Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 20 Νοέμβρη 2007 - αριθ. φύλλου: 9935

ΜΟΛΥΝΣΗ ΥΔΡΟΦΟΡΟΥ ΟΡΙΖΟΝΤΑ
Ανάγκη για συντονισμό του αγώνα

Την ανάγκη παλλαϊκής δράσης και συντονισμού για να αντιμετωπιστεί το διαχρονικό έγκλημα, που έχει συντελεστεί με τη μόλυνση του Ασωπού ποταμού δηλητηριάζοντας το νερό της ευρύτερης περιοχής, επισήμανε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, κατά τη διάρκεια επίσκεψής της στον Ωρωπό.


ΣΕΛ.  3
34 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ
Στον ιμπεριαλισμό καμιά υποταγή

Μαζικές και μαχητικές οι αντιιμπεριαλιστικές πορείες, με τις οποίες κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις για την εξέγερση του Πολυτεχνείου. Χιλιάδες κόσμου συνέρρευσαν στην Αθήνα στην πορεία προς την αμερικάνικη πρεσβεία. Στη Θεσσαλονίκη, η διαδήλωση κατέληξε με δυναμική παρέμβαση μέσα στο λιμάνι της πόλης ενάντια στη ΝΑΤΟική αρμάδα.


ΣΕΛ.  12  -  13

Αγώνας για ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ και ενάντια στην εγκληματική πολιτική εμπορευματοποίησης της γης

Το ΚΚΕ απαιτεί πλήρη και άμεση αποζημίωση των πληγέντων νοικοκυριών, ενώ έφερε στη Βουλή το θέμα των πλημμυρών, με Επίκαιρη Ερώτηση προς τον πρωθυπουργό

  • Οι πλημμύρες στη Ροδόπη, στην Αρκαδία και η επικίνδυνη κατάσταση σε Ηλεία, Εβρο, Μέγαρα και αλλού, αποδεικνύουν πόσο εγκληματική είναι η έλλειψη βασικών υποδομών και μέτρων αντιπλημμυρικής προστασίας. Η πολιτική που εμπορευματοποιεί τη γη και ενισχύει την καπιταλιστική της εκμετάλλευση αποδεικνύεται ανίκανη να επιλύσει το ζήτημα των υποδομών προς όφελος του λαού.
  • Τα λαϊκά στρώματα σε όλη τη χώρα πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι για να προστατεύσουν τον τόπο, την κατοικία, το παρόν και το μέλλον των παιδιών τους οφείλουν να αντιπαλέψουν αυτήν την πολιτική, διεκδικώντας μέτρα ουσιαστικής προστασίας του περιβάλλοντος, διαμόρφωσης, με πανεθνικό σχεδιασμό, δημόσιων υποδομών για την αντιπλημμυρική προστασία, τη διαχείριση του νερού, την αντισεισμική θωράκιση, τη δασοπροστασία κλπ.

ΣΕΛ.  16   -   17

902

ΕΝΕΝΗΝΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΧΤΩΒΡΙΑΝΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ
Εκδήλωση του ΚΚΕ αφιερωμένη στη νεολαία

Ανεπανάληπτη η εικόνα που παρουσίαζε το βράδυ της Κυριακής η αίθουσα Συνεδρίων της ΚΕ του ΚΚΕ στον Περισσό, που δέχτηκε μια νεανική «εισβολή». Εκατοντάδες νέα παιδιά, φοιτητές, σπουδαστές, μαθητές, ερευνητές, εργαζόμενοι κατέκλυσαν το χώρο που αποδείχτηκε μικρός για να χωρέσει το τεράστιο ενδιαφέρον που τους παρακίνησε σε συμμετοχή στην πρώτη μεγάλη εκδήλωση που διοργάνωσε η ΚΕ του ΚΚΕ για τα 90 χρόνια από την Οχτωβριανή Επανάσταση και την ίδρυση του Κόμματος, αφιερωμένη στη νεολαία, με ομιλητή τον Δ. Αρβανιτάκη, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.


ΣΕΛ.  8   -   9


ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Ευχόμαστε κάθε επιτυχία στον Δ. Χριστόφια

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ συναντήθηκε χτες με τον ΓΓ της ΚΕ του ΑΚΕΛ και υποψήφιο πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας.


ΣΕΛ.  11
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΟΣ ΑΓΩΓΟΣ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ
Ο λαός σε τίποτα δε θα ωφεληθεί

Οι εργαζόμενοι πρέπει να αντιμετωπίσουν με δυσπιστία τους πανηγυρισμούς της κυβέρνησης, γιατί δε θα ωφεληθούν σε τίποτα.


ΣΕΛ.  7
Να καταργηθούν οι χαφιεδοκάμερες

Η αποκάλυψη για παρακολούθηση, μέσω των καμερών, της πορείας του Πολυτεχνείου αποδεικνύει ότι είναι αδύνατο να υπάρξει ουσιαστικός δημοκρατικός έλεγχος των κρατικών μηχανισμών καταστολής και παρακολούθησης.


ΣΕΛ.  10
ΚΕΝΤΡΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΥΦΛΩΝ
Κατάληψη για πραγματική εκπαίδευση

Μαθητές και γονείς προχώρησαν σε κατάληψη του Κέντρου, διεκδικώντας εκπαίδευση στο ύψος των σύγχρονων αναγκών τους.


ΣΕΛ.  22

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ