Σελ. /28
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 17 Σεπτέμβρη 2013 - αριθ. φύλλου: 11652

ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΣΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ» ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΣΚΥΤΑΛΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ 19-20-21 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ «ΤΡΙΤΣΗ»
Δημήτρης Κουτσούμπας: Θα ξεπηδήσει μια νέα γενιά αποφασισμένων αγωνιστών για την επαναστατική ανατροπή

ΣΕΛ.  7  -  11

ΝΑ ΥΨΩΘΕΙ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΤΕΙΧΟΣ εκπαιδευτικών - γονιών - μαθητών

  • ΚΚΕ: O αγώνας στους χώρους εκπαίδευσης για το λαϊκό δικαίωμα στη μόρφωση, για ένα σχολείο για όλα τα παιδιά, για το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά χρειάζεται να δυναμώσει και να γίνει υπόθεση όλων των εργαζομένων.
  • ΠΑΜΕ: Η συμμετοχή στις Γενικές Συνελεύσεις και την απεργία βασικό κριτήριο για την κλιμάκωση της πάλης.

Με μεγάλα ποσοστά συμμετοχής ξεκίνησε χτες η απεργία των καθηγητών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που συνεχίζεται. Μαζικά ήταν και τα απεργιακά συλλαλητήρια. Η κυβερνητική πολιτική για το νέο πιο άδικο σχολείο και τις διαθεσιμότητες - απολύσεις εκπαιδευτικών και άλλων εργαζομένων, που πάει χέρι χέρι με τον κυβερνητικό αυταρχισμό, πρέπει να προσκρούσει σε ένα αγωνιστικό τείχος εκπαιδευτικών - γονιών - μαθητών. Ο αγώνας στην εκπαίδευση να συμβάλλει στην προώθηση της ενιαίας πάλης του λαού για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής κυβέρνησης - ΕΕ - πλουτοκρατίας που οξύνει τα προβλήματα στην Παιδεία και στο σύνολο της ζωής των λαϊκών οικογενειών.


ΣΕΛ.  2   -   3

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Συλλαλητήριο υπεράσπισης της ΛΑΡΚΟ

Μυριόστομη ακούστηκε την Κυριακή το μεσημέρι στη Λάρυμνα η φωνή της εργατικής τάξης για την υπεράσπιση της ΛΑΡΚΟ και των δικαιωμάτων των εργατών της. Εκατοντάδες εργαζόμενοι κάτω από τις σημαίες των συνδικάτων τους που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ συμμετείχαν στο μεγάλο συλλαλητήριο.


ΣΕΛ.  6

Να γιατί χτύπησαν

Η οργανωμένη μαφιόζικη δολοφονική επίθεση της Χρυσής Αυγής στο Πέραμα έγινε επειδή οι κομμουνιστές είναι στην πρώτη γραμμή της πάλης κόντρα στους εφοπλιστές και τους μεγαλοεργολάβους, που θέλουν μεροκάματα πείνας και τσακισμένα δικαιώματα για τους εργάτες της Ζώνης, ενώ ναυπηγούν και επισκευάζουν τα βαπόρια τους σε ξένα ναυπηγεία, καταδικάζοντάς τους στην ανεργία. Οι χρυσαυγίτες θέλουν τη Ζώνη φέουδο μεγαλοεργολάβων και εφοπλιστών, με εργάτες χωρίς δικαιώματα, γι' αυτό στήνουν μαζί τους εργοδοτικό σωματείο. Να η απόδειξη: Οι μπράβοι του κεφαλαίου μίλησαν για «νεκροθάφτες της ζώνης του Περάματος και κομματόσκυλα, που τόσα χρόνια στέρησαν το μεροκάματο από χιλιάδες Ελληνες»... Χτες στο Πέραμα δήλωναν: «Να κάνουμε ένα σωματείο, θα διαφοροποιήσουμε τα μεροκάματα... Τα μεροκάματα ήταν πάρα πολύ μεγάλα και υψηλά, σε σχέση με την κρίση. Θα μπορούσαμε να χαμηλώσουμε τα μεροκάματά μας, να εγγυηθούμε στους Ελληνες εφοπλιστές ότι αν φέρουν τα βαπόρια τους εδώ θα σταματήσουμε τις απεργίες, που γίνονταν όλα αυτά τα χρόνια για διάφορους λόγους». «Βλέποντας την κατάντια που έχει φτάσει η Ζώνη Περάματος κοιτάμε πώς θα τη βοηθήσουμε να αναπτυχθεί πάλι λίγο. Για την κατάντια αυτή φταίνε οι επαγγελματίες συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ»... Το κίνημα έχει τη δύναμη να τους κάνει να μην μπορούν να σταθούν πουθενά, να μην τους χωράει ο τόπος. Να τους πετάξει έξω από τα εργοστάσια, από τα σχολεία και τις σχολές, από τις εργατικές, λαϊκές γειτονιές. Να νοιώθουν παντού ανεπιθύμητοι.



ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Χτύπησε με ΜΑΤ τους σχολικούς φύλακες

ΣΕΛ.  2
ΠΑΣΕΒΕ
Συγκεντρώσεις σε πολλές πόλεις της χώρας

ΣΕΛ.  19
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ
Από αύριο η 48ωρη απεργία

ΣΕΛ.  17
Κηδεύτηκε ο ζωγράφος - χαράκτης Γιώργης Βαρλάμος

ΣΕΛ.  23
ΠΕΡΑΜΑ
Σήμερα στις 6μμ η εργατική συγκέντρωση καταδίκης της «Χρυσής Αυγής»

Συγκέντρωση καταδίκης της φασιστικής Χρυσής Αυγής και της δολοφονικής επίθεσης που εξαπέλυσε την περασμένη Πέμπτη σε πρωτοπόρους συνδικαλιστές του ταξικού κινήματος, διοργανώνουν σήμερα, Τρίτη 17 Σεπτέμβρη, στις 6 μ.μ. στην πύλη της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης, συνδικάτα του Πειραιά.


ΣΕΛ.  14  -  15
ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΣ
Κατάσχεση σπιτιού άνεργης για χρέος 751 ευρώ

ΣΕΛ.  18

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ