Σελ. /28
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 1 Γενάρη 2008 - αριθ. φύλλου: 9966

ΤΟ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΚΟΥΒΑΝΙΚΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ
Ο ιμπεριαλισμός δεν είναι ανίκητος

Η πρώτη σοσιαλιστική επανάσταση στην αμερικανική ήπειρο, μόλις λίγα μίλια από τις ακτές των ΗΠΑ, απέδειξε πως η αποφασιστικότητα και η θέληση των λαών είναι ισχυρότερη από την όποια στρατιωτική και πολιτική υπεροπλία του ιμπεριαλισμού. Ο αντίπαλος των λαών είναι δυνατός, μα δεν είναι ανίκητος.


ΣΕΛ.  19

Το 2008 χρονιά ΛΑΪΚΗΣ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗΣ για τα δικαιώματα της λαϊκής οικογένειας, για τη λαϊκή εξουσία
  • Η ενίσχυση του ΚΚΕ στις εκλογές με την ταυτόχρονη αποδυνάμωση των κομμάτων της δικομματικής εναλλαγής αποτελεί ένα βήμα που πρέπει να διευρυνθεί. Η επιτυχία της πρόσφατης απεργίας κατά των αντιασφαλιστικών μέτρων της κυβέρνησης της ΝΔ, που σφραγίστηκε από τις μεγαλειώδεις απεργιακές συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις του ΠΑΜΕ, είναι στοιχεία που περιέχουν δυναμική. Δυσκολεύουν τον κυβερνητικό σχεδιασμό, ανησυχούν την πλουτοκρατία και τους μηχανισμούς της.
  • Το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους, τους νέους, τους αυτοαπασχολούμενους, τη μικρομεσαία αγροτιά, όλα τα λαϊκά στρώματα να αποδυναμώσουν αποφασιστικά τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, καθώς και τα κόμματα που προσφέρονται ως ζεύγη να συμβάλλουν σε κυβερνητικά σχήματα και συμμαχίες που προστατεύουν την αντιλαϊκή διακυβέρνηση. Να απορρίψουν τα χρεοκοπημένα ιδεολογήματά τους. Το σύγχρονο ταυτίζεται με το δίκιο των εργαζομένων, με την κάλυψη των λαϊκών αναγκών και όχι με τις ανάγκες των μονοπωλιακών ομίλων.
  • Το 2008 το ΚΚΕ συμπληρώνει 90 χρόνια δράσης για το δίκιο του λαού και την κοινωνική πρόοδο. Οπλισμένο με την εμπειρία και τα διδάγματα σκληρών ταξικών αναμετρήσεων απευθύνεται με επιστημονική γνώση στην εργατική τάξη και στις υπόλοιπες λαϊκές δυνάμεις: Μπορούμε με την κοινωνική μας συμμαχία να γίνουμε δύναμη ανατροπής και εξουσίας για ριζικές αλλαγές στο κράτος και στην κοινωνία.

ΣΕΛ.  3

Motion Team

ΝΟΜΟΙ ΣΙΟΥΦΑ - ΡΕΠΠΑ
Αντιασφαλιστικό «ποδαρικό» για χιλιάδες εργαζόμενους

Από σήμερα, πρώτη μέρα του 2008, μπαίνουν σε εφαρμογή διατάξεις των νόμων Ρέππα και Σιούφα που προβλέπουν τη δραστική μείωση των συντάξεων και την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης για εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους. Στη βάση αυτών των νόμων, η κυβέρνηση της ΝΔ εντείνει την επίθεση σε βάρος των ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζόμενων. Το ΠΑΜΕ καλεί σε συντονισμένο, μαζικό, ταξικό αγώνα ενάντια στα προωθούμενα μέτρα και στους αντιασφαλιστικούς νόμους ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, με επόμενο αγωνιστικό σταθμό τα περιφερειακά συλλαλητήρια στις 22 Γενάρη και την απεργιακή κλιμάκωση.


ΣΕΛ.  9


ΚΝΕ
Παρέμβαση στο χώρο του Πολιτισμού

Από τη φιλόδοξη πρωτοβουλία των καθημερινών εκδηλώσεων στο «Συρμό», μέχρι το Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» και τις ιδιαίτερες παραγωγές, η παρέμβαση της ΚΝΕ στο χώρο του Πολιτισμού είναι διαρκής και αξιόλογη.


ΣΕΛ.  12   -   13
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ
Αξίζουν καλύτερο μέλλον

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, παρευρέθηκε και μίλησε στην εκδήλωση της Κομματικής Οργάνωσης Αθήνας του ΚΚΕ για τα παιδιά των μεταναστών.


ΣΕΛ.  6   -   7
ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ - ΚΕΡΚΥΡΑ
Συνθήκες γαλέρας στην πορθμειακή γραμμή

Αποκαλυπτικά τα στοιχεία που περιγράφουν σε έγγραφό τους ΠΕΜΕΝ και ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, αλλά και οι καταγγελίες των ναυτεργατών για τη διαμονή τους στα πλοία.


ΣΕΛ.  8
ΑΣΤΑΚΟΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ
Πού πάνε τα κονδύλια για τους πυρόπληκτους;

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, σύμφωνα με την οποία, από το ποσό που δόθηκε για έργα αποκατάστασης μόνο το 25% θα διατεθεί γι' αυτό το σκοπό!


ΣΕΛ.  16

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ