Σελ. /28
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 11 Ιούλη 2008 - αριθ. φύλλου: 10121

ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ ΓΑΛΛΙΚΗΣ ΠΡΟΕΔΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΕ
Πολιτική πυγμής ενάντια στους λαούς
  • Η γαλλική Προεδρία στην ΕΕ σηματοδοτεί την «πολιτική πυγμής» του ευρωενωσιακού κεφαλαίου ενάντια στους λαούς και την ενίσχυση της ιμπεριαλιστικής επιθετικότητάς της.
  • Αναζητούν τρόπους παράκαμψης του ΟΧΙ του ιρλανδικού λαού.
  • Στις προτεραιότητες το Σύμφωνο για τη μετανάστευση και η στρατιωτική δράση της ΕΕ.
  • Στην πρώτη γραμμή για την επιβολή της βάρβαρης ευρωμεταναστευτικής πολιτικής η κυβέρνηση της ΝΔ.

ΣΕΛ.  7

ΘΕΡΙΖΟΥΝ ΕΡΓΑΤΕΣ αλλά δεν καταγράφονται πουθενά!

Την περίοδο 2003 - 2007 το ΙΚΑ έχει καταγράψει μόνο 103 περιπτώσεις, όταν οι θάνατοι από αιτίες σχετικές με την εργασία ξεπερνούν τις 2.500 κάθε χρόνο

Στην Ελλάδα, όπου σύμφωνα ακόμα και με την επίσημη -υποτιμημένη - εκτίμηση της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας, οι επαγγελματικές ασθένειες ενοχοποιούνται για το θάνατο περισσότερων από 2.500 εργαζομένων κάθε χρόνο, οι αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες και το ΙΚΑ δεν καταγράφουν περισσότερα από 20 κατά μέσο όρο περιστατικά επαγγελματικών ασθενειών κάθε χρόνο, κι αυτά από τις Επιτροπές Αναπηρίας και μόνο. Το σοβαρό αυτό στοιχείο έρχεται να επιβεβαιώσει την παντελή απουσία ενός συστήματος καταγραφής και αναγγελίας των επαγγελματικών ασθενειών, που αποτελεί το αναγκαίο πρώτο βήμα για την πρόληψη και την αντιμετώπισή τους στο χώρο εργασίας.

Και ενώ τα στοιχεία βοούν, η κυβέρνηση της ΝΔ, παίρνοντας τη σκυτάλη από το ΠΑΣΟΚ, ετοιμάζεται να πετσοκόψει τα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα(ΒΑΕ) με αντιεπιστημονικά κριτήρια, υπηρετώντας πιστά τις ανάγκες της εργοδοσίας. Οι εξελίξεις επαληθεύουν την ανάγκη όχι μόνο να διευρυνθεί η λίστα των ΒΑΕ, αλλά να υλοποιηθούν άμεσα όλα τα μέτρα που προτείνει το ΚΚΕ για την πρωτογενή αντιμετώπιση του επαγγελματικού κινδύνου και των συνεπειών του, με αποκλειστικά κρατική ευθύνη και χρηματοδότηση.


ΣΕΛ.  3

Για το Κόμμα!

«Οι εργαζόμενοι και το σωματείο της επιχείρησης ΚΑΖΗΣ που βρίσκονται εννέα μήνες σε επίσχεση εργασίας, διεκδικώντας δεδουλευμένα, μετά από Γενική Συνέλευση αποφάσισαν, να προσφέρουν 1.420 ευρώ στο ΚΚΕ μέσω της Κομματικής Οργάνωσης Αττικής, τιμώντας έτσι την 90χρονη Ιστορία του και τη συμβολή του στους αγώνες της εργατικής τάξης». Αυτούσια η απόφαση των εργαζομένων οι οποίοι εδώ και μήνες συνεχίζουν έναν περήφανο αγώνα. Μέσα στις δύσκολες συνθήκες στις οποίες παλεύουν οι ίδιοι κι οι οικογένειές τους, επιλέγουν να στηρίξουν τον αληθινό τους υποστηρικτή: το Κόμμα της τάξης τους. Τέτοιο είναι το βάθος και η δύναμη των δεσμών που οικοδομεί το Κόμμα μας με την εργατιά εδώ και 90 χρόνια.



ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΠΑΣΟΚ - ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ
Στις πλάτες των εργατών προωθούν τα συμφέροντα του Λαναρά

ΣΕΛ.  14  -  15
ΛΕΙΨΥΔΡΙΑ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Μόνο ο αγώνας θα φέρει λύση!

ΣΕΛ.  18

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ