Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 11 Δεκέμβρη 2007 - αριθ. φύλλου: 9952

ΤΑΞΙΚΕΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ
Παλλαϊκός αγώνας για την «Ολυμπιακή»

Πλατύ κάλεσμα αγώνα στους εργαζόμενους και το λαό ενάντια στην ιδιωτικοποίηση και το κλείσιμο της «Ολυμπιακής», για τη δημιουργία ενός Ενιαίου Κρατικού Φορέα Αερομεταφορών, απευθύνουν με κοινό τους υπόμνημα 9 Ομοσπονδίες και 13 Εργατικά Κέντρα που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ.


ΣΕΛ.  19
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Ζωντανό μάθημα ιστορίας και περηφάνιας

Με αφορμή τα 63 χρόνια από τη μάχη του Δεκέμβρη, φοιτητές και σπουδαστές συγκεντρώθηκαν στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής και έκαναν ένα ταξίδι στην ιστορία των λαϊκών αγώνων του τόπου με οδηγούς ανθρώπους που συμμετείχαν σε εκείνες τις ηρωικές στιγμές


ΣΕΛ.  21

ΞΕΣΗΚΩΘΕΙΤΕ ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ για την Κοινωνική Ασφάλιση και τις Συλλογικές Συμβάσεις
  • Η κεντρική απεργιακή συγκέντρωση στην Αθήνα, στις 10 π.μ. στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Δημαρχείο)
  • Στον Πειραιά, στις 10 π.μ. στην πλατεία Λουδοβίκου (Ηλεκτρικός)
  • Στη Θεσσαλονίκη στις 10 π.μ. στο Αγαλμα Βενιζέλου
  • Απεργιακές συγκεντρώσεις σε 63 πόλεις σ' όλη τη χώρα

Μέχρι την τελευταία ώρα συνεχίζονται οι εξορμήσεις και οι περιοδείες συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ στους τόπους δουλιάς για τη μεγάλη πανεργατική πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση, αύριο Τετάρτη, για την Κοινωνική Ασφάλιση και τις Συλλογικές Συμβάσεις. Στη μάχη της περιφρούρησης από αύριο τα χαράματα ρίχνονται τα ταξικά συνδικάτα. Η μάχη είναι καθοριστική. Η σύγκρουση με την κυβέρνηση, το κεφάλαιο, τα κόμματα και τις συνδικαλιστικές πλειοψηφίες που στηρίζουν τα συμφέροντά του είναι αναγκαία όσο ποτέ, καθώς στο στόχαστρο της επίθεσης τίθεται το σύνολο των ασφαλιστικών δικαιωμάτων. Η επικράτηση αυτής της γραμμής σύγκρουσης που προβάλλουν τα ταξικά συνδικάτα και το ΠΑΜΕ είναι η μόνη εγγύηση για την αποτελεσματική κλιμάκωση του αγώνα.


ΣΕΛ.  3,   13  -  15

«ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ»
Οπλο για τότε και για σήμερα

Μια έκδοση αφιερωμένη στα 90 χρόνια από την ίδρυση του ΚΚΕ παρουσιάστηκε χτες στην ΕΣΗΕΑ. Η εφημερίδα - περιοδικό της θρυλικής ΕΠΟΝ, η «Νέα Γενιά», ζωντανεύει και πάλι, γίνεται προσιτή στους σημερινούς εκπροσώπους της γενιάς που μεγάλωσε μέσα στη φωτιά της Κατοχής και της Αντίστασης και γίνεται όπλο, πολύτιμο δίδαγμα στα χέρια της σημερινής νεολαίας. Με πρωτοβουλία της ΚΝΕ και της Πανελλήνιας Ενωσης Αγωνιστών και Φίλων της ΕΠΟΝ (ΠΕΑΦΕ) εκδόθηκε και κυκλοφορεί από τη «Σύγχρονη Εποχή» ο τόμος με τη φωτογραφική ανατύπωση των φύλλων 39-56 της «Νέας Γενιάς», που καλύπτουν την περίοδο Νοέμβρης 1944 - Σεπτέμβρης 1946.


ΣΕΛ.  7


ΣΧΟΛΕΙΑ
Παράδεισος κερδοσκοπίας για τους ιδιώτες

Πληθαίνουν τα παραδείγματα εταιρειών που διοργανώνουν εκπαιδευτικά προγράμματα στα σχολεία με το αζημίωτο, δίνοντας στους δασκάλους το ρόλο του μεσάζοντα...


ΣΕΛ.  21
ΒΟΥΛΗ
Κατατέθηκε ο εκλογικός νόμος

Κατατέθηκε χτες στη Βουλή το σχέδιο του νέου εκλογικού νόμου, με τον οποίο πριμοδοτείται με 50 έδρες το πρώτο σε ψήφους κόμμα.


ΣΕΛ.  10
ΚΟΣΣΟΒΟ
Με την «ανεξαρτητοποίηση» οι Ευρωενωσιακοί

Ετοιμοι να συμφωνήσουν με τους Αμερικανούς ιμπεριαλιστές εμφανίζονται οι Ευρωπαίοι εταίροι και άρχισαν τις προετοιμασίες για να αποδεχτούν τα τετελεσμένα της μονομερούς ανακήρυξης της ανεξαρτησίας του Κοσσυφοπεδίου.


ΣΕΛ.  11
Στην Ελλάδα αντιπροσωπεία του ΚΚ Βενεζουέλας

O Καρόλους Βίμερ, μέλος του ΠΓ, υπεύθυνος διεθνών σχέσεων και βουλευτής του ΚΚ Βενεζουέλας στο Λατινοαμερικανικό Κοινοβούλιο, θα επισκεφθεί τη χώρα μας.


ΣΕΛ.  3

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ