Σελ. /24
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 3 Γενάρη 2008 - αριθ. φύλλου: 9967

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΙΣ 22 ΓΕΝΑΡΗ
Πάλη για σταθερή δουλιά με διευρυμένα ασφαλιστικά δικαιώματα

Με τον πέλεκυ της ανεργίας να κρέμεται πάνω από το κεφάλι τους έκαναν Πρωτοχρονιά χιλιάδες εργαζόμενοι σε όλη τη χώρα. Το 2008 βρήκε απολυμένους και χωρίς δουλιά πολλούς ακόμα. Ο αγώνας ενάντια στις απολύσεις, για μόνιμη και σταθερή δουλιά με πλήρη δικαιώματα βρίσκεται στην προμετωπίδα των αγώνων του ΠΑΜΕ, που αυτή την περίοδο κορυφώνονται με τα συλλαλητήρια στις 22 Γενάρη για την Κοινωνική Ασφάλιση και τις Συλλογικές Συμβάσεις.


ΣΕΛ.  10  -  11
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
Συνέντευξη Τύπου της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Με θέμα τη Συνάντηση των Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων από χώρες της Μέσης Ανατολής, της Νότιας και Ανατολικής Μεσογείου, της Ερυθράς Θάλασσας και της περιοχής του Κόλπου, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 5 Γενάρη, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου σήμερα, Πέμπτη 3 Γενάρη και ώρα 12.00, στην έδρα της ΚΕ του Κόμματος, στον Περισσό.


ΣΕΛ.  3

Εργατικός ΦΟΡΟΣ ΑΙΜΑΤΟΣ στο βωμό της κερδοφορίας

Αναλώσιμο εξάρτημα η ζωή των εργατών για το κεφάλαιο. Στο χρόνο που πέρασε, 113 εργάτες δε γύρισαν από το μεροκάματο. Οι εργαζόμενοι να πάρουν στα χέρια τους την προστασία της ζωής τους από την εργοδοτική βαρβαρότητα

Στο αίμα της εργατικής τάξης βάφτηκε και η χρονιά που πέρασε. 113 εργαζόμενοι δε γύρισαν στο σπίτι τους μετά το μεροκάματο, ενώ τα θανατηφόρα εργατικά «ατυχήματα» ξεπερνούν σταθερά τα 110 ανά έτος τα τελευταία χρόνια. Χιλιάδες εργάτες και εργάτριες σακατεύονται στους τόπους δουλιάς, αφού τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, που η εργοδοσία τα λογαριάζει σαν κόστος, είναι σχεδόν ανύπαρκτα.

Τη μακάβρια πρωτιά στα θύματα των εργοδοτικών εγκλημάτων διατήρησε και φέτος ο κλάδος των κατασκευών, αφού από τους νεκρούς εργάτες οι 69 είναι οικοδόμοι. Την ίδια ώρα, τα επίσημα στοιχεία μαρτυρούν πλήρη απογύμνωση των μηχανισμών ελέγχου και πρόληψης στους τόπους δουλιάς, που σε συνδυασμό με την εντατικοποίηση της εργασίας πολλαπλασιάζουν τους κινδύνους.

Οι εργαζόμενοι να πάρουν στα χέρια τους την προστασία της ζωής τους με τη συσπείρωση στα ταξικά συνδικάτα και το ΠΑΜΕ, ενισχύοντας την πάλη τους σε σύγκρουση με το κεφάλαιο και τα κόμματά του, φορείς της πολιτικής που εξυπηρετεί τα συμφέροντά του. Ο φόρος αίματος που η εργατική τάξη πληρώνει καθημερινά επιβεβαιώνει καθαρά την αναγκαιότητα της ανατροπής αυτής της πολιτικής.


ΣΕΛ.  9

Associated Press

ΚΕΝΥΑ
Πολύνεκρες συγκρούσεις

Αλλη μια εστία έντασης εξελίσσεται αυτές τις μέρες στην Κένυα, με τις βίαιες συγκρούσεις μεταξύ αντίπαλων οπαδών μετά την πρόσφατη εκλογική αναμέτρηση στις 27 Δεκέμβρη, που έφερε ξανά στον προεδρικό θώκο, τον νυν πρόεδρο. Οι νεκροί, μόνο τις τελευταίες μέρες, ανέρχονται σε πάνω από 300 (φώτο από πυρπολημένο προάστιο του Ναϊρόμπι) και η χώρα αυτή έρχεται να προστεθεί στο εκρηκτικό σκηνικό της ευρύτερης περιοχής της Ανατολικής Αφρικής, που περιλαμβάνει το Σουδάν και τη Σομαλία, και είναι στρατηγικής σημασίας για τους ιμπεριαλιστές.


ΣΕΛ.  12


ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Να εμποδιστεί η εφαρμογή της

Εάν το 2008 «είναι μια κρίσιμη χρονιά για την υλοποίηση του κυβερνητικού προγράμματος», όπως δήλωσε ο Γ. Αλογοσκούφης, για το λαό το κρίσιμο ζήτημα είναι να εμποδίσει την εφαρμογή του.


ΣΕΛ.  16
Βιομηχανία διώξεων σε βάρος συνδικαλιστών

Δώδεκα στελέχη του ΠΑΜΕ αντιμετωπίζουν μηνύσεις από την εργοδοσία και φορείς της Δημόσιας Διοίκησης στη Ζάκυνθο. Επίσης, στην Κόρινθο κατηγορούνται συνδικαλιστές που υπερασπίστηκαν τα δικαιώματα των εργαζομένων.


ΣΕΛ.  14
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ
Στόχος η υπερκάλυψη του πλάνου

Στο 61,40% η κάλυψη του πανελλαδικού πλάνου στις 31 του Δεκέμβρη.


ΣΕΛ.  3
ΙΣΡΑΗΛ - ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΙ
Ισραηλινές επιδρομές και ενόψει της επίσκεψης Μπους

Ασταμάτητες ήταν και χτες οι ισραηλινές χερσαίες και εναέριες επιδρομές στη Λωρίδα της Γάζας, με αποτέλεσμα το θάνατο τουλάχιστον επτά Παλαιστίνιων μαχητών.


ΣΕΛ.  13

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ