Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 26 Ιούνη 2016 - αριθ. φύλλου: 12463

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΚΟΥΑΡΤΕΤΟ
Διαμορφώνουν το αντεργατικό τοπίο στη «νέα εποχή» που ανοίγεται για το κεφάλαιο

Οι αλλαγές που ετοιμάζουν στα Εργασιακά, κατοχυρώνουν ένα μηχανισμό αυτόματης προσαρμογής μισθών και δικαιωμάτων στις ανάγκες των επιχειρήσεων


ΣΕΛ.  12   -   13

Δεν διορθώνονται υπέρ των λαών ούτε η ΕΕ ούτε ο δρόμος του κεφαλαίου

Με αφορμή το βρετανικό δημοψήφισμα, πυκνώνουν οι φωνές και τα «δάκρυα», τόσο από τη μεριά της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, όσο και από τη μεριά των άλλων αστικών κομμάτων, για την «ανάγκη επαναθεμελίωσης της ΕΕ», που πρέπει να επιστρέψει στις ρίζες της! Ομως, η ΕΕ, από γεννησιμιού της, ήταν και είναι μια αντιδραστική συμμαχία καπιταλιστικών κρατών με στόχο το «ξεζούμισμα» των εργαζομένων και την καταλήστευση άλλων λαών. Δεν ήταν ούτε θα είναι αιώνια, όπως δεν ήταν αιώνιες άλλες αντίστοιχες συμμαχίες στο παρελθόν. Η ΕΕ δεν διορθώνεται, δεν γίνεται φιλολαϊκή, όπως δεν διορθώνεται και ο καπιταλισμός. Ο λαός πρέπει να απορρίψει νέες ψευδαισθήσεις και αυταπάτες.

Γι' αυτό πρέπει η δίκαιη αγανάκτηση και διαμαρτυρία ενάντια στην ΕΕ να μην εγκλωβιστεί σε διάφορα αστικά σχέδια τα οποία είτε επιδιώκουν την έξοδο είτε μια καλύτερη διαπραγμάτευση εντός, για λογαριασμό πάντα τμημάτων του κεφαλαίου. Διέξοδος για το λαό είναι η πάλη για αποδέσμευση από την ΕΕ συνδεδεμένη με την πάλη για την ανατροπή της εξουσίας του κεφαλαίου.


ΣΕΛ.  10  -  11

ΠΟΛΙΤΙΚΟ - ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΔΙΗΜΕΡΟ ΤΗΣ ΚΟ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Ελληνες και μετανάστες εργαζόμενοι ενάντια στον καπιταλισμό που γεννά κρίσεις - πολέμους - προσφυγιά

Μια μεγάλη πολύχρωμη γιορτή «έστησαν» για δύο μέρες στο πάρκο Φιξ Ελληνες και μετανάστες εργαζόμενοι

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν την περασμένη Παρασκευή και ολοκληρώθηκαν χτες. Ξεχωριστή στιγμή, την πρώτη μέρα, ήταν η άφιξη προσφύγων και μεταναστών, όλων των ηλικιών, μεταξύ τους και παιδιά, που έφτασαν με πούλμαν από κέντρα φιλοξενίας της Αττικής.


ΣΕΛ.  21

Προσφορές
  • Ο σύντροφος Κώστας Λέκκας προσφέρει το ποσό των 10.000 δολαρίων στο «Σπίτι του Αγωνιστή» για την ολοκλήρωση των έργων που γίνονται σε αυτό.
  • Ο Ελληνικός Εργατικός Σύνδεσμος «ΑΤΛΑΣ» από το Σίδνεϊ και «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ» από τη Μελβούρνη Αυστραλίας, τα μέλη και υποστηρικτές των Εργατικών Συνδέσμων προσφέρουν στο «Σπίτι του Αγωνιστή» 3.000 δολάρια Αυστραλίας.


ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ - ΒΙΟΜΗΧΑΝΟΙ
Στρατηγικές συμπλεύσεις και ταυτίσεις με μπούσουλα την ανάκαμψη του κεφαλαίου

ΣΕΛ.  6   -   7
ΚΚΕ ΓΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ
Η απάντηση στο δικό τους «μαύρο» είναι το δικό μας «κόκκινο»

ΣΕΛ.  21
ΚΛΑΔΟΣ ΠΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑΣ
Η εκμετάλλευση χιλιάδων εργαζομένων είναι η «κότα που κάνει τα χρυσά αυγά»

ΣΕΛ.  14  -  15
ΑΙΜΙΛΙΟΣ ΒΕΑΚΗΣ
Ο κορυφαίος ηθο-ποιός του 20ού αιώνα

65 χρόνια από το θάνατό του


ΣΕΛ.  20


Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org