Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 6 Μάη 2008 - αριθ. φύλλου: 10065

ΜΙΑΝΜΑΡ
Χιλιάδες οι νεκροί από το φονικό κυκλώνα

Πάνω από 10.000 νεκροί, σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις, είναι τα θύματα του φονικού κυκλώνα Ναργκίς που σάρωσε τη Δυτική Μιανμάρ, ενώ τονίζεται ότι χιλιάδες είναι αυτοί που χάθηκαν στην καταστροφή και δε θα βρεθούν ποτέ. Οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις προετοιμάζονται να εκμεταλλευτούν την καταστροφή.


ΣΕΛ.  24

ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΣΗΜΕΡΑ η πανθεσσαλική συγκέντρωση

Στην πλατεία Ταχυδρομείου, στις 8.30 μ.μ., θα μιλήσει η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα

Την ίδια ώρα που η ακρίβεια από τις ανατιμήσεις σε είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης κατατρώει το πενιχρό λαϊκό εισόδημα, που η κυβέρνηση προχωρά ακάθεκτη στις αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις με τις ιδιωτικοποιήσεις και τις προετοιμαζόμενες νέες αντεργατικές αλλαγές, το ΠΑΣΟΚ ομολογεί τη στρατηγική του σύμπλευση σε όλα τα μεγάλα μέτωπα με τη ΝΔ, αποκαλύπτοντας πως οι αντιπολιτευτικές του κορόνες ρίχνουν στάχτη στα μάτια για τις πραγματικές αιτίες των λαϊκών προβλημάτων. Το ΚΚΕ με τη δράση του αναδεικνύει το δρόμο διεξόδου, καλώντας το λαό να γίνει πρωταγωνιστής των εξελίξεων, να επιδείξει απειθαρχία και ανυπακοή στην πολιτική της πλουτοκρατίας, να γυρίσει την πλάτη στις δυνάμεις του ευρωμονόδρομου, να οργανώσει τη δική του αντεπίθεση με τη συγκρότηση της συμμαχίας της εργατικής τάξης με τα άλλα φτωχά λαϊκά στρώματα για τη δική τους εξουσία.


ΣΕΛ.  6  -  7,    18  -  19

ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ Η ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΥΒΑ
Αμέριστη αλληλεγγύη στο λαό του Νησιού της Επανάστασης

Ιδιαίτερα πλούσια σε δραστηριότητες ήταν η πενθήμερη επίσκεψη της αντιπροσωπείας της ΚΕ του ΚΚΕ στην Κούβα. Υπήρξε σειρά συναντήσεων με στελέχη του κόμματος, του κράτους και μαζικών φορέων. Μεταξύ αυτών ιδιαίτερα ξεχωριστή ήταν η συνάντηση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ με τον Ραούλ Κάστρο, Πρόεδρο της χώρας και Β' Γενικό Γραμματέα της ΚΕ του ΚΚ Κούβας (φωτ.). Επίσης ο «Ρ» παρουσιάζει σήμερα το σημαντικό ντοκουμέντο της βράβευσης της Αλέκας Παπαρήγα με το Μετάλλιο Φιλίας και αμέριστης αλληλεγγύης στο λαό του Νησιού της Επανάστασης.


ΣΕΛ.  3


ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ
Ζωή με το... σταγονόμετρο

Η Υπηρεσία του ΟΗΕ έλαβε καύσιμα μόνο για είκοσι μέρες από το Ισραήλ, για να συνεχίσει τη διανομή τροφίμων στους Παλαιστινίους της Γάζας.


ΣΕΛ.  25
ΠΑΜΕ
Παμπελοποννησιακή συγκέντρωση στη Μανωλάδα

Εμπρακτη αλληλεγγύη από τις ταξικές δυνάμεις στους κολίγους των θερμοκηπίων, την Κυριακή, στις 9.30 π.μ. Στο μεταξύ πληθαίνουν τα περιστατικά οικονομικών μεταναστών πέφτουν στα νύχια των δουλεμπόρων.


ΣΕΛ.  16  -  17
ΚΕΡΚΥΡΑ
Επανάληψη τραγωδίας με νεογνό

Ο τρίτος θάνατος νεογνού που είχε ανάγκη νοσηλείας σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας σημειώθηκε στο νησί τα δύο τελευταία χρόνια.


ΣΕΛ.  14
ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΑ ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ
Ωρα μεγάλης ευθύνης

Στις 14 Μάη η εκλογοαπολογιστική συνέλευση. Η παράταξη της «Εργοστασιακής Επιτροπής» καλεί σε ανατροπή των συσχετισμών, για να ολοκληρωθεί το θετικό βήμα που έγινε με την καθαίρεση της πλειοψηφίας.


ΣΕΛ.  15

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ