Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 3 Φλεβάρη 1995

Εκσυγχρονισμός με επίκεντρο την πάλη για βαθιές αλλαγές

Ομιλία της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας, στα πλαίσια των συζητήσεων του "Πολιτικού Βήματος"


ΣΕΛ.  9

ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΔΕ ΛΕΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ 8 ΔΙΣ. ΠΟΥ ΧΑΡΙΖΟΥΝ ΣΤΟΝ ΠΕΡΑΤΙΚΟ
ΕΝΟΧΗ
ΣΙΩΠΗ
για την εγκληματική πολιτική

Οι αρμόδιοι υπουργοί δηλώνουν "άγνοια" και "αναρμοδιότητα". Οι εργαζόμενοι και οι δήμαρχοι καταγγέλλουν το εθνικό έγκλημα

Σιγή ιχθύος για να καλύψουν τα αποτελέσματα της εγκληματικής τους πολιτικής τήρησαν χτες όλοι οι ένοχοι (κυβέρνηση, αξιωματική αντιπολίτευση, μεγαλοϊδιοκτήτες των ΜΜΕ) που μετείχαν στο μεγάλο φαγοπότι της εκποίησης των Ναυπηγείων Ελευσίνας. Των Ναυπηγείων που για να μη χρηματοδοτούνται δήθεν από το δημόσιο χαρίστηκαν στον εφοπλιστή Περατικό και τώρα του προσφέρουν - με τις ευλογίες της Κομισιόν - σε "καυτό χρήμα" επιδότηση 8 περίπου δισ. δραχμών, ενώ παράλληλα ετοιμάζονται να ξεπουλήσουν και τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά.

Οι αρμόδιοι υπουργοί και υφυπουργοί (Εθνικής Οικονομίας, Βιομηχανίας, Τύπου) δήλωναν χτες "άγνοια" για τη νέα "προίκα" στον Περατικό, ή "αναρμοδιότητα", ενώ βουλευτές, πρώην υπουργοί της ΝΔ, αρνήθηκαν να σχολιάσουν το γεγονός.

Τη μεγάλη απάτη που συντελείτε σε βάρος της εθνικής οικονομίας και των εργαζομένων στα Ναυπηγεία Ελευσίνας και Σκαραμαγκά, καταδίκασαν με δηλώσεις που έκαναν στο "Ρ", ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Μ. Κωστόπουλος και ο γενικός γραμματέας της ΓΣΕΕ Γ. Μαυρίκος.Οι εργαζόμενοι στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, με ανακοίνωσή τους, καταγγέλλουν σαν "εθνικό έγκλημα" την άρνηση της κυβέρνησης να στηρίξει με κρατικές επιχορηγήσεις τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά και την εμμονή της να τα ξεπουλήσει, ενώ την ίδια ώρα προσφέρει - με τις ευλογίες τις Κομισιόν - νέο μποναμά με κρατικές επιχορηγήσεις και δάνεια ύψους 8 δισ. δραχμών στον εφοπλιστή Περατικό.

Την αντίθεσή τους, στη συγκεκριμένη πολιτική απέναντι στα ναυπηγεία, εκφράζουν με δηλώσεις τους στο "Ρ" και οι δήμαρχοι Νίκαιας, Περάματος και Ασπροπύργου.

ΣΕΛΙΔΕΣ


Προσφορές για την αποκατάσταση των ζημιών
  • Η Επιτροπή Λακώνων Αττικής στήριξης του ΚΚΕ προσφέρει, ως πρώτη δόση, 700.000 δρχ.
  • Το Κοινοτικό Συμβούλιο Αντίκυρας Βοιωτίας,με ομόφωνη απόφασή του, προσφέρει 300.000 δρχ., μέσω ΚΟΒ Αντίκυρας - Ασπρων Σπιτιών.

Αποκαλυπτικό

"

Στους Ελληνες της Αμερικής, που ταλαιπωρούνται, όπως όλοι στις ΗΠΑ, από το ισχύον χαώδες και δαπανηρότατο ιδιωτικό σύστημα ιατρικής περίθαλψης, που στερεί από ένα μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού τη δυνατότητα να καταφύγει στον γιατρό ή στο νοσοκομείο, ιδιαίτερη ανακούφιση προκάλεσε η διαβεβαίωση των Ελλήνων εκπροσώπων ότι ο δικαιούχος, έστω και μιας μικρής σύνταξης από οποιονδήποτε ελληνικό ασφαλιστικό φορέα, τυγχάνει πλήρους ιατροφαρμακευτικής και νοσοκομειακής κάλυψης, εφόσον εγκατασταθεί μόνιμα στην Ελλάδα".

Ναι, έτσι ακριβώς μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων τη συνάντηση της ελληνικής κρατικής αντιπροσωπείας με τους ομογενείς στις ΗΠΑ. "Με ανακούφιση" άκουσαν οι τελευταίοι τη δυνατότητα της ιατροφαρμακευτικής και νοσοκομειακής κάλυψης όταν εγκατασταθούν στην Ελλάδα. Τουλάχιστον, θα έχουν μια ελάχιστη σιγουριά στα γηρατειά τους, αφού στην υπόλοιπη ζωή τους, "το ισχύον χαώδες και δαπανηρότατο ιδιωτικό σύστημα περίθαλψης" των ΗΠΑ, τους αντιμετωπίζει ως κοινά κοινότατα προϊόντα προς κερδοσκοπία και ανάλωση!

Αποκαλυπτικότατο το μικρό αυτό απόσπασμα, μιας είδησης χωρίς καμιά γενικότερη πολιτική σημασία. Τόσο για την πραγματική εικόνα της λεγόμενης χώρας της ελευθερίας και της ευδαιμονίας, της χώρας - τιμητή των ανθρώπινων δικαιωμάτων απανταχού της Γης. Οσο και για τις πραγματικές, βαθιά αντιλαϊκές και αντικοινωνικές προοπτικές που προδιαγράφουν οι κυβερνητικές πολιτικές υποβάθμισης και ιδιωτικοποίησης του δημόσιου κοινωνικού τομέα. Μόνο, που για τις τελευταίες, "ξέχασε" η αντιπροσωπεία να ενημερώσει τους ομογενείς...




Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ