Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 18 Νοέμβρη 2007 - αριθ. φύλλου: 9934

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Για τη δίμηνη Οικονομική Εξόρμηση του Κόμματος

Η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ απευθύνεται στα μέλη του, στους Κνίτες και τις Κνίτισσες, στις χιλιάδες φίλες και φίλους του Κόμματος και της ΚΝΕ, καλώντας να αξιοποιήσουν όλες τις δυνατότητες που υπάρχουν για την υπερκάλυψη του πλάνου της Οικονομικής Εξόρμησης, που θα διεξαχθεί τους μήνες Δεκέμβρης 2007 - Γενάρης 2008, προς τιμή των 90 χρόνων από την ίδρυση του ΚΚΕ.


ΛΑΪΚΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ με δράση για τη λαϊκή συμμαχία, αγώνα για τη λαϊκή εξουσία

Την πολιτική πρόταση του ΚΚΕ στο λαό παρουσίασε την περασμένη Τρίτη, σε συνέντευξη Τύπου, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, και δημοσιεύει σήμερα σε ένθετο ο «Ρ»

Η πολιτική πρόταση του ΚΚΕ απευθύνεται προς την εργατική τάξη, τους αυτοαπασχολούμενους, τη φτωχή αγροτιά, τις γυναίκες και τη νεολαία που ανήκουν στα λαϊκά στρώματα, τους μισθωτούς επιστήμονες, τη μαχόμενη για το λαό διανόηση, τους εργαζόμενους στον τομέα της Τέχνης και του Πολιτισμού, σε όλους εκείνους που αντιστέκονται με τον ένα ή τον άλλον τρόπο στα μονοπώλια, στον ιμπεριαλισμό, μέσα από σύγχρονα μέτωπα πάλης.

Προς όλους εκείνους, που νιώθουν ότι τους έχουν απογοητεύσει - προδώσει τα κόμματα εξουσίας που εμπιστεύτηκαν. Προς εκείνους, που κατανοούν ότι κάθε λαός έχει δικαίωμα να επιλέγει το δρόμο ανάπτυξης και κοινωνικής εξέλιξης, σε αντίθεση με τη λογική των μονόδρομων, της τρομοκρατίας του λαού, της χειραγώγησης. Συνδυάζει την καθημερινή πάλη, σ' όλα τα μέτωπα, στοχεύοντας στην αλλαγή και ανατροπή στο επίπεδο της εξουσίας, για να κατακτηθεί η Λαϊκή Εξουσία, για τη Λαϊκή Οικονομία.


«ΠΡΑΣΙΝΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ»
Νέες μεγάλες κερδοφόρες μπίζνες με το περιβάλλον

Μια ανάλυση της τράπεζας ALPHA BANK αποκαλύπτει τις μύχιες φιλοδοξίες του κεφαλαίου, που υλοποιούνται από τις κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, σε βάρος του φυσικού περιβάλλοντος. Και περιγράφει με ανάγλυφο τρόπο το τι ακριβώς κρύβεται πίσω από το ιδεολόγημα «Πράσινη Οικονομία».

Ανάμεσα σε άλλα, προτείνεται η επιτάχυνση της αναθεώρησης του άρθρου 24 και η κατοχύρωση των άλλων νομοθετημάτων, ώστε δάση, βιότοποι, εθνικοί δρυμοί, αιγιαλός και παραλίες της χώρας μας να οδηγηθούν ανεμπόδιστα στην εμπορευματοποίηση και να διευκολυνθούν οι ιδιωτικές επενδύσεις.


ΣΕΛ.  2   -   3

Προσφορά στο ΚΚΕ

Προς τιμήν των 90 χρόνων του ΚΚΕ, της Οχτωβριανής Επανάστασης και του αγώνα του κουβανικού λαού, προσφέρουμε, μέσω ΚΟΒ Κολιάτσου, 1.800 ευρώ.

Δημήτρης και Ευσταθία Χαλάτση



Σήμερα στον Περισσό, στις 7 μ.μ., η εκδήλωση της ΚΕ του ΚΚΕ για τα 90χρονα της Οχτωβριανής Επανάστασης και του Κόμματος.


ΣΕΛ.  5

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ