονοπωλίων, της πλουτοκρατίας, στα χέρια του, τώρα, που ένα σημαντικό κομμάτι θα υποθηκευτεί.

Παρά τη ληστεία από τα μονοπώλια, υπάρχουν παραγωγικές αναπτυξιακές δυνατότητες, σε όλους τους κλάδους της βιομηχανίας, της αγροτικής παραγωγής, για την ανάπτυξη της επιστήμης, της έρευνας.

Δεν αξίζει να περιμένει ο λαός, να ελπίζει με γενικόλογα συνθήματα, τις οργισμένες μούντζες στις πλατείες και τα "όλοι φταίτε".

Αυτό το χρέος της πλουτοκρατίας στο λαό δεν πρόκειται να επιστραφεί με συνηθισμένους αγώνες. Θα το εισπράξει ο λαός μόνος του, παίρνοντας στα χέρια του την εξουσία, την ιδιοκτησία της πλουτοκρατίας, των μονοπωλίων, με κοινωνικοποίηση, με λαϊκό παραγωγικό συνεταιρισμό, με αποδέσμευση από την ΕΕ, με εργατικό - λαϊκό έλεγχο, με λαϊκό κοινοβούλιο εκλεγμένων από τους τόπους δουλειάς, τις οργανώσεις των συνταξιούχων, των μαθητών, φοιτητών, σπουδαστών, με πανεθνικό σχεδιασμό που καταργεί κάθε μορφή ανεργίας.

Αυτή είναι η μόνη φιλολαϊκή απάντηση στο σάπιο καπιταλιστικό σύστημα και την κρίση του.

Αυτή η εξουσία, η λαϊκή, θα διαγράψει το χρέος. Είναι χάσιμο χρόνου, αποπροσανατολισμός, μια από τα ίδια, οι αναδιαπραγματεύσεις της ΝΔ. Λαϊκή εξουσία και αποδέσμευση από την ΕΕ, διαγραφή του χρέους είναι η λύση για το λαό. Καλούμε επίσης το λαό να αγρυπνά για το τι είδους κίνημα και οργάνωση της πάλης χρειάζεται.

Πρωταγωνιστής πρέπει να γίνει το ενιαίο μέτωπο, η συμμαχία των εργατών, των αυτοαπασχολούμενων, των μικρών ΕΒΕ και της φτωχομεσαίας αγροτιάς, που διεκδικεί ριζική αλλαγή στο κοινωνικό και οικονομικό επίπεδο.

Ο λαός να μην πιαστεί στο δόκανο του δημοψηφίσματος

Η κυβέρνηση, το αστικό σύστημα, σκέφτεται ακόμη και δημοψήφισμα να γίνει για να καμουφλάρει την αντιδραστική πολιτική της και της ΕΕ.

Οσον αφορά το δημοψήφισμα ο λαός δεν πρέπει να πιαστεί στο δόκανο, με ποιο δίλημμα θα βάλει. Πρέπει να το ματαιώσουμε με όξυνση της ταξικής πάλης, με ανάπτυξη των αγώνων για την υπόσκαψη του σάπιου αστικού πολιτικού συστήματος και με το αίτημα για εκλογές, με ισχυρό ΚΚΕ και αδύναμη αστική κυβέρνηση, με οποιεσδήποτε παραλλαγές κι αν πάρει.

Το αίτημα για εκλογές που βάζουμε δεν έχει καμιά σχέση με το αίτημα για εκλογές των άλλων κομμάτων. Μπορεί η συνεργασία ΠΑΣΟΚ - ΝΔ να μην έγινε, όμως η συναίνεση καλλιεργείται στο λαό, τον εξοικειώνουν. Γι' αυτό χρειάζεται ισχυρό ΚΚΕ.

Η μάχη κρίνεται με αφετηρία τους τόπους δουλειάς, με οργάνωση, γραμμή ρήξης με την εξουσία των μονοπωλίων και την ΕΕ και όχι με τις θεωρίες έξω από τα κόμματα και από την πίσω πόρτα να μπαίνουν οι θεωρίες των αστικών κομμάτων, της ΕΕ, και εκσυγχρονισμός του αστικού συστήματος.

Η ταξική πάλη χρειάζεται να δυναμώσει με έδρα τους χώρους δουλειάς, να επιδρά στις γειτονιές, στα χωριά, στους δρόμους, στις πορείες, με απεργίες, συλλαλητήρια, συγκεντρώσεις, καταλήψεις, με ανεβασμένες μορφές πάλης που αποφασίζουν οργανωμένα Γενικές Συνελεύσεις σωματείων, μαζικών φορέων, συσκέψεις συντονιστικών.

Η σύγκρουση με την εργοδοσία, τα κόμματα της πλουτοκρατίας στο χώρο δουλειάς, η απεργία παίζουν πρωταρχικό ρόλο. Οχι όπως κάνουν ορισμένοι τη μέρα δουλειά και το βράδυ πλατεία και μάλιστα χωρίς κομματική και συνδικαλιστική ταυτότητα, δηλαδή καμουφλαρισμένοι ως πλήθος ανώνυμο, όπως προτείνουν οι εκσυγχρονιστές του συστήματος και συνθήματα που τσουβαλιάζουν το ΚΚΕ με το σύστημα. Η αγανάκτηση να γίνει με οργανωμένη δράση.

Δείκτης ριζοσπαστισμού σήμερα είναι η δύναμη του ΚΚΕ

Ποτέ δεν υποχωρήσαμε σε πιέσεις. Καλούμε τους εργαζόμενους, τους αγρότες, τους ΕΒΕ, τη νεολαία, τις γυναίκες. Καλούμε όλους αυτούς που έχουν αποφασίσει ότι δεν πάει άλλο με το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ. Να κάνουν το βήμα τώρα. Συμπαράταξη με το ΚΚΕ, μαζί στους αγώνες και στις εκλογές που πρέπει να γίνουν.

Δείκτης ριζοσπαστισμού σήμερα είναι η δύναμη του ΚΚΕ και του κοινωνικού λαϊκού μετώπου, που αντιπαλεύουν την εξουσία των μονοπωλίων. Καμιά συναίνεση. Να απορρίψει ο λαός το σύνθημα να σώσουμε την εθνική οικονομία. Η οικονομία είναι ταξική, καπιταλιστική. Ο λαός θα οικοδομήσει τη δική του λαϊκή οικονομία και εξουσία.

Καλούμε τους εργαζόμενους, τους αγρότες, τους ΕΒΕ να γκρεμίσουν τα τείχη που ορθώνει το αστικό σύστημα απέναντι στο ΚΚΕ και τις ριζοσπαστικές συσπειρώσεις. Να πυκνώσουν τις γραμμές του στρατοπέδου που αντιπαλεύει τα μονοπώλια και τον ιμπεριαλισμό, σε συμπόρευση με το ΚΚΕ.

Να συμβάλουμε με όλες μας τις δυνάμεις για νικηφόρα πορεία της λαϊκής συμμαχίας με ισχυρό ΚΚΕ.

Με ισχυρή, πανίσχυρη ΚΝΕ, να γίνει η γενιά της νίκης για το σοσιαλισμό».

Εκδηλώσεις ενάντια στα ναρκωτικά

Με αφορμή την «Παγκόσμια Ημέρα Κατά των Ναρκωτικών», οι φορείς που σχετίζονται με το χώρο αντιμετώπισης των εξαρτήσεων προχωρούν τις επόμενες μέρες σε πολύμορφες εκδηλώσεις και κινητοποιήσεις.

Πλούσια σε περιεχόμενο είναι τα φεστιβάλ που διοργανώνουν τα παραρτήματα του Εθνικού Συμβουλίου κατά των Ναρκωτικών (ΕΣΥΝ):

  • Στη Λιβαδειά οι εκδηλώσεις του 6ου Αντιναρκωτικού Φεστιβάλ έχουν ξεκινήσει και θα ολοκληρωθούν την Πέμπτη 30 Ιούνη, με τη συμμετοχή πολλών πολιτιστικών και αθλητικών φορέων της Βοιωτίας, με κύριο αίτημα τη δημιουργία «στεγνού» προγράμματος στο νομό. Στο χώρο του Ζαππείου βρίσκεται η Κινητή Μονάδα «ΠΗΓΑΣΟΣ» του ΚΕΘΕΑ 9 π.μ.-1 μ.μ. και 7-10 μ.μ. όπου ειδικοί επιστήμονες ενημερώνουν για θέματα που αφορούν την πρόληψη, αλλά και για θέματα εξάρτησης από ουσίες και θεραπείες. Σήμερα, Σάββατο, θα γίνει στις 9.15 μ.μ. ομιλία και εκδηλώσεις από τα αθλητικά τμήματα του ΑΚΟΛ, από μαθητικά μουσικά συγκροτήματα, ενώ αύριο, Κυριακή, ο Σύλλογος Γυναικών Αγ. Νικολάου αφιερώνει την εκδήλωσή του στον αγώνα κατά των ναρκωτικών.
  • Στην Κέρκυρα, το Φεστιβάλ ξεκινάει σήμερα Σάββατο στην Κάτω πλατεία από τις 4-8.30 μ.μ. όπου θα διεξαχθούν: Παιδικό ποδοσφαιρικό τουρνουά και φιλικό παλαίμαχων ΑΟ Κέρκυρας - ποδοσφαιρικής ομάδας Αστυνομικής Διεύθυνσης Κέρκυρας. Από την Τρίτη 28 μέχρι και την Πέμπτη 30 Ιούνη θα παρουσιαστούν στο θέατρο «Ρένα Βλαχοπούλου» στις 9.15 μ.μ.: «Εκκλησιάζουσες» (από το 7ο Γυμνάσιο Κέρκυρας), «Αρχοντοχωριάτης» (4ο Γυμνάσιο) και «8 Γυναίκες κατηγορούνται» (1ο Λύκειο).
  • Το παράρτημα Χανίων, αύριο Κυριακή θα διεξάγει στις 6.30 μ.μ. ποδοσφαιρικό αγώνα μεταξύ ομάδας παλαιμάχων ποδοσφαιριστών και ομάδας από κρατούμενους και εργαζομένους στις Επανορθωτικές Φυλακές Αγυιάς και στις 8.30 μ.μ. θα παρουσιαστεί θεατρικό δρώμενο του Κέντρου Οικογενειακής Υποστήριξης του Προγράμματος «Αριάδνη»/ΚΕΘΕΑ.
  • Το παράρτημα Θεσσαλονίκης μαζί με τις Λαϊκές Επιτροπές της Πολίχνης, των Συκεών, του Εύοσμου - Κορδελιού και τους Συλλόγους Γυναικών Τούμπας, Καλαμαριάς και του Πανδημοκρατικου Συλλόγου Γυναικών κάνουν πλατύ άνοιγμα στις γειτονιές, με εξορμήσεις αύριο Κυριακή και τη Δευτέρα 27 Ιούνη.

Επίσης, σήμερα, Σάββατο στις 9 το βράδυ, η μονάδα απεξάρτησης «18 ΑΝΩ» του ΨΝΑ πραγματοποιεί στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (πρώην Κοτζιά) συναυλία με τους Θανάση Παπακωνσταντίνου, Γιάννη Χαρούλη, «Qyilombo». Την Κυριακή 26 Ιούνη, στο Δημοτικό Θέατρο Αιγάλεω «Αλέξης Μινωτής» (Ιερά Οδός & Δαρδανελίων), στις 9 το βράδυ, η Θεατρική Ομάδα της Μονάδας Απεξάρτησης 18 ΑΝΩ - ΨΝΑ ανεβάζει την παράσταση «Το Γαλάζιο Πουλί» του Μέτερλιγκ και θα ακολουθήσει συναυλία της Μουσικής Ομάδας της Μονάδας Απεξάρτησης «18 ΑΝΩ» - ΨΝΑ.

H Eπιτροπή Ειρήνης Γούβας διοργανώνει εκδήλωση με θέμα «Οχι σε όλα τα ναρκωτικά», την Πέμπτη 30 Ιούνη στις 8.30 μ.μ. στην πλατεία Πλυτά. Θα συμμετέχουν το παράρτημα οικοδόμων (Βύρωνα, Καισαριανής, Παγκρατίου, Γούβας) και ο Σύλλογος Γυναικών Γούβας.

Ζυμώσεις ιδιωτών στο χώρο της «αποτοξίνωσης»

Με τη μάσκα Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης («Μέριμνα Ζωής») με την οποία συνδέεται η ιδιωτική κλινική «ΜΕΡΙΜΝΑ ΑΕ - Κλινική "Αγιος Νικόλαος"» που έχει έδρα στον Πειραιά και προσφέρει, έναντι αδράς αμοιβής, αμφιβόλου ποιότητας, ασφάλειας και αποτελεσματικότητας «μέθοδο ταχείας αποτοξίνωσης από ναρκωτικά με χορήγηση της ουσίας ναλτρεξόνη», οι ιδιοκτήτες της διοργάνωσαν προχτές «σεμινάριο» στο... Πανεπιστήμιο Πειραιά! Μάλιστα φρόντιζαν να δίνουν και βεβαιώσεις στους φοιτητές που το παρακολούθησαν!

Οι κλινικάρχες είχαν την αμέριστη συμπαράσταση του δημάρχου Πειραιά, Β. Μιχαλολιάκου, ο οποίος άνοιξε τις εργασίες της ημερίδας χαρακτηρίζοντας όσους εκμεταλλεύονται τον ανθρώπινο πόνο ως «πρωτοπόρους που εφαρμόζουν γόνιμες προσπάθειες για τους πολλούς», εκφράζοντας παράλληλα την πρόθεση της δημοτικής αρχής να δώσει «προτεραιότητα σε τέτοιες πρωτοβουλίες». Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Φεβρουάριο το Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ), η Μονάδα Απεξάρτησης «18 ΑΝΩ», το Θεραπευτικό Πρόγραμμα ΑΡΓΩ του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης και το Τμήμα Αποκατάστασης Εξαρτημένων ΙΑΝΟΣ του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης είχαν καταγγείλει με ανακοίνωσή τους την κλινική «Αγιος Νικόλαος» για «χρήση παράνομων μεθόδων απεξάρτησης».

Τη στιγμή που η κυβέρνηση συρρικνώνει τις δομές που αποτελεσματικά προσφέρουν έργο στο χώρο της τοξικοεξάρτησης, αφήνει ανοιχτές πόρτες για την εμπορευματοποίηση του ανθρώπινου πόνου, την εκμετάλλευση χιλιάδων οικογενειών, από παράνομες ιδιωτικές κλινικές δήθεν απεξάρτησης. Είναι ξεκάθαρο ότι οι μέχρι τώρα κυβερνήσεις κάνουν τα στραβά μάτια στην ύπαρξη και λειτουργία παράνομων ιδιωτικών κλινικών, στοχεύοντας στη δημιουργία τετελεσμένων γεγονότων, με σκοπό στη συνέχεια να νομιμοποιηθούν.

Συνεχίζονται και τα Μαθητικά Φεστιβάλ της ΚΝΕ

Δεύτερη μέρα σήμερα για το διήμερο Μαθητικό Φεστιβάλ στην Πάτρα, που γίνεται στο παλιό Αρσάκειο της πόλης και οι εκδηλώσεις του ξεκινούν στις 7.30 μ.μ. Το σημερινό πρόγραμμα περιλαμβάνει: Θεατρική παράσταση για το σχολείο των αναγκών μας, ομιλία από τον Γιώργο Τάτση, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ, συναυλίες από νεανικά συγκροτήματα, συναυλία από τα «Υπόγεια Ρεύματα».

Τα Μαθητικά Φεστιβάλ της ΚΝΕ είναι φέτος περισσότερα από κάθε άλλη χρονιά. Εχουν ταξιδέψει ήδη σε πολλές πόλεις της χώρας με σύνθημα «Στο δρόμο της ανατροπής για το σχολείο και τη ζωή που μας αξίζει», ενώ συνεχίζονται σήμερα και αύριο σε διάφορες πόλεις. Συγκεκριμένα:

Σήμερα, Σάββατο: Αγιος Δημήτριος (Μπραχάμι), Πύργος (κεντρική πλατεία, στις 7.30 μ.μ., ομιλητής ο Γιάννης Τεφάνης, μέλος του Γραφείου του ΣΠ Πελοποννήσου της ΚΝΕ), Κεφαλονιά (Αργοστόλι, πάρκο Νάπιερ, στις 7.30 μ.μ., ομιλήτρια η Μαρίνα Λαβράνου, μέλος του Γραφείου του ΣΠ Πελοποννήσου της ΚΝΕ), Πτολεμαΐδα (κεντρική πλατεία, στις 8 μ.μ., ομιλητής ο Μάριος Τσελές, γραμματέας του ΝΣ Κοζάνης της ΚΝΕ), Αλεξανδρούπολη (πάρκο Εθνικής Αντίστασης, στις 7.30 μ.μ., ομιλητής ο Γιάννης Χιώνης, μέλος του Συμβουλίου Περιοχής Ανατ. Μακεδονίας - Θράκης της ΚΝΕ).

Αύριο Κυριακή: Κοζάνη (κεντρική πλατεία, στις 8 μ.μ., ομιλητής ο Θανάσης Χαστάς, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ).



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ