Σελ. /28
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 17 Ιούλη 2012 - αριθ. φύλλου: 11309

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Αμεσες λύσεις στα οξυμένα προβλήματα των πυροσβεστών

ΣΕΛ.  11
ΠΑΜΕ - ΠΑΣΕΒΕ - ΠΑΣΥ - ΜΑΣ - ΟΓΕ
Σύσκεψη σήμερα για την οργάνωση της πάλης

ΣΕΛ.  3

ΟΛΟΜΕΤΩΠΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ σε μισθούς - συντάξεις - υγεία - κοινωνικά επιδόματα

Διαδοχικές συναντήσεις με τους υπουργούς, τα υπουργεία των οποίων εμπλέκονται στην καρατόμηση των δαπανών που έχουν να κάνουν με τις ανάγκες της λαϊκής οικογένειας είχε χθες ο υπουργός Οικονομικών. Τα μέτρα ύψους πάνω από 11,5 δισ. ευρώ για τη εφαρμογή του «Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής» 2013-2014, σημαίνουν σφαγείο σε προνοιακά και κοινωνικά επιδόματα, δαπάνες του κρατικού προϋπολογισμού που αφορούν σε Υγεία (νοσήλια, φάρμακα), Παιδεία κ.ά., μαζικά λουκέτα και σαρωτικές αναδιαρθρώσεις σε οργανισμούς του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα. Ταυτόχρονα, ετοιμάζεται νέα δραστική μείωση μισθών και συντάξεων καθώς και γοργή προώθηση των ιδιωτικοποιήσεων.


ΣΕΛ.  3,   7,   16

«ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ»
Με προτάσεις απέναντι στην αδιάλλακτη εργοδοσία

Στην προκλητική αδιαλλαξία της εργοδοσίας, που επιμένει να απαντά με εκβιασμούς και απειλές στο αίτημα για επαναπρόσληψη των απολυμένων, το σωματείο εργαζομένων της «Ελληνικής Χαλυβουργίας» κατέθεσε χτες στον υπουργό Εργασίας σειρά συγκεκριμένων προτάσεων για την εξεύρεση λύσης.


ΣΕΛ.  12

Ακρίβεια και κέρδος

«Στο μικροσκόπιο της τρόικας η ακρίβεια», αναφέρει στον πρωτοσέλιδο τίτλο της η κυριακάτικη «Καθημερινή», αλλά όπως προκύπτει από το σχετικό ρεπορτάζ ... «η ακρίβεια» δεν έχει κανένα λόγο να φοβάται ούτε την τρόικα ούτε τη νέα συγκυβέρνηση. Ο λόγος είναι απλός, δεν μπορούν να αγγίξουν τη βασική αιτία που θρέφει την ακρίβεια και κρατάει τις τιμές στα ύψη, το καπιταλιστικό κέρδος. Το ομολογεί άλλωστε η ίδια εφημερίδα στο ρεπορτάζ, όπου μάλιστα αναφέρει συγκεκριμένα στοιχεία. Να τι γράφει: «Ετσι, το γεγονός ότι οι τιμές παραμένουν στα ύψη, οφείλεται κυρίως στο ότι δεν έχουν συμπιεστεί τα κέρδη των επιχειρήσεων(!). Τα στοιχεία δείχνουν ότι το μερίδιο του εργατικού κόστους στη διαμόρφωση των τιμών έχει μειωθεί από περίπου 36% στο πρώτο τρίμηνο του 2009 στο 30% στο πρώτο τρίμηνο του 2012, όταν τα αντίστοιχα μερίδια των (σ.σ. έμμεσων) φόρων έχουν αυξηθεί από περίπου 7% στο 11% και των κερδών από περίπου 57% στο 59%»(!). Ομολογούν δηλαδή ότι στις τιμές των προϊόντων το καπιταλιστικό κέρδος «συμμετέχει» κατά σχεδόν 60%. Το τεράστιο αυτό κέρδος δεν μπορεί φυσικά να το αγγίξει καμία τρόικα ή κυβέρνηση, ακριβώς γιατί αυτή η πολιτική υπηρετεί το κέρδος. Και χρησιμοποιούν και την ακρίβεια ως πολιορκητικό κριό για την απελευθέρωση των αγορών ενέργειας, «κλειστών επαγγελμάτων» κλπ., με το κάλπικο επιχείρημα ότι η απελευθέρωση ενισχύει την ανταγωνιστικότητα και ρίχνει τις τιμές, ενώ το μόνο που κάνει είναι να τις αυξάνει και να δημιουργεί νέα πεδία κερδοφορίας για το κεφάλαιο. Και βέβαια, κατέρρευσαν οι μύθοι με τους οποίους «γάνωναν» το μυαλό του λαού, ότι η ακρίβεια οφείλεται στους υψηλούς μισθούς...



ΚΛΑΔΙΚΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ
Δεν αναγνωρίζουμε τη σφαγή των μισθών

ΣΕΛ.  14
Δράση από την επιτροπή ανέργων ναυτεργατών

ΣΕΛ.  15
«ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ»
Αγώνας για τα λαϊκά δικαιώματα

ΣΕΛ.  18
ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΗ
Κάλεσμα κατά της ιδιωτικοποίησης

ΣΕΛ.  13
ΠΑΣΕΒΕ
Την Πέμπτη ενάντια στη φοροληστεία

ΣΕΛ.  22
«ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ» ΣΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ
Σκληρή δουλειά για ψίχουλα

ΣΕΛ.  14
ΚΚΕ
ΟΧΙ στην πώληση της ΑΤΕ

Η προώθηση άμεσα και γρήγορα της ιδιωτικοποίησης της ΑΤΕ από την κυβέρνηση, σε συνδυασμό με την πώληση - χάρισμα των κρατικοσυνεταιριστικών επιχειρήσεων ΕΒΖ - ΣΕΚΑΠ - ΔΩΔΩΝΗ, θα έχει τραγικές επιπτώσεις, αφού θα ενισχύσει την ανεργία και θα υποβαθμίσει και καταδικάσει παραπέρα τον αγροτικό τομέα και την αγροτιά.


ΣΕΛ.  22

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ