Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 15 Γενάρη 2013 - αριθ. φύλλου: 11454

ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Ζούμε σε ένα σύστημα και σε μια περίοδο που έχουν κάθε συμφέρον ο λαός να μπει στο γύψο

ΣΕΛ.  7

ΕΞΟΝΤΩΤΙΚΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ μέχρι 25% στο ηλεκτρικό ρεύμα

ΚΚΕ: Καμία αύξηση δεν μπορεί να αντέξει η λαϊκή οικογένεια, αντίθετα είναι επιτακτική ανάγκη να μειωθεί δραστικά το τιμολόγιο της ΔΕΗ για τους ανέργους, τους μισθοσυντήρητους και να καταργηθούν οι φόροι στο πετρέλαιο θέρμανσης, προκειμένου ο λαός να μην παγώσει, να σταματήσει το επικίνδυνο φαινόμενο της αιθαλομίχλης στις μεγάλες πόλεις.

Σε αδιέξοδο οδηγεί η συγκυβέρνηση εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά, με τις αυξήσεις στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος μέχρι 25%, που προσεγγίζουν και το 40% στη χαμηλότερη κατηγορία κατανάλωσης. Η κυβέρνηση αυξάνει και το λεγόμενο «Κοινωνικό Τιμολόγιο» ισχυριζόμενη ότι το μειώνει. Οι νέες αυξήσεις είναι η πρώτη δόση του 2013 και θα ακολουθήσουν τουλάχιστον ακόμη δύο δόσεις ανατιμήσεων μέχρι τον Ιούλη του 2013, οπότε και απελευθερώνονται τα οικιακά τιμολόγια. Σήμερα που η λαϊκή οικογένεια δοκιμάζεται σκληρά από την ανεργία, τη μείωση μισθών, την εξοντωτική φορολογία και τα χαράτσια, που δεν μπορεί να αγοράσει πετρέλαιο θέρμανσης, οι αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ καταδεικνύουν την αχαλίνωτη αγριότητα της πολιτικής που υπηρετεί τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων.


ΣΕΛ.  3

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Αύριο η πανοικοδομική απεργία

Στην «τελική ευθεία» για την αυριανή πανελλαδική πανοικοδομική απεργία ενάντια στην αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης κατά δύο χρόνια καθώς και ενάντια στην εκτεταμένη ανεργία που μαστίζει τον κλάδο. Στην πλατεία Κάνιγγος, στις 10 π.μ., η συγκέντρωση της Αθήνας. Συγκεντρώσεις σε άλλες δέκα πόλεις.


ΣΕΛ.  13

Προσφορά

Ο εργάτης Σ. Μ. προσφέρει στο Κόμμα 1.000 ευρώ ενίσχυση.


Τι εννοεί η ΝΔ με «τα άκρα»;

Για το χτύπημα στα κεντρικά γραφεία της ΝΔ, το οποίο καταδικάζουμε, ο Γραμματέας της, Μ. Κεφαλογιάννης, δήλωσε ότι πρέπει να καταδικαστούν «τα άκρα και οι ακρότητες, από όπου και αν προέρχονται, από την άκρα Δεξιά ή την άκρα Αριστερά». Αλήθεια, τι θέλει να πει η ΝΔ με τα «άκρα»; Γιατί η θεωρία των άκρων έχει γίνει το κεντρικό προπαγανδιστικό της επιχείρημα, που το «φοράει» σε κάθε εναντίωση στην αντιδραστική πολιτική της, ταυτίζοντας την εγκληματική ενίοτε δράση κατά μεταναστών και άλλων, κάθε ακροδεξιού, εθνικιστικού, ναζιστικού μορφώματος, «σπλάχνα του συστήματός τους», με την πάλη του εργατικού, λαϊκού κινήματος, προκειμένου να επιβάλει σιγή στους ταξικούς αγώνες. «Ακρα» βαφτίζουν την περιφρούρηση των απεργιών στα εργοστάσια και στους καταπέλτες των πλοίων, «άκρα» και μια συμβολική κατάληψη μετά από απόφαση συνέλευσης συνδικάτου, ως άσκηση πίεσης για τη λύση προβλημάτων. «Ακρα δηλαδή η ταξική πάλη», ταυτίζοντας το λαϊκό κίνημα με ενέργειες που αξιοποιούνται ενάντιά του. Τι εννοεί λοιπόν η ΝΔ με τα «άκρα»; Ξέρει ποιος είναι ο σκοπός της ενέργειας, ποιος μπορεί να την έκανε μιλώντας για «άκρα» χωρίς να κατονομάζει ή εκμεταλλεύεται πολιτικά το γεγονός για να καλλιεργεί «φόβο» στο λαό και απέχθεια στους ταξικούς αγώνες, νομίζοντας πως έτσι θα επιβάλει τη βαρβαρότητα της πολιτικής της με το λαό υποταγμένο; Αντικειμενικά, τέτοιες ενέργειες αξιοποιούνται για ένταση της κρατικής καταστολής κατά του λαού.



ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ
Δράση κόντρα στην εργασιακή σκλαβιά

ΣΕΛ.  13
ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ
Αθώωσε πρόσφυγες - δραπέτες από συνθήκες κόλασης

ΣΕΛ.  21
ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Νέα αντιλαϊκά μέτρα

ΣΕΛ.  8  -  9
ΕΚ ΛΑΡΙΣΑΣ
Ξεσηκωμός για την Υγεία του λαού

ΣΕΛ.  16
ΚΚΕ
Καταδίκη της ιμπεριαλιστικής επέμβασης

Η κλιμάκωση της ιμπεριαλιστικής επέμβασης στο Μάλι, και ιδιαίτερα ο απροκάλυπτος ρόλος της δήθεν «προοδευτικής» γαλλικής κυβέρνησης Ολάντ - φορέας του «νέου ανέμου» στην Ευρώπη όπως προεκλογικά ισχυρίζονταν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ - πρέπει να προβληματίσουν σοβαρά κάθε εργαζόμενο και νέο.


ΣΕΛ.  23
ΚΝΕ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Για τα 1.000 φύλλα του «Οδηγητή»

ΣΕΛ.  24

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ